Wki

Hur bli av med kråkor

Kråkor är bland de mest intelligenta och anpassningsbara fåglar, och hjälpa människor genom att äta irriterande insekter och gnagare och sanering road kill. Men de kan också vara en olägenhet genom att riva upp skräp, förstör grödor och göra en massa oväsen. Eftersom kråkor är så intelligent, oavsett vilken metod du använder för att bli av med dem förmodligen inte kommer att fungera för evigt så du kan behöva ändra dina metoder regelbundet.

Steg

Hur bli av med kråkor. Ta bort en enkel näringskälla genom att hålla kråkor ur papperskorgen.
Hur bli av med kråkor. Ta bort en enkel näringskälla genom att hålla kråkor ur papperskorgen.
 1. 1
  Ta bort en enkel näringskälla genom att hålla kråkor ur papperskorgen. Kråkor är morgonpigga och är ökända för att riva upp plast soppåsar vid soluppgången för att komma till de godsaker inuti. Om andra djur välta soptunnor, kommer kråkor dras till den utspillda sopor.
  • Sätt allt hushållsavfall i soptunnor med säkra omslag. Om djur hamnar i soporna är ett stort problem i ditt område, köpa soptunnor med lås som går över sidan för att låsa locket på plats.
  • Förhindra papperskorgen burkar från att välta genom att säkra handtagen till insatserna fastnat i marken eller placerar burkarna i tättslutande behållare.
 2. 2
  Ta bort alla vattenkällor från din gård för att göra det till en mindre attraktiv miljö för kråkorna. Liksom de flesta djur, kråkor gillar att göra sitt hem nära en stadig vattentillförsel.
 3. 3
  Var uppmärksam på när kråkorna hönshus eller abborre. Skär ner träden som de gillar att sitta i, eller strategiskt ta bort några grenar från trädet att göra grenarna mer utsatta och avskräcka vila.
 4. 4
  Håll kråkor borta från din gröda genom att täcka fruktträd och andra växter som de äter med fågelnät. Använd 4-tums mesh om du vill hålla kråkor ut men tillåta åtkomst för mindre fåglar.
 5. 5
  Använd visuella skrämseltaktik för att bli av kråkorna, åtminstone tillfälligt. Med tiden kråkorna kan lära att föremålen inte kommer att skada dem, så du kan behöva ändra dina avskräckande regelbundet. Prova:
  • Löst hängande Mylar tejp eller ballonger så de blåser i vinden.
  • CD-skivor, aluminium paj kastruller eller andra blanka metallföremål som kommer att spegla solen. Detta inte bara skrämmer kråkor, men gör det svårt för dem att se vart de är på väg, vilket gör din gård mindre attraktivt. Var noga med att knyta dem säkert som kråkor är också kända för att bära av glänsande föremål.
  • Konstgjorda lockbeten göras för att likna kråka naturliga rovdjur fungerar ibland som avskräckande - den mer verklighetstrogen skenmålet, desto bättre resultat. Rovdjur av kråkor inkluderar ugglor, ormar, rävar, tvättbjörnar och röda hökar svans.
 6. 6
  Använd ljud för att jaga kråkor bort. Inspelningar av rovdjur tongångar har varit framgångsrika för vissa människor. Flera företag säljer cd-skivor för att bli av med kråkor såsom Crow bort. Alternativt, finns det också flera webbplatser som ger djur ljud som du kan ladda ner och bränna på en CD.
  • Placera högtalarna pekar upp i ditt hus högsta fönster, eller dölja högtalare utanför något ställe där kråkorna inte kan se dem.
  • Spela cd-skivan vid olika tider på dagen, om möjligt, periodiskt ändra riktning på ljudet för att öka dina chanser att lura kråkorna.
 7. 7
  Ring eller besök ditt lokala Audubon samhället för hjälp och förslag på att bli av kråkorna om dina ansträngningar har misslyckats.

Tips

 • Fågelskrämmor är i allmänhet inte ett mycket effektivt sätt att avskräcka kråkor. Emellertid används i samband med andra avskräckande de kan vara till viss hjälp. För bästa resultat använd en fågelskrämma som har vapen eller kläder som rör sig i vinden för att jaga kråkor bort.

Varningar

 • Om du funderar på fotografering eller på annat sätt döda kråkor, vara säker på att bekanta dig med lagarna i ditt tillstånd. Öppna jaktsäsongen och en giltig licens eller tillstånd krävs normalt.