Wki

Hur bli av med fästingar runt ditt hem

Fästingar i din trädgård och runt ditt hem kan vara en olägenhet för dig, din familj och dina husdjur. Fästingar kan bära många skadliga blodburna sjukdomar som borrelia och vissa sjukdomar som överförs från fästingar kan döda dina husdjur. Denna guide kommer att förklara hur man kan bli av med så många fästingar som möjligt från runt ditt hus.

Steg

Hur bli av med fästingar runt ditt hem. Lär dig vad fästingar föredrar genom bebyggelse.
Hur bli av med fästingar runt ditt hem. Lär dig vad fästingar föredrar genom bebyggelse.
 1. 1
  Lär dig vad fästingar föredrar genom bebyggelse. Fästingar finns i gräs, buskiga områden ofta skyddade med träd och skugga. De gillar hög luftfuktighet. De gynnar också samma platser gynnas av en av fästingens favorit måltider - rådjur. Så när du är ute i högt gräs, eller vandra i skogen, du är i fiendens territorium. Det första du bör göra är avskräcka fästingar från att bosätta sig i ditt hem territorium.
 2. 2
  Förstör kryssa livsmiljöer. Börja med att bli av med någon fästing-friendly bladverk. Det bästa sättet att göra detta är att hålla din gård trimmas regelbundet och ta bort alla döda, scraggly och igenvuxna vegetation. Undvik att gräset växa över, och ta bort vinstockar och andra växter som tenderar att skapa buskiga, hopklumpade eller gräs-liknande miljöer. Eftersom fästingar är som vampyrer, de dricker blod - de också hatar solen. Använd det som din guide när du tar bort växterna, så att det lät solen i så många delar av din trädgård som möjligt.
  • Klipp gräset ofta Regelbunden klippning berövar fästingar i högt gräs, och låter solen skina in -. Som inte bara håller insekterna borta, avdunstar det också att morgondagg snabbt, beröva fästingar av vatten också.
  • Rensa din trädgård av pensel och döda löv. Om fästingar inte kan leva på gräs, kommer de att hitta skugga någonstans. Fuktigt och mörkt, borste och döda löv - speciellt döda löv - är fästing himlen. Låt inte högar av vegetation för att bygga upp någonstans i din trädgård.
  • Tydliga höga gräs från runt ditt hus och gräsmatta. Använd ett kantverk för att skapa ett kargt område som fästingar blir avskyr att passera på egen hand. De kommer att behöva lifta på en passerande rådjur och förhoppningsvis du hålla dem utanför din gård för (se nästa).
 3. 3
  Staket din gård. Fäktning din gård kommer att förhindra större djur såsom rådjur eller prärievargar, från att passera genom din bakgård. Fästingar färdas på däggdjur, så att hålla de större ut hjälper dig att kontrollera fästingen befolkningen i din trädgård. Dessutom, rådjur kommer chomp på din trädgård, och prärievargar kommer chomp på dina katter. Båda är ungefär lika önskvärt som fästingar.
 4. 4
  Håll ved staplas prydligt och på en torr plats. Liksom pensel och döda blad, kan ved hem till mörker och fukt. Hålla det staplade på en torr plats igen förnekar fästingar deras fristad, och det kommer att göra din ved fin och torr när det är dags att använda det nästa vinter!
 5. 5
  Låt inte barnen leka i kända tick områden. Se till att de spelar i områden och använda utrustning som ligger långt borta från höga gräs eller träd. Om gungställning har gräs som växer runt benen i uppsättningen, få som ogräs whacker därborta och börja trimma!
 6. 6
  Rengör noggrant under fågelholkar. Fästingar kan häckar under matare ostört - genom att städa regelbundet du gör det önskvärt för dem.
 7. 7
  Kontrollera dig själv för fästingar. Regelbundet kontrollera dig själv och dina barn och husdjur, särskilt efter en utomhus session spelar eller vandring. Titta efter eventuella fästingar i hårfästet, under armarna, på benen - överallt. Ta bort dem med en pincett. Var noga med att inte pressa kroppen av en inbäddad fästing, vill du inte fästingen att tröska i fast punkt som detta hjälpmedel i tidens sjukdomar som borrelia.
 8. 8
  Döda dem alla. Använd godkända och kända säkra bekämpningsmedel i slutet av våren till början av sommaren, för att förhindra fästingar från fylla din gräsmatta. En enda behandling av din gård i slutet av maj eller början av juni kan skära fästingen befolkningen med över 50 procent. Var noga med att bara använda bekämpningsmedel som är godkända för användning i ditt område mot fästingar, och bara använda dem enligt märkningen. Några bra är bekämpningsmedel lambdacyhalotrin och Esfenvalerat.
 9. 9
  Gör en naturlig fästing repellent. Du kan göra en giftfri kryssa myggmedel hemma för dina nära och kära. Få en 16-ounce (475ml) sprayflaska och börja spraya!
  • Skapa en citrus baserad repellerande. Fästingar undvika citrus, vilket gör det till ett effektivt vapen. Att göra: Koka 2 koppar vatten och tillsätt två hackade citroner, lime, apelsiner eller grapefrukt - ensamma eller i kombination. Låt det koka i en minut eller så, sedan sjuda hopkok i en timme. Sila frukten ut, låt den svalna, häll i sprutan och spruta det på dig, dina barn, dina husdjur, din trädgård - kanske någonstans fästingar vilja gå.
  • Andra naturliga repellerande använder geranium, lavendel, eller pepparmint eteriska oljor. Dessa är inte säker för katter dock, så undvik att spraya katten.

Tips

 • Fästingar brukar överleva bäst i fuktiga, skogsområden, men inte gör bra på platser som är ljusa och torra. Ha detta i åtanke när landskapsarkitektur och omsorg för din trädgård.
 • Fästingar och chiggers också stöts bort av sulfer damm. Använd dammet på dina skor anklar och byxbenen om att gå in fästing land. Du kan gnida den på din hund. Du kan sprida damm kennel och under buskar.

Saker du behöver

 • Avskräckande
 • Trädgård redskap för att skära och klippa med
 • Rengöring redskap