Wki

Hur man planerar ett bröllop i sex månader

Planerar ett bröllop är inte lätt. Planera ett bröllop att hända i 6 månader eller mindre är ännu svårare. Här är några steg som är till hjälp i planeringen av ett fantastiskt bröllop i 6 korta månader eller mindre.

Steg

Hur man planerar ett bröllop i sex månader. Förbered dig mentalt.
Hur man planerar ett bröllop i sex månader. Förbered dig mentalt.
 1. 1
  Förbered dig mentalt. Kom i rätt sinnesstämning. Var beredd att kompromissa. Ange i planeringen av ditt bröllop med ett öppet sinne och flexibilitet. Du kan ha allt planerat i ditt sinne, men inte hålla dina idéer flexibel kommer att lämna dig frustrerad och besviken. Vara beredd att förändra dina idéer om vad din dröm bröllop är. Inte bara kommer du att behöva vara flexibel med din planering, men du måste vara villig att göra kompromisser ekonomiskt. Försök att inte över-planen eller vara alltför kontrollerande. Ta allt med en nypa salt och ett sinne för humor.
 2. 2
  Besluta om en budget och håll dig till det. Detta är det första steget i planeringen något bröllop men ännu viktigare när man planerar på en kort tid linje. På grund av den korta tid de pengar du spenderar inte kommer att spridas ut över ett år eller två. Du måste titta på vilka fonder du har att spendera och kunna leva och betala dina räkningar. Du kan behöva dra ned en vision av ditt bröllop. Det är väldigt lätt att lita på kredit, men du måste allvarligt överväga om att ingå ett äktenskap med enorma räkningar är en hälsosam start bara för att få en över toppen bröllopet. Ingen vill starta ett äktenskap i konkurs domstol. Den främsta orsaken till unga äktenskap misslyckas är finansiell stress. Håll ögonen på bollen.
 3. 3
  Köp en bok bröllop planerare eller gör din egen. Se till att den har en kalender och fickor för att lagra broschyrer och urklipp. Detta hjälper dig att organisera dina idéer och hjälper dig lagra kontaktinformation på ett och samma ställe. Skriv ner leverantörer du har pratat med tillsammans med kontaktuppgifter och utnämning datum och tider. Du kan också lägga till färgrutor av tyg och foton av blommor för att visa din florist.
  • Börja planera så fort du bestämmer dig för en dag! Om du tar hand om allt i början, har du mer tid att njuta av ditt engagemang och mer tid att fokusera på de små, små detaljerna (t.ex. teckensnitt färg på dina inbjudningar).
 4. 4
  Gör en tidslinje med en att-göra-lista. Tiden linje varierar beroende på var du bor och brud marknaden. Tiden linjen kan förändras drastiskt om du planerar ditt bröllop i januari eller juni. De flesta av de följande stegen måste fyllas i den första månad till månad och en halv för att få säljarna (blomsterhandlare, fotografer, klänningar, etc) bokade eller plockas i tid om du är i en medelstor stad. När man planerar något snabbt huvuddelen av besluten fattas i månaden ett. Du tillbringar bara de andra månaderna finjustering och hoppas hjulen inte lossnar vagnen.
 5. 5
  Betrakta en destination bröllop. Dessa är oftast lättast att göra på kort varsel. Allt du behöver göra är att dyka upp, gifta sig och ha en bra tid. Detta kan hamna kostar dig mindre pengar i det långa loppet. Väg dina alternativ. De flesta orter har allt på plats och kan schemalägga flera händelser utan problem på kort varsel.
  • Resan kommer att hjälpa filtrera din gästlista och du får bara dina bästa vänner och närmaste familj kommer att närvara.
  • Detta kombinerar ofta bröllopet, mottagning och smekmånad allt i ett för mer besparingar.
  • Blommor och en kaka ingår ofta i priset.
  • Vissa hotell i Las Vegas (USA) har möjlighet att göra vackra och smakfulla bröllop. Förutsätt inte varje officiant i Las Vegas är en Elvis imitatör.
