Wki

Hur man har en grön bröllop

Bröllop är ofta extravaganta angelägenheter, med mycket pengar, omsorg, uppmärksamhet på detaljer och tid som slösats på att skapa den ultimata dagen för bruden och brudgummen. Om du är en miljömässigt och socialt medvetna par, kanske du vill överväga att dela din eko-kunniga och social medvetenhet med din familj och vänner genom att aktivt visa hur det är möjligt att "gröna" bröllop och ändå behålla essensen av elegans och förfining Många förväntar sig av en sådan viktig händelse.

Steg

Hur man har en grön bröllop. Alternativt avstå papper inbjudningar helt och hållet och istället skicka ut inbjudningar elektroniskt.
Hur man har en grön bröllop. Alternativt avstå papper inbjudningar helt och hållet och istället skicka ut inbjudningar elektroniskt.

Inbjudningar

 1. 1
  Gör återvunnet inbjudningar. Inbjudan och kuvert kan vara gjorda av återvunnet papper. Ännu bättre, om du har tålamod och förmåga, gör ditt eget papper och inkluderar pressade kronblad i tidningen. Hellre än att skriva ut inbjudningar, ha en lokal kalligraf skriver dem för dig. Detta eliminerar den energi som används i tryckprocessen, anställer någon lokalt och effekten är fantastisk.
 2. 2
  Alternativt avstå papper inbjudningar helt och hållet och istället skicka ut inbjudningar elektroniskt. Du kan rikta dig till ett personligt bröllop webbplats med all nödvändig information, plus mer än du kan ta med på en vanlig inbjudan, liksom länkar till lokala hotell, en interaktiv karta av platsen och foton av det lyckliga paret.

Registry

 1. 1
  Använd en grön brud register, kan många av dessa finns på nätet. Dessutom, när du väljer objekten för bröllopet registret, bara välja miljövänliga produkter. Om det finns en butik du gillar som säljer miljövänliga produkter, men det har inte en brud register, fråga om de hade något emot att ställa en upp för dig. Det kan bara vara den drivkraft butiken behöver göra det regelbundet.
 2. 2
  Begär donationer till välgörande ändamål istället för presenter. Om du vill att registret vara mindre fokuserad på att ge presenter till dig själv och din nya make, och mer fokuserade på att rikta resurserna mot de i större behov, kan du överväga att ha registret vara en lista av möjliga donationer till välgörande ändamål. Föreslå att dina gäster att i stället för presenter, bör de skänker pengarna till en välgörenhetsorganisation som stöder miljömässiga, pedagogiska eller sociala orsaker.

Bröllop kläder och ringar

 1. 1
  Återvinn eller hyra ditt bröllop kläder. Du kommer att bära dessa kläder en gång, så det finns flera möjligheter som kan passa dina behov. Att hyra en eller kostym är ett svar. Återvinning en väns eller familjemedlems bröllop kläder är ett annat alternativ. Detta är ett bra sätt att återanvända och återvinna!
 2. 2
  Sök hyllorna i sändning butiker eller och ha kläder ändras till din storlek och stil. Vissa människor hitta en perfekt lösning för att hitta en klänning eller kostym som kan användas på nytt med en liten ändring. Om du är händig med en symaskin, överväga att göra ditt eget bröllop kläder från miljövänliga tyger.
 3. 3
  Uppmuntra andra att följa din återvinna, hyra eller återanvända förhållningssätt till kläder. Prata med tärnorna, matron av heder, best man, och någon annan med betydande roller i bröllopet, och få dem att göra detsamma. Har bära dem enkla kläder som kan bäras igen eller kläder som de redan äger att hålla sig till en viss färg tema. Var lite flexibel och tillåta en färgskala som passar in i ett tema. Brudar kan alltid kolla in tärnornas val i förväg för att se till att kontinuiteten bibehålls.
 4. 4
  Använd återvunnet guld för din Brytning av guld och andra ädla metaller lämnar miljöförstöring i dess spår genom att lämna arsenik rester och andra problem i samband med gruvdrift. Diamond Mining har också negativa konsekvenser för miljön. Det finns många juvelerare nu återvinning guld och förvandla det till vigselringar. Detta är inte bara en bra metod för materialåtervinning, men det är också en underbar förbindelse med det förflutna och de älskar och livet för dem som har gått före oss.
  • Överväg material än guld för din vigselring, såsom titan.
 5. 5
  Köp antika ringar från pantbanken eller egendom försäljning och helt enkelt ha dem storlek.
 6. 6
  Tänk dig en tatuering vigselring. Du kommer aldrig att förlora det!

