Wki

Hur man väljer en bröllopsfotograf

Bröllop bilder är en omhuldade minnessak, vidare genom generationer, och det enda minnet av de tusentals timmar och dollar spenderas för att planera en av de viktigaste dagarna i ditt liv. Annat än valet av en make, är valet av bröllopsfotograf de viktigaste bröllopet-relaterade beslut du kommer att göra, och är inte att ta lätt på. Efter dessa steg kan hjälpa dig att välja den bästa fotografen att registrera din stora dag.

Steg

Hur man väljer en bröllopsfotograf. Bestäm vilken typ av bröllop fotografering du föredrar.
Hur man väljer en bröllopsfotograf. Bestäm vilken typ av bröllop fotografering du föredrar.
 1. 1
  Bestäm vilken typ av bröllop fotografering du föredrar. Letar du efter en traditionell metod med mestadels ställde bilder? Eller föredrar du massor av uppriktig skott där motivet kanske inte ens vet att han eller hon att bli fotograferad? Tycker du glamour tillvägagångssätt modefotografering? Skulle du föredra en fotograf som kombinerar alla dessa stilar (en freestyle eller eklektisk bröllopsfotograf)?
 2. 2
  Bestäm vilken servicenivå du vill ha från ditt bröllop fotograf. Kanske du behöver bara fotografier av din ceremoni så har bara 1-3 timmars fotografering kan vara nog för dig. Andra par kanske föredrar ett komplett paket som kan innehålla en pre-bröllop engagemang sessioner, repetition fotografier middag, porträtt brud och nygift bilder.
 3. 3
  Bestäm hur många bilder du vill från ditt bröllop fest (s). Vissa fotografer kan förse dig med under 100 bilder för att komma ihåg din bröllopsdag med. Mer avancerade fotografer fångar ofta tusentals bilder (vanligen från 1000 till 3000) för att du ska hålla för evigt.
 4. 4
  Räkna ut hur mycket tid och kompetens du har att bearbeta dina bilder själv. Många brudar som väljer fotografer som bara ger dem en skiva av deras bilder (inget album, grafik eller andra objekt) finner att de inte har tid, programvara eller kunskap för att skapa sina egna album, korrekt redigera bilder (beskära, färg korrekt, etc.). Ofta år senare, dessa par har bara en bunt dammiga, billigt bearbetade bevis foton eller bilder på en skiva som inte håller kärleksfullt visas som en påminnelse om bröllopsdagen.
 5. 5
  Bestäm din budget. Fotograf avgifter, grafik, album, etc. kommer i allmänhet att ungefär 12% av hela bröllopet budgeten. Detta gör att du snabbt kan kasta kandidater som du inte har råd.
 6. 6
  Bestäm hur du ska använda dina bilder. Planerar du att köpa bara ett album för dig själv, eller även bilder för dina väggar, skriver att ge till vänner och familj, eller ens sätta bilderna på brevpapper, inbjudningar, kalendrar, muggar, t-shirts, och magneter?
 7. 7
  Bestäm vilken form av dina bilder du vill från din fotograf. Bara köpa utskrifterna är ibland ekonomiskt om du inte vill ha ett album. Om du räknar med att behöva ett stort antal utskrifter, kan det vara bättre (och snabbare) att köpa negativ från din fotograf och har kopior som görs privat, på din fritid. Om du planerar att använda bilderna i många kreativa sätt, eller vill skicka dem till en webbplats eller inkludera dem i en skärmsläckare, kommer du antagligen att ta emot de digitala bildfiler direkt från din fotograf via Internet eller på en CD- ROM.
 8. 8
  Forskning fotografer. Be dina vänner, fråga på brud butiker och med ledning av ceremonin och platser mottagning du har valt. Också bläddra brud webbplatser för information och länkar till fotografer som arbetar i ditt område.
 9. 9
  Gör en lista över fotografer som verkar passa dina kriterier för pris och tillgängligt format.
 10. 10
  Forskning varje av fotograferna på din lista: titta på exempel på sitt arbete på Internet, be om och kalla sina referenser, och kontrollera deras status med Better Business Bureau.
 11. 11
  Ta bort från listan några individer med mindre än stellar rekord, svaga referenser, eller en stil som du ogillar.
 12. 12
  Intervjua varje återstående kandidaten på listan per telefon. Se till att fråga om de är tillgängliga på din valda datum, hur mycket erfarenhet de har, oavsett om de är specialiserade på bröllop, hur snart efter bröllopet kan du förvänta dig dina utskrifter eller disk, och hur länge de håller negativen.
 13. 13
  När intervjua se till att ställa frågor om ansvarsförsäkring, moms, har de en back up kamera / växel?
 14. 14
  Ta bort från listan någon kandidat som inte överensstämmer med dina önskemål eller inte är tillgängligt på ditt valda datum.
 15. 15
  Gör möten och träffar med varje finalist ansikte mot ansikte. Gå till dessa möten med din make-till-vara om möjligt. Titta på exempel på sitt arbete, få en broschyr med information om bröllop paket, be om en kopia av deras standard skott lista (om de använder ett skott lista som mest erfarna bröllopsfotografer gör inte som de har väl memorerat alla skott de behöver att få), och ställa frågor. Lägg märke till hur artiga de är. Fråga dig själv, "Är detta någon jag vill vara runt när jag är stressad, utmattad, uttorkad, överhettad, och redo att svimma i dessa obekväma skor?"
 16. 16
  Diskutera med din make-till-vara alla de fotografer du besökt. Tillbringa tid tillsammans jämföra paket som finns tillgängliga från fotograferna ni båda gillar. Bestäm vilken fotograf och förpackning bäst passar dina behov och förväntningar.
 17. 17
  Som med alla större beslut, sova på det.
 18. 18
  Ring din valda fotograf och be dem rita in dig på deras kalender tills du kan komma tillbaka för att underteckna kontraktet. Boka tid för att underteckna kontraktet.
 19. 19
  Bekräfta, bekräfta, bekräfta! Detta är den gyllene regeln om bröllopsplanering. Kom ihåg: ditt bröllop är viktigare för dig och din make-till-vara än till någon annan. Som sådan måste du bekräfta möten, planer, bokningar, etc., flera gånger-en gång vid kontraktsskrivning, en andra gång 3-6 månader före evenemanget, och återigen 1-2 veckor innan, då sista minuten detaljer, förändringar och önskemål kan utarbetas.