  • Ge alla en heads up om resa utanför landet. Det tar tid att få pass. Vänta inte för inbjudan att gå ut. Påminn alla att det tar längre tid att få sina pass och de bör inte fördröja. Förutsätt inte alla vet att passen inte är snabba att vända.
 6. 6
  Tänk dig en avslappnad tema bröllop. Ha ett stort parti i stället för en formell affär. Var kreativ och försöker planera något roligt. Minns i slutet av dagen du fortfarande gift, så försök att inte vara så täppt med ditt bröllop när du har ont om tid. Tänk ur lådan och du ska spara ditt förnuft och ha en mer minnesvärd bröllop än dina vänner som planerade dubbelt så länge och tillbringade tio gånger så mycket.
  • Gift er på zoo och rida på en elefant. Har bur djur runt mottagning hall med sina vårdare att svara på frågor. Har bruden bära en vit bomull casual klänning och brudgummen i khaki. Du kan också göra en härlig färg och en vit klänning med en exotisk blomma i håret.
  • Gifta sig på Halloween helgen och har alla kommit i kostym. Hyr några stora viktorianska kostymer (i god tid), Romeo och Julia eller något annat par. Dekorera med grytor och torris. Ingen kommer att glömma det!
  • Gifta sig på stranden på morgonen och ha en mottagning på en lokal restaurang för en stor brunch i ett privat rum.
  • Gå till bergen och gifta sig på sluttningarna. Istället för klänningar och smoking du använder vit snö redskap och mörk snö redskap. Nåla vackra blommor till dig skidjacka. Partiet kan vara inne i logen.
  • Hitta en segelbåt och be om att ha en blygsam fest ombord för ceremonin, kan de seglar alla tillbaka till docka för en stor clambake eller prova en närliggande restaurang.
 7. 7
  Bestäm ett datum och en suppleant datum. Ring din ceremoni plats alternativ för att ta reda på vad som finns och hur kostnaden passar in i din övergripande plan. Om du väntar, riskerar du att datumet blir indisponibla. Om du hittar en plats du vill som är tillgängligt och i din prisklass bör du boka det och inte vänta.
  • Om webbplatsen är ur din prisklass eller bokad, kan du fråga om att ha det på en annan dag. Fredag ​​och söndag bröllop har blivit mer och mer vanligt, särskilt i stora städer där det finns otroliga efterfrågan och kostnader i samband med lördagar. De kan erbjuda fredagar eller söndagar till reducerat pris.
  • Också fråga om möjligheten att ha en förmiddag bröllop om det finns en annan händelse senare under dagen.
  • Var realistisk, kommer en Alla hjärtans dag bröllop vara oerhört svårt att boka på kort varsel om du inte kan vara riktigt kreativ. Priserna också himlen raket på den dagen med utbud och efterfrågan.
  • Fråga vad bidraget eller avbokningsregler är för bokning på kort varsel. De kan ha avtal som staten måste du avboka minst 6 månader innan för att få en deposition tillbaka. Eftersom du redan är inom detta fönster bör du vara mycket försiktig med vad du bokar och erbjuda inlåning. Även fråga om kontrakten kan ändras eftersom du bokar sent. De kan ge dig en extra månad i uppsägning / reschedule tidsfönster.
 8. 8
  Forskning receptioner för att se vad som finns i din budget. Tänk de vanliga mottagning hallar men även undersöka historiska byggnader, museer, vingårdar, konstgallerier, botaniska trädgårdar, historiska hotell med salonger. Djurparker kan också vara en unik plats för en mottagning som kan vara mer prisvärd, tillgänglig på en kort tid linje och verkligen göra en snabb vända bröllop minnesvärt.
  • Ta reda på om en mottagning plats är tillgänglig där du har ceremonin. Detta kommer att göra det mycket lättare att planera och mer prisvärd. Du kommer inte behöva ordna transport för bröllop och detta kommer att bli en sak mindre att boka och sätta en insättning på.
