Wki

Hur att hålla rådjur från din trädgård

Även om de är vackra att titta på, kan rådjur vara ganska destruktivt och de definitivt inte hör hemma i din gård eller trädgård. Sannerligen, de äter nästan vad som helst utom gräset, så de är inte ens en bra gräsklippare substitut.

Den här artikeln detaljer några av de enklaste, billigaste och miljövänliga sätt att hålla rådjur (och många andra besvärliga critters) bort från din gård och utrymmen trädgård.

Steg

Hur att hålla rådjur från din trädgård. Gör några heta pepparspray.
Hur att hålla rådjur från din trädgård. Gör några heta pepparspray.
 1. 1
  Använd människohår som avskräckande. Mänskligt hår kan stöta bort rådjur, så få några från din lokala frisör eller frisör (det ska vara gratis).
  • Sprid hår på din blomma trädgård. Doften av flera människor från håret kommer att avskräcka rådjur.
  • Lägg lite av den kvarvarande hår i en socka eller strumpa. Häng socka eller strumpa i din köksträdgård med samma effekt. Gör det tjockast vid varv avslutas och runt utanför raderna i grönsakslandet trädgård säng.
   • Se till att strumpan eller strumpan har en attraktiv och tilltalande utseende, inte bara vill du hålla rådjur borta, men du också vill göra din trädgård verkar stilrena och vackra! En Råttis, gammal strumpa eller en strumpa med en äcklig färg kommer att få ner din trädgård utseende och eventuellt göra dina grannar tror att du har en dålig smak i stil.
 2. 2
  Gör några heta pepparspray. Spray växter som du inte vill uppäten av rådjur med en varm pepparspray.
 3. 3
  Odla växter som rådjur ogillar. Detta kommer med en stor varning - rådjur, om hungriga eller nyfiken nog, kommer att äta nästan vad som helst. Som sådan, ingen av de växter som kan avskräcka dem är en säker sak, men du kan åtminstone försöka. Några av de växter som rådjur verkar inte vilja inkludera prydnadsgräs,,, yucca, örter och växter med stark doft, som salvia, citronmeliss, bi balsam, etc. De har också ogillar växter med taggar, som lila, men läckra rosor verkar vara en markant undantag från denna!
  • Likaså vara medveten om vilka växter kommer sannolikt att locka rådjur till din gård. Växter såsom, krysantemum, hyacinter, rosor, äpplen, bönor, ärtor, hallon, jordgubbar, sockermajs, hosta,, fruktträd, Norge lönn, och azaleor positivt utstrålar välkommet tecken till rådjur! Ibland växt dessa långt från delar av gården eller i trädgården för att locka rådjur borta, det är en riskfylld strategi men som kanske bara bjuda in dem till en ände och uppmuntra dem att fortsätta vandra genom.
 4. 4
  Hitta ett rådjur frånstötande. Det finns ett antal som kan användas. Du kan köpa några från trädgården butik eller maskinvara avdelning. Om så är fallet, använd dessa produkter enligt deras instruktioner. Alternativ för att använda hemma inkluderar malkulor (hänga i lök säckar från låga grenar på rådjur höjd), taggiga grenar (använd som ett staket eller barriär), ruttnande fishheads, blod-och benmjöl, vitlök, sköljmedel, etc. Inte alla av dessa Alternativen är miljövänliga - malkulor är ganska kemiskt aktiva och kommersiella alternativ kan innehålla oacceptabla kemikalier, beroende på vad som finns i dem. Och sedan finns det luktar faktorn, om vissa saker är alltför illaluktande, du är osannolikt att vilja sitta i trädgården och njuta av det!
  • Många kommersiellt tillgängliga rådjur repellerande innehålla saker som deodorized räv urin, coyote urin, eller varg. Vad dessa produkter har gemensamt är att de är: (1) urin (2) i något som äter rådjur. Detta öppnar upp en rad andra möjliga sätt att stöta bort rådjur:
   • Ta din hund ut för att markera din gård. Detta måste göras om var och varannan dag, eller efter att det regnar.
   • Om du bor i ett isolerat område, markera din egen gård på en regelbunden basis. Om detta är lite för exponerad för dig, överväga att fånga din urin i en liten hink när du använder toaletten. Så, ta en gammal sprayflaska, fyll det med din egen urin, och spraya lite nära trädgården. Du bör använda en dedikerad sprayflaska för detta, och aldrig använda den för något annat. Märk flaskan!
  • Tvål flingor används runt kanterna av trädgården sängar kan stöta bort rådjur.
 5. 5
  Använd rådjur avskräckning som involverar ljud, ljus eller hinder. Det finns många avskräckande du kan prova, och i samband med andra insatser, kanske visar sig framgångsrika. Ljus som tänds med rörelser kan skrämma bort rådjur (och inbrottstjuvar) på natten, medan blanka föremål såsom CD-skivor och band av metalliska ark blåser i vinden kan reflektera ljuset obehagligt för rådjur under dagen. För buller, kan du överväga att använda noisemakers, gasdrivna gevär (dessa är inte billiga och används vanligen för att skydda vingårdar och grödor), radio buller (krok upp för att utlösa när rådjur utlösa rörelse lampor), och smällare. Hindren kan innehålla staket, osynlig fiskelina och sprinkler som plötsligt slås på när utlösts. Tyvärr för din plånbok, måste stängslet vara minst 8 meter hög eller strös med hinder för att hoppa såsom grenar eller nät, annars några rådjur kan hoppa detta utan problem. För att spara pengar, spärra av växter som betyder snarare än omkretsen av din bostad. En med en liten avgift tenderar att fungera bra om du inte har något emot att ha och upprätthålla ett sådant staket.
  • Håll några växter i en för att hålla rådjur från att komma åt dem. Var noga med att hålla dörren stängs vid alla tidpunkter men.
  • Fråga din järnaffär för en maska ​​produkt som kan placeras över växter, såsom Deer Guard.
 6. 6
  Håll en hund. Deer gillar inte hundar eftersom hunden är en naturlig predator på rådjur. Men behöver din hund att vara fri att ströva omkring på gården eller trädgård utrymme, eftersom han inte kommer att göra mycket bra kedjad eller låst inne i huset. Dessutom, är du förmodligen bäst med medelstora till stora hundar för detta ändamål.
 7. 7
  Mata inte rådjur. Utfodring av rådjur uppmuntrar dem att se din gård som ett livsmedel resurs och kommer inte kär dig till dina grannar. Det ger dem också i nära håll med om fordonen är och risker när rådjur hänga runt vägarna och korsa vägar.