Venue och resor

 1. 1
  Välj ett bröllop plats nära hemmet. Ju närmare en plats, desto mindre avstånd som krävs för att resa och mindre energi förbrukas. Tänk dig en plats som har rikligt med dagsljus och dra nytta av solen snarare än all-elektrisk belysning. Andra överväganden inkluderar möjligheten för din plats för att motstå värme eller kyla utan att behöva slå upp värmen eller luftkonditionering.
  • Utesluter inte ditt eget hem som en plats för bröllop, speciellt om du har en mindre bröllop. Om du har ett hem och trädgård, kan du lägga pengarna du annars spendera på en plats i fastställande av platsen och plantera en trädgård.
 2. 2
  Välj en plats där du kan vara värd både ceremoni och mottagning för att eliminera resor däremellan.
 3. 3
  Var kreativ med transporter. En häst och vagn är både effektiv och romantiskt. Likaså cykel taxibilar är roligt och fri från koldioxid. Ordna för samåkning bland bröllopsfest och uppmuntra gästerna att göra detsamma.
 4. 4
  Använd en kol miniräknare. Hur många gäster kommer till ditt bröllop och var de kommer ifrån? Inkludera en begäran i inbjudan för dem att kompensera sina resor genom att beräkna sin klimatpåverkan och köper en offset.
 5. 5
  Sammantaget hålla bröllopet små. Fler gäster är lika med mer effekt från resor, kostnader och krav kvantitet från arenan storlek till mängden mat som ska förberedas. Dessutom, kan bruden och verkligen fokusera på 200 personer? Gå för mer intim affär och behandla alla dina familj och vänner med din uppmärksamhet.

Blommor

 1. 1
  Använd lokalt odlade blomsterarrangemang. De reser mindre, anländer de fräschare och du stödjer din lokala samhället.
 2. 2
  Välj ekologiska blommor som inte har behandlats med bekämpningsmedel.
 3. 3
  Välj rättvisemärkta blommor. Om du vill ha speciella blomsterarrangemang som kräver roaming längre bort, överväga rättvisemärkta blommor. Den blommiga industrin är för närvarande under granskning för sina dåliga arbetsvillkor och rättvis blommor handel bidra till att hänsyn till arbetstagarnas förutsättningar beaktas.
 4. 4
  Återanvänd blomsterarrangemangen. Ordna för någon att ta blommor från bröllop till receptionen plats. Det är en logisk lösning för att annars slösa blommorna och det minskar dina kostnader. Ännu bättre, dekorera med krukväxter och blommor som kan fortsätta att växa. Ditt bröllop dekorationer kan bli en trädgård att njuta av i många år framöver.
 5. 5
  Välj en plats där blommor är redan naturligt i blom, som en botanisk trädgård, och undvika att köpa blommor helt.

Receptionen menyn

 1. 1
  Välj ekologiskt och lokalt odlade produkter som för närvarande är i säsong för mottagning maten. Stöd till lokala odlare är ett bra sätt att skära ner på kostnaderna och avstånd resor. Det kan också ge dig en möjlighet att visa upp lokala specialiteter. Ekologisk mat är en symbol för en avsikt att starta gift liv tillsammans med fokus på att skapa en hälso-medvetna och informerade levnadssätt. Be din matleverantör att handla hos bondemarknader och beställa så mycket av maten som möjligt direkt från lokala gårdar.
 2. 2
  Betrakta en låg-kött eller kött-fri mottagning menyn. Köttproduktion har en hög miljökostnad, och lyfta fram några läckra vegetariska alternativ på ditt bröllop kunde ge gästerna nya idéer för olika livsmedel att försöka. Tänk stationer vegan aptitretare gjorda med livsmedel att även köttätare konsumerar på en daglig basis.
 3. 3
  Dra inte tillgodose. Mycket mat blir bortkastade vid stora evenemang och bröllop är inte annorlunda. Beräkna maten behöver noggrant. Om det finns rester, be restauratörer att paketet objekt och frysa när det är möjligt, om detta inte är möjligt för hygien-och säkerhetsskäl, be dem att så mycket som möjligt.
 4. 4
  Håll bröllopstårta enkel. En enkel kaka fortfarande kan vara elegant och förmedla alla samma betydelse som en dyrare, resurs-och arbetskrävande en. Använd enkla teman och välja ekologiska, ätbara blommor istället för plast dekorationer.
 5. 5
  Använd redskap och plattor som kan tvättas. Undvik engångsartiklar. Servetter bör vara trasa. Använd glas och koppar i stället för engångsartiklar. Om du använder en matleverantör, gör dina preferenser klart kända för dem på den punkten, inklusive servering fat och redskap.