  • Om du har svårt att hitta en ledig mottagning plats, ring din lokala matleverantör och be dem om en lista över lokala mottagningsplatser. De är oftast mer än villig att hjälpa till, särskilt om du är en potentiell kund.
  • Överväg att ha ett bröllop runt en stor högtid där kyrkor och salar mottagning kan redan vara dekorerat.
  • Du kan enkelt ha ett bröllop med 30 personer deltar i en salong i ett gammalt hem, historisk plats eller byggnad, härlig privat trädgård eller exteriör plats med utsikt. Med så få personer som deltar kan du enkelt flytta evenemanget till en stor plats utanför stan så inte känner att du måste planera inom stadens gränser. Tänk på stranden, grannstaden, parker, utomhus plats med en fantastisk utsikt eller vackra historiska plats i ditt tillstånd.
 9. 9
  Kontakta en officiant att utföra ceremonin. Vissa religioner eller kyrkor kräver par att närvara pre-wedding rådgivning. Om du vill ha en religiös officiant, kommer din officiant förmodligen vill träffa dig och din partner innan bröllopet för att diskutera löften, hur de brukar genomföra ceremonier och andra detaljer. Vänta inte till sista minuten. Ministrarna boka i god tid, men de kan oftast göra flera ceremonier på en dag. Du kan behöva vara flexibel med din tid om du måste ha din önskade officiant. Om de inte är tillgängliga kan du be om en biträdande präst är tillgänglig eller om de kan rekommendera någon annan.
 10. 10
  Gå hitta din klänning! Brudklänning shopping kan vara kul men de flesta ställen tar upp till 4-6 månader att få din klänning skickas till dig. Detta är det sista du vill oroa dig. Kom ihåg, det finns förändringar som kan behöva hända liksom. Istället för att gå till en butik som specialbeställningar går till brud butiker som säljer flera klänningar i lager. Försök att hitta en klänning utanför rack som inte behöver beställas. Du har inte tid för fasta beslag. Kom ihåg att när man försöker saker på. Ibland fantastisk klänning verkar mycket mindre häftigt när du är klänning-mindre på din bröllopsdag eller skallig från att dra ditt hår.
  • Klänningar som snöra på baksidan är lättare att montera och kräver färre resor till sömmerska.
  • Du kan behöva köra till en större stad för att hitta en butik med flera storlekar i flera klänningar. Ta vänner eller familj som är lätta att handla med och kommer inte göra processen svårare. Ta din bh och ett par klackar för att kontrollera längden. Ta ett par Spanx (stretch i plagget för att minska din klänning storlek). Om du hittar en klänning som är för hårt, prova det igen med under-stöd. Ta en kamera och få en bild av dig i klänningen om det är tillåtet.
  • Håll platsen i åtanke. En Princess Diana katedralen tåg inte kommer att fungera i varje plats. Ju mindre plats, desto mindre tåget. Om du inte vet platsen ännu, gå med en kortare tåg och blygsam klädsel.
  • Var inte rädd för sändningen butiker. Om klänningen är inte perfekt du kan alltid ha dem bort några av huvuddelen ganska lätt, men gå inte för fullständig återuppbyggnad om du inte är bekväm med din sömmerska.
  • Vårda ditt arv och fråga din mamma, mormor, mostrar, etc. om någon har sin klänning. Vintage klänningar göra händelsen mycket mer speciell. Chanserna är goda att de skulle vara en ära att ha dig bära sin klänning och kommer inte ihåg att du har det ändrats. Fråga bara.
 11. 11
  Bestäm vem du vill vara en del av ditt bröllop och sedan fråga dem.