Fäktning

 1. 1
  Den enda verkligt effektiva sättet att hålla rådjur från områden du vill skydda är genom att installera en åtta fot högt staket. Hjort kan lätt hoppa klart över något lägre än fyra meter hög, och en sex fot risker staket snärjande djuret och skadar den (och en skadad hjort är slutligen en död hjort).

Tips

 • Om rådjur är hungriga, kan vissa av dessa insektsmedel fungerar inte.
 • En tom en-quart yoghurt eller keso behållare är användbar för fyllning av sprayflaska.
 • Deer har ett utmärkt luktsinne, och det tar väldigt lite spray för att stöta bort dem.
 • Om rådjur är mycket hungrig, är det troligt att ingen av dessa insektsmedel kan fungera.
 • Alla rådjur repellerande kommer behöva uppdateras eller bytas ut då och då för att se till att de fortsätter att arbeta eller ha nyhet effekt.
 • Använda en tom sprayflaska från en rengöring produkt är ett bra sätt att minska avfallet och spara pengar. Bara vara noga med att inte gå spruta kemikalier på känsliga växter.
 • Rivna blad eller plastpåsar som hänger i vinden kan fungera.

Varningar

 • Spraya inte växter som du tänker äta med någon form av skadedjur frånstötande.
 • Tvätta händerna och skölj bort alla behållare efter att använda någon form av skadedjur frånstötande.
 • Använd inte behållare som har berört någon form av urin för något annat. Och tvätta händerna väl efter användning!

Saker du behöver

 • Hår
 • Sock eller strumpa
 • Tvål flingor, peppar spray, eller urin
 • Blanka saker
 • Barrier material
 • Buller eller ljus skapare