Wki

Hur att skriva egna bröllop löften

Skriva ditt eget bröllop löften är det perfekta sättet att anpassa ditt bröllop och att visa dina gäster exakt vad du älskar med din partner. Din löften ska vara kort och koncist, men de bör kunna kommunicera vad som gör din relation speciell och vad du och din partner kommer att hålla heligt för resten av era liv. Om du vill veta hur man gör detta skrämmande uppgift så enkelt som att säga "jag gör", följ dessa enkla steg.

Steg

Hur att skriva egna bröllop löften. Få klartecken från din officiant.
Hur att skriva egna bröllop löften. Få klartecken från din officiant.

Förbered dig på att skriva dina löften

 1. 1
  Få klartecken från din officiant. Kontrollera att det är acceptabelt för dig att skriva ditt eget bröllop löften.
 2. 2
  Håller med om att du och din significant other kommer att skriva egna löften. Både människor måste vara lika engagerad i detta begrepp, eller gäster kommer att kunna berätta. Skriva egna löften är inte för alla.
 3. 3
  Ta dig tid att reflektera över din kärlek. När du och din framtida make har åtagit sig att skriva dina löften, bör du ta lite tid, både enskilt och tillsammans, att tänka på vad du älskar med varandra och vad som gör din relation speciell. Detta kommer att hjälpa dig brainstorma idéer för dina löften, och ni kommer förhoppningsvis se till att du har så många underbara saker att säga om din betydande andra att det blir nästan omöjligt att trimma ner dina löften! Här är några sätt att reflektera över din kärlek:
  • Gör ett löfte datum. Allvarligt. Gå till en romantisk restaurang, eller din favorit restaurang, har vissa vin och prata om vad du älskar med varandra. Dela dina bästa minnen av relationen, diskutera det svåraste du gick igenom tillsammans och prata om det ögonblick du visste att du ville vara med varandra för evigt.
  • Var inte rädd för att vara lite dum under ditt löfte dag! Fånigt minnen fungerar också. Ta en anteckningsbok och krafsa ner några idéer.
  • Ta dig tid att reflektera på egen hand. Skriv dina tankar om din älskade i en journal.
  • Om du har hållit en tidskrift under hela relationen, gå igenom den för att se om du kan få någon inblick i relationen.
 4. 4
  Gör ett löfte plan med din framtida make. När du har båda funderat på din relation, kan du diskutera några av de praktiska detaljer av dina löften så du se till att du är på samma sida och presentera en enad front till dina gäster. Här är några viktiga saker att besluta om innan du hoppar in i att skriva dina löften:
  • En tid eller ett ord gräns. Mest löften är cirka en minut lång, eller 150 ord lång. Gör dem inte längre än så. Håll det kort och koncist eller dina gäster kommer att bli rastlös.
  • Besluta om en ton. Kommer det att vara seriös med bara en touch av humor? Poetisk och lättsam? Djupt romantiskt? Även om du inte behöver ha exakt samma ton som din partner, löften du inte låter rätt om du gick för "djupt romantisk" medan han valde "helt hilarious." Kom ihåg att, medan du är välkommen att visa dina fåniga sidor, att det bör finnas en allvarlig underton. Du gör ett livslångt åtagande, trots allt.
  • Bestäm en struktur. Gå för en matchande struktur, t.ex. börjar med "Jag lovar..." eller "Jag lovar..." Du kan också ha samma öppning eller stängning linje, t.ex. "Tack för att du vill vara med mig för alltid." Du kan förfina strukturen när du börjar skriva, om du vill.
  • Bestäm om du ska skriva ihop dem separat. Kommer du att dela alla dina tankar under processen, köra dem med varandra i slutet, eller hålla dem en överraskning tills det är dags att gifta sig?
  • Besluta om en förfallodag. Detta kanske låter dumt, men du bör ha dina löften göras minst en månad innan bröllopet så att du inte sluta skriva dem över natten. Ju mer tid du tar att skriva dem, desto mer kommer du att kunna uttrycka hur du verkligen känner.