  • Överväg nixing den traditionella brudföljet. Be en nära familjemedlem att stå med bruden och en med brudgummen. Den brudtärna kan bära en av hennes klänningar eller klänningar cocktail och det bästa man kan bära en kostym. Även om du har fyra systrar, bara förklara och låt dem veta att du bara kan ha en. Be din mamma att stå med dig. Du behöver verkligen inte alla pigor, junior brudar pigor, blomma flickor, bärare ring etc. Håll det super enkelt.
  • Kom ihåg, ju fler människor du frågar, desto mer pengar och tid det kommer att kosta i längden.
  • Förutsätt inte varenda en av dina vänner måste vara i ceremonin. Chansen är stor att de kommer att vara i hemlighet tacksam sedan i ett bröllop tar mycket tid och pengar för alla. Om de älskar dig kommer de ändå hjälpa till och förmodligen bli mer motiverade.
  • Det finns en tid kritan inblandade så vara hänsynsfull av människor som kan resa långa sträckor för att vara inblandade.
  • Omge dig med människor som är positiva och hjälpsamma. Du har inte tid för drama queens eller känslomässiga vampyrer.
 12. 12
  Plocka ut tärnornas klänningar. Liksom bröllopsklänningar, kan dessa ta flera månader att komma in om du beställer dem och kan kräva dina tärnor har dem förändrats. Bridesmaids får inte vara så "tillmötesgående" till din tidslinje så försök att plocka ut klänningar som är siffran förlåtande eller har skosnören istället för blixtlås. De ska spara ändringskostnader och de små detaljerna kommer inte vara ett stort problem om de inte använder en bra skräddare / sömmerska.
  • Kolla in de stora varuhusen och butikerna brud för chansen att köpa utanför hangaren. Ta dina brudtärnor med dig så att de kan prova på.
  • Var inte rädd för olika stil klänningar. Så länge färgen är samma som du kan använda olika stilar. Detta skulle kunna vara ett bra sätt att hitta klänningar som passar en mängd olika kroppsformer utan att kräva större förändringar.
  • Överväga att gå till ett varuhus formella klänning avdelning (och inte i deras brud department) för dina brudtärnor klänningar snarare än en brud butik. De kommer att få klänningar snabbare och kan möjligen spara pengar också. Layaway och förändringar inkluderas ibland.
 13. 13
  Träffa några olika fotografer. De flesta fotografer är upptagen och har begränsade scheman. Men om du börjar tidigt, är din dag mer benägna att vara tillgängliga. Överväga att be en vän som du vet tar bra bilder. Du kanske måste offra de ställde foton eftersom de tar praxis att ställa upp.
  • Tänk på att en erfaren professionell bröllopsfotograf skulle producera högkvalitativa bilder, oavsett väder eller oberoende av eventuella oförutsedda omständigheter.
  • Fråga runt på din lokala fotoaffär om de känner till något spirande fotografer eller någon start i brud arbete. De kanske känner någon som inte finns i telefonkatalogen som gör stora arbete.
  • Be att få se alla sina bilder från ett komplett bröllop, inte bara den "bästa" från flera bröllop
  • Uppfattningen är att digitala kostar mindre overhead kommer att vara minimala. Fotografer kommer att berätta kapitalinvesteringar i professionell utrustning är betydligt högre, och tiden att redigera fotografierna är långt mer intensiv än de dagar av film. Väga kostnaden med kvaliteten, ställa frågor och använda någon du kan kommunicera med lätt.
  • Du kanske vill spara pengar genom att göra en överenskommelse med fotografen och få en CD med dina bilder, och sedan ha den verkliga bilder utskrivna själv på en lokal fotoaffär.
  • Kom ihåg att fotografen äger upphovsrätten (enligt lag, den som klickar slutaren äger det), så se till att all återgivning av bilder tillåts skriftligen av fotografen.
  • Lägg engångskameror till mottagning tabeller. Lämna en anteckning berättar gäster att ta bilder och låta kamerorna. Påminn dem kamerorna är inte leksaker till sina barn.