Tips

 • Var noga med att inkludera några speciella önskemål (specifika skott inte på skottet listan, klädsel, etc.) skriftligen på kontraktet innan du skriver.
 • Föra anteckningar om allt du lär dig om varje kandidat, så att du kan komma ihåg viktiga fakta när det slutliga beslutet.
 • Lyssna på din gut! Detta är ett stort beslut, så stressa inte det.
 • Bra fotografer kommer att få bokat först. Boka din fotograf ett år i förväg.
 • Tittar på en fotografs hemsida är ett bra och snabbt sätt att upptäcka säljarens specialiteter, stil och pris.

Varningar

 • Om du inte ser den typ av bilder du önskar på fotografens hemsida eller blogg, kanske de inte har erfarenhet av den typ av bröllopsfotografering.
 • Vissa fotografer erbjuder inte alla de alternativ som beskrivs i # 7.
 • Om du väljer en timme fotograf, se till att du reda på hur mycket det kommer att kosta och deras tillgänglighet bör du vill att de ska stanna lite längre
 • Kom ihåg, skivor med fotografier på dem är inte arkivering. Skivor repas och fel. De är inte garanterat sista. Om du inte beställer arkivens utskrifter eller arkivering album från din bröllopsfotograf, så fort du får din skiva har dem utskrivna på arkivbeständigt papper med en professionell labb för förvaring.
 • Även om du har dina negativ eller bilder på CD eller DVD, kan du inte lagligt ut eller använda dem på grund av upphovsrätten (med undantag för rimlig användning), om inte ditt kontrakt med fotografen påstår något annat. Var noga med att få en upphovsrätt utsättning eller licensavtal som gör att du kan använda dem hur du vill. Detta kan kosta extra, men många nyare fotografer är villiga att ge dem till dig. Alla platser kommer inte att skriva ut professionella bilder utan copyright utsättning eller licensavtal
 • Kom ihåg, om du inte känner dig bekväm med den personen innan den extrema påfrestningen av din stora dag, kommer du verkligen inte trivs på den stora dagen. Lite saker / manér som bugg du bara kommer att få mer irriterande på "show-tiden." Det bästa sättet att bli bekväm är att se till att din fotograf har antingen en pre-bröllop engagemang shoot eller åtminstone en pre-wedding samrådet för att bygga upp rapport.
 • Ta reda på om din fotograf reser med back-up utrustning. Med dagens digitala teknik, kan en trasig kamera inte brukar vara fast direkt. Att ha en kamera som inte fungerar är det sista du vill ha hända när du går ner i gången! Detta är en funktion som ofta skiljer amatör bröllopsfotografer från erfarna proffs.
 • Ta reda på om din bröllopsfotograf erbjuder online korrektur. Om inte, hur är din out-of-town gäster och familjemedlemmar kommer att kunna se och foton beställa?