Skriv dina löften

 1. 1
  Skriv vad du älskar med din älskade. Brainstorm alla de saker som gör din framtida make så speciell. Detta kan vara hans eller hennes vackra blå ögon, hur din älskade kan få dig att le oavsett hur hemskt du känner, eller hur din betydande andra vet exakt vad du tänker, även om du är miles away.
  • Gör en lista över adjektiv som beskriver din älskade bästa egenskaper. Tänk på de du vill framhäva i dina löften.
  • Fokus på anekdoter för att betona din älskade bästa egenskaper. Att säga att han är "typ" är mindre effektivt än att tala om den tid han städade hela huset eftersom han visste din familj kommer på besök.
  • Tänk på de gånger din älskade har verkligen funnits där för dig. Alla goda relationer har fortfarande några grova fläckar, och du bör tänka på hur din älskade visade tecken när han hjälpte dig igenom en tuff tid i ditt liv.
 2. 2
  Nämn viktiga minnen i er relation. Skriv ner de mest minnesvärda stunder du har delat med din framtida make. Det kan vara allt från din fantastiska semester till Napa Valley till den tid han bodde i för att titta på två dagar med dålig tv med dig när du hade alla dina visdomständer tas ut.
  • Tänk på de platser du har gått ihop, från en speciell vandring på en bergstopp på din favorit restaurang.
  • Tänk på viktiga milstolpar i er relation. Det kan vara allt från att få en hund tillsammans, flytta ihop, din första dag, eller det ögonblick du visste att det var tänkt att vara.
  • Tänk på den svåraste tiden i er relation. Hur fick du arbeta igenom det tillsammans?
 3. 3
  Skriv ner de löften som du vill göra till din framtida make. Beroende på vem din betydande andra är och vilka minnen du har delat, du skriver en lista med löften du gör till din älskade för evigt. Vissa kan vara allvarliga, som alltid adjö oavsett vad, eller aldrig går till sängs arg, medan andra kan vara roligare, som att lova att alltid diska så länge du kan vinna termostaten kriget.
  • Kom ihåg att i de flesta traditionella löften, människor lovar att vara där för sin älskade i sjukdom och hälsa, genom goda tider och dåliga, och att stödja dem oavsett vad. Hitta ett personligt sätt att göra några av dessa samma punkter, eftersom det är vad äktenskapet egentligen handlar om.
 4. 4
  Kom ihåg att vara dig själv. Du kan vara så fokuserade på att skriva den perfekta löften och imponerande dina gäster att du glömmer att visa vad som gör dig vem du är, och vad som gör din älskade så speciell. Om ni båda är riktigt dumt tillsammans, går den dumma vägen. Om du är både hopplösa romantiker, var inte rädd att gå over-the-top med några poetiska fraser. Detta är din dag och du bör visa upp vem du egentligen är.
  • Du kan titta på andra löften, läsa poesi, eller surfa på Internet för att få inspiration. Du kan be en nära vän som nyligen skrev sin egna löften om hon skulle dela dem med dig. Dessa kan vara användbara guider, men inte luta för mycket på ord av andra människor, och fokusera på att visa vad som gör din relation unik.
  • Om du har ett sinne för humor, kasta i en lättsam skämt! Efter att säga något allvarligt, kan du berätta för din älskade, "Jag lovar att alltid titta på måndag kväll fotboll med dig, så länge du fortfarande ge mig blommor varje vecka."
  • Kom ihåg att vara dig själv, men glöm inte din publik. Du kan fortfarande dela de bästa delarna av vem du är och vad din relation innebär utan isolering, förvirrande, borrning eller din publik. Önskar mormor Flo att höra om din älskade fantastiska fotmassage? Förmodligen inte.
 5. 5
  Undvik klichéer. När du skriver dina löften, kan det vara frestande att falla in i klichéer. Poängen med att skriva egna löften är att göra dem så personlig som möjligt, så försök att hitta de mest originella sätt att visa hur du känner. Undvik att ringa din framtida make din "bästa vän" eller din "själsfrände", eller att säga att din "hjärta smälte" när ni träffades första gången.
  • Du bör undvika klichéer, men inte besatt över att vara alltför originalet. Om din älskade verkligen är din bästa vän, var inte rädd för att säga det. Men för det mesta, fokusera på att skriva löften som bara du kunde ha skrivit.
 6. 6
  Få feedback. När du känner dig säker på dina löften, är det dags att få lite feedback. Även om du kanske tror att dina löften kommer att föra publiken till tårar, måste du se till att du har den rätta tonen och har tydligt kommuniceras dina känslor innan du delar dem med världen. Här är några människor att be om feedback:
  • Om du och din make-till-vara har kommit överens om att dela dina löften, fråga vad han egentligen tycker.
  • Be en pålitlig bästa vän som verkligen känner dig och din relation för att se om det kommunicerar allt du vill säga.
  • Fråga dina föräldrar, eller ens dina mor-och farföräldrar, för rådgivning. Med insikten om en äldste hjälper dig att förstå mer om kärlekens natur.
 7. 7
  Förbered dig på att säga dina löften. När du har fått dina löften ner, allt du behöver göra är att fokusera på utförandet. Du bör öva säga dem tillräckligt många gånger att det låter naturligt, men säg inte dem så många gånger att dina löften låter för repeterat. De är tänkta att komma från hjärtat, trots allt.
  • Fokusera på att tala tydligt och hålla ögonkontakt med din älskade medan en blick på publiken.
  • Kom ihåg att på din bröllopsdag, kommer dina löften låter inte precis som de gjorde när du repeterat dem. Du kommer att vara lite täppas igen, och det är okej! Din löften bara låter sötare om din publik ser hur mycket du verkligen älskar din framtida make.

Tips

 • Inkludera ett löfte om att säga "förlåt" till varandra, efter varje kamp och oenighet. Detta kommer att vara den mest ihågkomna och tillförlitliga löfte i ditt äktenskap.
 • Sätt dina löften på ett kort eller en bit papper. Du behöver inte memorera dem så länge som du säger dem med känsla.
 • Efter ditt bröllop, kan du både komponera dina löften och hänga upp dem, för att komma ihåg alla de löften du gjort till varandra.
 • Våga vara annorlunda genom att inkludera det moderna språket och löften i modern tid.