 14. 14
  Registrera dig för att gifta sig gåvor i en butik som erbjuder tjänsten. De flesta nationella varuhus och lågprisbutiker har ett register brud gåva tillgänglig. De nationella kedjorna gör det också lättare för människor ut ur staden.
 15. Om du har ett litet och enkelt bröllop du bör hålla din gåva lista förfrågningar blygsam och fokusera på det väsentliga (handdukar, vardagligt porslin, grytor, servering objekt, etc.).
Om du har en större budget och kan gå ut allt för bröllop och mottagning trots den korta tid du kan gå för mer påkostade gåva förfrågningar som dyra fint porslin, kristall och silver. etikett föreslår att alla inbjudna till duschar också bör bjudas in till bröllopet och / eller mottagning. Undantaget är en destination bröllop med mottagning eller duschar / luncher kastas av medarbetarna. killar kan ha duschar också. Om paret behöver många objekt att börja, har en manlig släkting eller vän kastar en gård eller verktyg party för brudgummen. Se till att han registrerar sig för objekten. registrera dig på en eller två butiker. Försök att tänka på butiker bekvämt till vänner och familj. kom ihåg att köpa tackkort och frimärken. Skicka ut dem så fort som möjligt efter att du fått en gåva eller om någon hjälper dig med ditt bröllop på något sätt. Du har inte mycket tid, och om du får sidospår du inte kan få kortet i lämplig tid.
15
Arbeta med din partner för att göra en gästlista. Bestäm hur många människor du kan roa med budget och utrymme du har tillgängligt. Börja få sina adresser ihop.
16
Träffa florist. Om du hittar en som är seriösa och tillgängliga bör du boka dem. Förhoppningsvis har du tittat igenom brud böcker och blommiga webbplatser Design för att få idéer om hur du vill att dina blommor att titta. Helst tryckt du bilder och lagrat dem i din brud bok.
 • Inte alla blommor är tillgängliga året runt. Du kanske upptäcker att du betalar nästan dubbelt för en blomma som är av säsongen och svårt att komma med, men kan ersättas med en liknande blomma med mer tillgänglighet.
 • Fråga din florist vilka idéer de kan ha att göra kostnaden mer överkomligt.
 • Överväg enkla mönster av en blomma eller ett fåtal enkla blommor bundna med en härlig band. Det håller kostnaderna nere! Glöm inte att blommor är oftast döda genom nästa dag.
 • Kan inte hitta en florist? Oroa dig inte! Du ska bara behöva ompröva och kompromissa.
  • Ring alla florister tillbaka och fråga om hyra av krukväxter, ha dem göra corsages och boutonnieres för dig att plocka upp allt dagen innan. Låt dem använda härdiga blommor!
  • Låt dem laga enkel men härdiga blommor insvept i bandet för buketter (igen, plockas upp av dig dagen innan och förvaras i vatten).
  • Den florist gör fortfarande en hel del arbete, men du måste plocka upp dagen innan, sätta allt ut och kanske ta hyra växter tillbaka till florist.
  • De kan se detta som ett sätt att lägga på ytterligare affärer utan att egentligen behöva besöka ett bröllop plats att dekorera.
17
Gå till en lokal skrivare och titta igenom inbjudan böcker. Försök att plocka de som inte kommer att kräva en hel del montering när de kommer in Dessa inbjudningar med banden är söt men vill du verkligen har tid att sätta ihop dem, stoppa kuverten, ta itu med de kuvert och mail?
 • De flesta brud butiker har inbjudan böcker för beställning. Fråga framåt vad vända tid är.
 • Du kan vara bättre att få en enkel inbjudan från en lokal skrivare. Med den teknik som finns tillgänglig, kan de flesta lokala skrivare göra lika bra i ett jobb. De kan också känna sig mer tvingade att göra bättre arbete eftersom du är lokal och rykte är allt.
18
Kontakta lokala restaurangbranschen och diskutera mat alternativ för din mottagning. Diskutera olika menyerna och kostnader. Diskutera också om du kommer att erbjuda alkohol och hur det kommer att serveras.
