Wki

Hur man planerar ett bröllop i två veckor och för under $ 500

Oavsett om du har bråttom, du har en stram budget, eller om du helt enkelt vill gifta sig utan att göra det till en stor produktion, är det fortfarande möjligt att ha ett riktigt bröllop. Istället för att spendera enorma mängder tid och pengar, använda din egen kreativitet och påhittighet, och av ledamöter förståelse familjemedlemmar och vänner.

Steg

Hur man planerar ett bröllop i två veckor och för under $ 500. Ta hand om den juridiska grejer så fort du väljer att gifta sig.
Hur man planerar ett bröllop i två veckor och för under $ 500. Ta hand om den juridiska grejer så fort du väljer att gifta sig.
 1. 1
  Ta hand om den juridiska grejer så fort du väljer att gifta sig. Gå till tingshuset och få äktenskapet licens. (Observera att i vissa länder kan du behöva vänta en månad eller mer efter att ha förvärvat en licens för att ha en juridisk ceremoni.)
 2. 2
  Sprid ordet. Bjud in folk via e-post, telefon, eller (om du litar på din delegater) word of mouth. Om du har mer än två veckor, använda en dator för att designa och skriva ut egna inbjudningar, men kom ihåg att de tar tid att gå igenom posten.
 3. 3
  Hitta en officiant, men inte titta i telefonboken först. Om du inte har någon i åtanke, be folk du känner. Nästan vem som helst kan bli en officiant, och risken är att word of mouth kan sätta dig i kontakt med någon som har, eller är villig. Välj någon du är bekväm med.
 4. 4
  Skriv ceremonin själva. Detta steg är inte om brådska eller budget, utan om att ha en ceremoni som är meningsfullt och bekvämt för dig.
 5. 5
  Skaffa ringar, om du väljer att bära dem. Smycken butiker kan försöka sälja den häftigaste, dyraste sak, men innebörden är mycket viktigare här än kostnaden.
 6. 6
  Gå avslappnad. Låt alla veta att ditt bröllop är en grill, picknick, stranden eller luau tema. Det är mycket enklare och mindre kostsamt att orkestrera dessa sammankomster än något mer formell eller finare, och ingen kommer ihåg att allt inte hela matchen. Tänk att ha en picknick eller pot-luck bröllop. Lokala gäster kan ta med en maträtt, ju fler desto bättre. Ha en volontär upprätthålla en sign up lista för livsmedel så att du inte har alltför många av samma objekt. Chansen finns, var dina föräldrar och / eller farföräldrars mottagningar bröllopstårta-och-punch sammankomster. Om du investerar en stor del av din budget på moset, kan detta vara ett vackert alternativ.
 7. 7
  Berätta för alla att bära jeans och sneakers, sandaler och shorts, och deras favorit hawaiian skjorta. Människor är mycket mer bekväm i avslappnade kläder, i alla fall, och det kommer att sätta alla till mods. Bär kläder du redan äger, eller köpa något enkelt att du kan bära igen.
 8. 8
  Gifta sig i ditt hem, eller din bakgård, om du kan.
 9. 9
  Ha bröllop och mottagning på samma plats. Dina gäster kommer inte att stoppa allt och gå vilse gå härifrån till dit, och du kommer inte att behöva förbereda och städa upp två olika arenor.
 10. 10
  Låna stolar eller fråga om hyra dem. Fråga runt och vara kreativ. Annars hyr från ett lokalt parti center.
 11. 11
  Håll sanering enkelt. Se om en part butik nära dig har en billig rulle av plast bordsduk material i färgen på ditt bröllop. Klipp den till längd och glöm inte att tejpa ner det, särskilt om du är utomhus. Om du dekorera ytterligare, hoppa över kräppapper och ballonger, som hör hemma på födelsedagskalas. Rullar med tyll eller organza är nästan lika billigt och levererar riktigt bröllop överklagande.
 12. 12
  Utse en "regissör", om det är möjligt. En sansad high school eller college student är perfekt, speciellt någon som har haft erfarenhet av bandet, drama, restauranger eller liknande. Denna person kommer att hjälpa dig att titta på timing, leda och hjälpa till med installationen, kör sista minuten ärenden, line folk upp för gruppfoton, och så vidare. Erbjud dig att betala den här personen, särskilt om han / hon är en "svältande student", behandla honom / henne till en fin middag, eller återgälda tjänsten.
 13. 13
  Håll gynnar enkelt, eller hoppa helt. Undvik att göra favörer som kommer att kräva en hel del montering. Värva en vän som är "listig" att göra detta för dig!
 14. 14
  Hoppa blommor eller bara köpa ett par från en stormarknad (gå för färg, inte priset). En enda öppen ros eller kamelia flyter i en skål med vatten kan vara mycket elegant. Alternativt, för centerpieces, överväga enkla ljus
 15. 15
  Hoppa fotografen, om du inte vet en amatör eller hobby som är ivriga att prova sin hand på den. Låt dina gäster vet att du vill ha kopior av sina ögonblicksbilder. Du måste förmodligen dussintals kameror i folkmassan, och några av dem kommer att få bra bilder. Det är enklare än någonsin att dela foton. Du skulle ha svårt att stoppa människor från att ta hundratals bilder av ditt bröllop. Tar tid att rada upp olika grupper av dina gäster för foton efter ceremonin.
 16. 16
  Placera massor av soptunnor och, om möjligt, välmarkerade papperskorgar i diskreta men synliga platser. Många gäster kommer naturligtvis städa upp efter sig när tillfälle ges.
 17. 17
  Överväga att göra din egen musik med bröllop CD.

Tips

 • Slappna av och ha kul, att veta att genom att låta denna händelse vara informella, har du sparat dig och dina gäster en hel del stress och krångel!
 • Känn dig inte skyldig eller blyga att be om hjälp. De flesta människor kommer att förstå helt och de ska vara glada att kasta i.
 • Om folk erbjuder sig att hjälpa till, låt dem! Du kanske blir förvånad över hur många människor volontär, när det ges en möjlighet att göra något förutom klä upp, visa upp och äta. Låt din "regissör" hjälpa dig att sätta dessa människor att arbeta.
 • Gör något separat för folket där du arbetar. Inklusive alltför många människor från kontoret kan utöka din gästlistan dramatiskt. De förmodligen inte känner till din familj, hur som helst, så de kan känna sig obekväma dyka upp och försöka passa in i stället ha tårta eller snacks i lunchrummet eller gå ut för drycker (ordna till har utsett förare) efter jobbet en dag och bjuda in vem du vill eller bara meddela det i allmänhet och låta folk själva bestämma om att gå med dig. Detta ger alla en chans att fira och träffa dig och samtidigt hålla ditt bröllop lite mer intim.

Varningar

 • Även den mest minutiöst planerade bröllop har mindre buggar och stora katastrofer. Om du gör detta i två veckor, du får absolut inte svettas de små grejer. Om du är ett par med en licens, en officiant, och en plats att vara gift, sedan allt annat är småsaker.
 • Du kan trampa på några tår: av nödvändighet, dikterar din minsta budget din gästlistan måste vara relativt kort. Om inte din närmaste familj och närmaste vänner uppgår till under tio personer, kanske syssling Suzie och din bror-in-law granne måste acceptera deras brist på en invite.

Saker du behöver

 • En villig partner.
 • En officiant.
 • En minimal budget. Med många bröllop som kostar lika mycket som lyxbilar, 375€ är en mycket liten budget.
 • Hjälpsamma vänner och familjemedlemmar.
 • En plats.
 • En mängd livsmedel.
 • Fantasi.