Wki

Hur att tämja en katt

Om du hittar en kattunge eller katt i skogen, och det är livrädd för dig, betyder det förmodligen att det är vilda. Om du lyckas fånga det du kommer då att tämja den.

Detta är av egen erfarenhet. Jag hade en liten vild kattunge, använde denna metod och nu är hon som en normal katt!

Steg

Hur att tämja en katt. Först måste du lära känna hans / hennes personlighet.
Hur att tämja en katt. Först måste du lära känna hans / hennes personlighet.
 1. 1
  Först måste du lära känna hans / hennes personlighet. På vilket sätt är de rädda för dig? Rädd? Mad? Om du tror att de kan vara farligt att du inte bör försöka hantera dem tills du hittar en professionell. En vild kattunge kommer normalt får mycket fäst vid endast en person, för att få ägaren att tämja dem.
 2. 2
  Nästa, få dem används till dig och din röst. Gå in i rummet med dem och prata med dem. Kanske får din favoritbok och läste högt för dem. Inte ens försöka närma dem tills du gör det i ungefär tre dagar (beroende på katten).
 3. 3
  Nästa steg är att närma sig dem. Få en sked våt kattmat eller saftiga konserverad tonfisk och håll ut när du närmar dig dem och kallar sitt namn (detta kommer att hjälpa dem att lära sig sitt nya namn. Om de gör några stora tecken på aggression (lunging), gå tillbaka till steg en. Väsande ingår inte. Det kan betyda att de är bara rädd.
 4. 4
  När du får dem att äta maten utanför din sked, kommer du nu att få dem som används på din beröring. Få en lång trä matlagning sked eller spatel och linda några mjuk trasa runt det (fleece fungerar fint). Sakta lägger en sked mat ut tillräckligt nära dig så att du kan nå ut utan att skrämma dem. Medan de äter, sakta nå ut med sked och klappa dem med det. Om de kör iväg Kör INTE efter dem. Spara petting till senare.
 5. 5
  Gör det för lång tid innan de är riktigt nöjda med det. Slutligen, när de är mycket nöjda, smyga handen under sked och klappa dem med det. Var noga med att bära plast eller gummi grytvantar! Du vet aldrig om de har loppor eller andra päls / hud villkor. Sedan visa dem vad du gjorde och de bör vara nöjda med det.
 6. 6
  När de är nöjda med att du försöker plocka upp dem med en handduk eller filt. Det beror egentligen på katten hur lång tid det kommer att ta i slutet, och några katter kommer aldrig bli riktigt tämjas.
 7. 7
  Om du tar dem, se till att ta dem till veterinären så fort som möjligt.

Tips

 • Om det är en kattunge blir det mycket lättare att tämja.
 • Gå långsamt. Du kan sakta ner processen mycket om du går för fort.

Varningar

 • Om katten agerar aggressivt, backa ett tag.