 • Kommer ni att erbjuda en fullständig sitta ned mjöl? Det kan vara billigare att erbjuda tunga hor d'ourves eller en buffé. Det kan frigöra mer pengar till alkohol.
 • Tänk bara erbjuda öl, vin och champagne att spara extra kostnad.
 • Erbjud inte alkohol. Spara ännu mer genom att erbjuda kaffe, te eller punsch efter en tidig eftermiddag bröllop.
 • Så länge mottagningen är inte under en måltid tid du kan undvika att ge massor av mat. Planera ditt bröllop efter lunch men före middagen att skära catering kostnad. Gästerna kommer att ha ätit.
 • Erbjud en kaffe och kaka mottagning med finger smörgåsar, ost skivorna och punsch och andra plockmat. Använd en deli för att förbereda smörgåsar och har en volontär anges maten. Hoppa en matleverantör alla tillsammans.
 • Fastställa vad som händer till vänster över mat och dryck. Det är din om du betalar för det. Spara resterna och frysa dem, packa en picknick korg för din smekmånad resa. Ta förvaringskärl och be någon att packa upp när mottagningen är över.
 • Bestäm när du måste ge dem en slutlig rösträkning eller sista datum för att ändra på menyn. Om din budget blir utom kontroll är det skönt att kunna raka tillbaka på catering.
 • Bestäm om du behöver för att få en en dag tillstånd att servera alkohol eller om det tillhandahålls av receptionen plats eller cateringfirman.
19
Tänk på att dela upp datum. Kompromiss. Har ett litet bröllop med närmaste familj och vänner. Planera en stor fest / mottagning med alla dina vänner och en stor spridning några månader efter bröllopet eller på din första årsdag. Du kommer att ha tid att verkligen planera. Detta är en vanlig metod efter intima bröllop. Fördelarna är:
 • Du kan planera det på en fredag ​​kväll och är inte begränsat till att ha en senare eftermiddag eller kväll bröllop.
 • Du kommer inte bli stressad och kan njuta av det
 • Du kommer inte att behöva lämna mid-party för din smekmånad
 • Du har en ursäkt för att bära din brudklänning eller köpa en stor vit cocktailklänning.
 • Du får fira två gånger.
 • Du kan ha en destination bröllop eller rymma och fortfarande har en mottagning eller fest efteråt för alla dina vänner att delta.
20
Kontakta lokala bagerier eller bröllopstårta specialist för att plocka ut och beställa din tårta. Berätta för dem hur många människor kommer att delta. Låt dem veta om ditt bröllop kommer att vara inne eller ute så att de kan ge dig råd om vilka ingredienser kommer att stå upp under vädret. Ingen vill se en smält tårta.
21
Hitta ett band eller DJ. Om du bokar ett band eller en DJ du ska börja kolla runt och se vem som är bra för en plats. På en kort tid schema, kan en DJ bli billigare och mer flexibla. Fråga runt och se vem som är rekommenderat. Som alltid, när det bästa är bokad fråga vem de rekommenderar. Träffa och diskutera spellistan.
 • Om du planerar något litet, oroa dig inte om underhållande alla med en dans mottagning.
 • Ring den lokala musiken college för erbjudanden på en liten sträng sektion för bröllopet.
 • För super små bröllop du kan avstå från musiken tillsammans. Om det är det intima, kommer alla att känna alla och att prata ändå.
22
Börja göra planer för din smekmånad. Det kan ta flera månader för att få ett pass.
23
Få ett äktenskap licens. Ta reda på vad som krävs av ditt tillstånd för att ansöka om ett äktenskap licens. Behöver du eller din partner en kopia av din födelseattest? Har du en godkänd kopia? Ta reda på exakt vad de behöver så att du kan beställa en lämplig kopia eller ett undertecknat original om det behövs. Behöver du en kopia av en äktenskapsskillnad? Du kan behöva kontakta län där din skilsmässa blev klar att förvärva en.