Bröllopsresa

 1. 1
  Ta en eko-hänsynsfull smekmånad. Tänk ekoturism för din smekmånad destination, som att hjälpa vid ett ekologiskt kaffe gård i tropiska Costa Rica.
 2. 2
  Om du reser, hålla det miljövänliga och göra den till en del av det roliga, som reser med tåg eller segelbåt.
 3. 3
  Omvänt, hålla resa nära hemmet och har en lokal smekmånad samtidigt upptäcka mer om din egen region. Prova en backpacking resa tillsammans.

Tips

 • Vissa sömmerskor nu specialiserat sig på klänningar omarbeta bröllop till vardagliga festkläder eller ens daywear. De kan ta bort rosetter, paljetter, spets, puffiga ärmar etc. och restyle klänningen till något du kan bära ofta.
 • Tänka utanför boxen-utomhus bröllop öppna upp en enorm vista av möjligheter för dina gäster att ha en bra tid. Gifta sig under träden och sedan "ställ dina gäster gratis" genom att låta dem ta del av platsen för att utforska, idrotta, ta en promenad, eller dela ett bröllop tillsammans. Sådana aktiva bröllop blir mer och mer populärt och återspeglar andan att tillfället är omkring verkligen involvera gästerna i fira din delade medvetenhet om vikten av en frisk planet för friska människor.
  • En utomhus plats kan också ge dig och dina gäster möjlighet att klä sig ledigt. Om du väljer att klä ner, stava det ut i de inbjudningar som jeans, shorts och gymnastikskor är välkomna, bör att gästerna ta med simning klädsel för att användas på stranden, eller vad det kan vara fallet. Du kan mycket väl finna att alla är mer bekväm när de inte är klädd så formellt.
 • Använd digitala kameror för dina uppriktiga bilder istället för engångskameror bord. I Europa ensam, mer än 24 miljoner engångskameror används bara en gång och sedan kastas bort varje år. Utveckla dessa bilder kräver också en hel del kemikalier, som inte är exakt miljövänliga heller. Plus att de tar väldigt låg kvalitet bilder. Överväga att hyra en eller två digitala kameror för dina gäster att ta uppriktig bilder, eller helt enkelt uppmuntra dina gäster att ta med de telefoner och kameror som de troligtvis redan äger. Du kommer att sluta med en hel del fler bilder som är mycket högre kvalitet, plus de flesta företag som erbjuder denna tjänst ger webbhotell av bilderna så att alla dina gäster kan njuta av de minnen de bidragit till att skapa.
 • För musik, tänka oss ett akustiskt band och undvika energiförbrukningen i den förstärkta musiken av en elektrisk band eller DJ.
 • Anlita leverantörer som redan är grönt. Du kan hitta gröna bröllop DJs eller gröna fotografer eller videofilmare, som redan minskar sina koldioxidutsläpp användning med hjälp av låg-powered högeffektiv utrustning och kompensera eventuella kvarvarande kol används.
 • Skrot allt och bara rymma! Om en traditionell ceremoni är inte vad som är viktigt för dig, kan du och din älskade att ta en promenad ner till stadshuset och vigas just då och där.

Varningar

 • Det kommer att finnas nejsägare. Det kommer att finnas vissa människor som klagar om att detta är den enda händelsen i ditt liv där du ska betala och inte oroa sig för konsekvenserna. Men kommer om du verkligen tror på en miljövänlig livsstil, att ge efter för sådana klagomål inte bara förråda din passion, men kommer inte heller att ge en möjlighet att skapa ett utrymme som varsamt väcker människors medvetenhet genom demonstration av möjligheterna.