Wki

Hur du tar hand om en katt

Katter är idealiska husdjur för många människor. Detta kan bero på att deras lekfulla personligheter, tillgiven beteende eller bedårande utseende. Men bortsett från att vara, gör katter kräver ordentlig vård för att hålla sig frisk och innehåll. Här är några generella katt vård tips som hjälper dig att lära dig att göra din katt lycklig och frisk.

Steg

Hur du tar hand om en katt. Om du inte har en katt och vill investera tid och i en, hitta en viss kattras som passar din livsstil och ditt.
Hur du tar hand om en katt. Om du inte har en katt och vill investera tid och i en, hitta en viss kattras som passar din livsstil och ditt.
 1. 1
  Om du inte har en katt och vill investera tid och i en, hitta en viss kattras som passar din livsstil och ditt . Gör din forskning-Hur mycket kostar denna ras kostnad? Kräver det särskild vård?
 2. 2
  Vänta inte på att din katt att vänja sig begå dåliga vanor i hemmet. Detta bör vara det första som du måste tänka på om du vill att de ska vara goda medlemmar av familjen. I huset träna din katt, det finns en hel del tekniker och strategier som du kan följa, men naturligtvis inte straffa era husdjur när de ibland inte kan följa dina instruktioner. Du måste ha tålamod med dem.
 3. 3
  Undvik att mata katter choklad. Choklad kan orsaka gastrointestinala problem i husdjur. Det är OK att ge din katt naturliga godsaker som äpplen, päron, bananer endast om de skärs ner i små bitar.
 4. 4
  Du måste också se till att ditt husdjur är fri från loppor och andra parasiter att göra dem glada och friska samt göra ditt hem fritt från sådana parasiter också. För att göra detta inte jobbigt när din katt blir äldre, prova att starta ung med tandborstning. För katter som tenderar att kasta (långhåriga kära speciellt), använd en kam som har fina trådar av metall. Detta blir djupt in i underull och eliminerar utgjutelse. Var noga med att inte göra det alltför många gånger under veckan, speciellt i början av hösten och vintern. Katter brukar bygga upp sina grundfärger för att förbereda sig för vintermånaderna. Så fort det börjar bli varmt på våren, börja borsta din katt x3 vecka. Detta kommer att hjälpa till genom att inte ha en massa päls tumbleweeds över dina golv!
 5. 5
  Du bör också ha dem avmaskade, kastreras och vaccineras vid behov.
 6. 6
  Om du vill borsta katters tänder, behöver du en mjuk borste tandborste och veterinärmedicinska tandkräm . Börja genom att erbjuda henne en smak av det veterinärmedicinska tandkräm. Nästa gång, låt henne smaka tandkräm, sedan köra fingret längs tandköttet för de övre tänderna. Upprepa processen med tandborste. Få borsten på borsten längs tandköttskanten av övre bakre tänderna och vinkel lite uppåt, så att borsten får under tandköttskanten. Arbeta från baksidan till framsidan, göra små cirklar längs tandköttet linje. Det bör ta dig mindre än 30 sekunder att borsta valpens tänder. Försök inte att borsta hela munnen vid första. Om alla att ditt husdjur kan du borstar är utsidan av de övre tänderna, du behandlar fortfarande det viktigaste området för tandlossning - prevention. Om ditt husdjur gör så småningom kommer du att borsta de flesta av hennes tänder, så mycket bättre. Även med de bästa tandborstning, kan vissa katter behöver fortfarande en tillfällig professionell rengöring, precis som människor. Genom att borsta valpens tänder dagligen och begränsa mängden tandlossning, kan du minska frekvensen och engagemang tandrengöring och ge ditt husdjur med en friskare mun.

Varningar

 • Inte missbrukar katter. Om du var en katt, skulle du vilja vara illa?
 • Var försiktig med nya katter. De kan bita dig.