24
Följ upp. Fortsätt att följa upp och kontrollera status för saker med ditt parti, leverantörer, etc. Med en snäv tidslinje kan du inte låta någon tappar fokus.
25
Schemalägg en tid för marskalkar som ska mätas för smoking eller kostymer. Tuxedo mätningar kräver flera mätningar och de är skyldiga att få bästa passform. Om de bor utanför stan som de kan mätas genom deras närmaste smoking hyra butik och mätningarna kan skickas till din lokala smoking butik.
 • Låt aldrig ett marskalkar gissa hans mätningar eller låta någon annan än en smoking butik att ta sina mätningar.
 • Har dina marskalkar plocka upp sina smokingar flera dagar innan bröllopet. Torsdag morgon är oftast tidigast för en lördag bröllop. De bör prova smoking, skor, etc. På omedelbart. Om det fanns ett problem med storlek eller en mätning, kan affären fortfarande använda en dag eller två för att reda ut och eventuellt har en annan storlek levereras i.
26
Schema smink och hår själv, mödrarna och tärnor för dagen för bröllopet. Det är bra för dem att vara ansvarig för kostnaderna själva. Känn dig inte tvungen att betala för det men inte ge dem specifika stil krav såvida du inte betalar.
27
Gör en lista över saker du behöver dagen för bröllopet. Behåll den här listan i din planerare. Lägg till den som du tycker om saker. Diskutera detta med dina brudtärnor eller brudtärna. Se om de kan hjälpa dig att komma ihåg eller ta kontroll över dina väskor.
28
. Stock bröllop beredskap påse Här är några saker du kan behöva som vanligen behövs och ibland glöms bort:
 • Silvertejp. Allvarligt, är detta det bästa vid fastställande fållar, tårar, hålla bh på plats, you name it. Super modeller använder det och bröllop planerare svär vid det.
 • Upplysta sminkspegel
 • Oscillerande fläkt (Bröllopsklänningar är inte bekväm att umgås i, kommer hon att få ganska varmt medan du väntar.)
 • Alvedon, Tylenol, Samarin
 • Extra smink, puder, läppstift
 • Tofflor och bekväma skor för före bröllopet eller efter om dina fötter får alltför ont
 • Babypuder - används för att täcka fläckar på klänningen
 • Hår leveranser: hårnålar, super hold hårspray, locktång
 • Body leveranser: deodorant, parfym, bh, foundation kläder, etc.
 • Sybehör med trådrullar i färgen på brudens klänning, den brudmaid klänningar och smoking.
29
Grattis! Du bör vara på god väg till en stor och minnesvärd bröllop som kommer att bli ett nöje för dig, din framtida make och dina gäster. Tänk på att små, söta och intima är alltid bättre än stora, opersonliga och påkostade.

Tips

 • Var realistisk. Du kan ha en mindre, enkelt bröllop och inte en påkostad affär. Ibland de trevligaste bröllop är de enkla gjort med smak och inte de påkostade de som blir klibbiga eftersom de är klara för snabbt eller med fel personer.
 • Håll ditt sinne för humor och vara flexibel. Saker går fel och du bör räkna med att ha minst en stor besvikelse, om inte mer.
 • Tänk brudtärna och marskalkar gåvor tidigt. Du vill inte vänta till sista minuten, eftersom dessa kan vara dyr. Undvik att få saker personifieras i händelse någon backar ut.
 • Innan den stora dagen, delegera viktiga saker till folk du litar på. Till exempel, har någon se till att bruden och brudgummen inte ser varandra, har någon komma till mottagningen tidigt att tända ljus, etc. När du delegerar, låt dem ta hand om det! Var inte domdera och försöker köra allt. Bara slappna av och njuta av att gifta sig den person av dina drömmar!
 • Var hänsynsfull av nära familj med barn när man planerar en destination bröllop. Vissa all inclusive resorts förbjuda barn och som de flesta flygbolag, kan de debitera vuxen för barn. Kostnaden kan bli oöverkomliga för en familj med barn.
 • När din bröllopsplanering börjar göra dig galen, upprepa för dig själv, "Det handlar inte om mig, det handlar om äktenskapet." Bli inte så insvept i bröllopet du tar bollen med blicken.
 • Vissa klänningar kan ta betydligt kortare tid att komma i. Det beror på tillverkaren. Försök att tillåta dig själv fördubbla leveranstiden de säger. (Om de säger 2 månader, tror 4, och du bör ändå ha en säkerhet fönster för ändringar.) Detta kommer att ge tid att skicka tillbaka om de gör fel. Var försiktig med alla mäklare som verkar över löftet. Om det låter för bra för att vara sant, är det oftast.
 • Destination bröllop behöver inte vara på exotiska öar eller avlägsna platser. Du kan ha en destination bröllop på en resort i närheten. Varje stat har en eller titta på en grannstat. Tänk dig en plats där de flesta kan åka bil (inte alltför långt, några timmar vid max) i stället för flyg, och kan stanna en natt eller två i ett bekvämt hotell utan att bryta banken.
 • Om du ska arbeta med ett bröllop planerare bör du försöka hitta en ansedd en som är tillgänglig. De kan ha ett bröllop på samma dag som din men vara tillgänglig för att planera. Fråga. Om de är bokade som om de kan rekommendera några andra att ringa.
 • Om du plockar upp dina blommor och växter från blomsteraffären dagen innan du ska be din florist specifika frågor om lagring av blommorna. Att hålla dem svalt kan rekommenderas. Fråga om du ska förvara dem i kylskåp eller i ett kylt utrymme.

Varningar

 • Vänta inte till sista minuten för att ta hand om saker. Det tillför spänning till alla inblandade.
 • Dubbelkolla dina papper medan du fortfarande med en säljare eller mäklare. Se till att de har dragits rätt mängd varje insättning och lämna en lämplig balans som skall betalas.
 • Spara kopior av alla kontrakt, kvitton, annullerade checkar, beställa blanketter, formulär insättning, etc.
 • Läs noga igenom det finstilta i alla kontrakt. De får inte erbjuda en återbetalning eller avbokningsregler inom 6 månader fönstret. När du är bokad, du låst i. Fråga om de kommer att ge dig en extra 30 dagar sedan du bokar. (Kan inte skada att fråga och kan rädda dig om du hittar en annan affär.)
 • Var mycket tydlig vad inställda eller omplanera policy är att varje leverantör du anlitar. Eftersom du bokar sent, kanske du inte berättigad till bidrag ska du behöva justera dina tider eller datum.
 • Se till leverantörer dokument och underteckna eventuella löften som inte visas på kontraktet. (Om beställningen är fel eller färgen är inte som utlovat, de betalar frakt för rush byte, etc.) Eventuella garantier de gör muntligt bör också skrivas ned och med på kontraktet.
 • Om du har personer i din brudföljet som inte stöder er, kan det orsaka att vissa större påfrestning under de närmaste månaderna. Var noga med vem du väljer att vara en del av det.
 • Se upp för dolda avgifter. När du använder en kyrka de vanligtvis tar betalt för officiant men också för organist, användning av de anläggningar och de staffers som måste komma fram och se till att värme eller AC är ordentligt på. Dessa avgifter kan lägga upp till nära 750€ i mindre städer. Även om du är medlem kommer du fortfarande se att det finns dolda avgifter och betalningar som skall göras till dem som arbetar i kyrkan.
 • Få allt skriftligen från leverantörer du anställer. Bekräfta med dem med några veckors mellanrum. Inte bara anta att du är "på böcker".

Saker du behöver

 • Klänning
 • Mat
 • Drycker
 • Dansgolv
 • Venue
 • Officiant
 • Lämpliga dokument att få ett äktenskap licens
 • Ringar (om du och din partner har valt att bära ringar)