Wki

Hur att köpa bröllop inbjudningar

Inbjudningar kommer att vara dina gäster "första glimt på stilen på. Se till att dina inbjudningar spegla din vision av din dag. Traditionell formulering kan användas, eller så kan du använda inspirerande formulering eller skriv. Om du inte har en examen i konst, engelska, och etikett, försök inte att göra din egen-folk kommer att märka, och det kommer att ställa in en signal för ditt bröllop som du kan ha svårt att fly. Vad du än gör, kom ihåg att inbjudan speglar din glädje i att ha dina gäster dela denna speciella dag med dig.

Steg

Hur att köpa bröllop inbjudningar. Gör en lista över vänner och familj för att skicka inbjudningar till.
Hur att köpa bröllop inbjudningar. Gör en lista över vänner och familj för att skicka inbjudningar till.
 1. 1
  Börja leta. Gå till butiken och titta på inbjudningar. Små bilder på webben kommer att hjälpa dig att få en idé, men de är inte tillräckligt för att beställa från. De flesta online inbjudan leverantörer kommer att skicka prover, ibland gratis eller en liten avgift som kommer att placeras mot din beställning.
 2. 2
  Gör en lista över vänner och familj för att skicka inbjudningar till. Kom ihåg att räkna varje par eller familj som en inbjudan så att du inte över ordning. Det är upp till dig om att göra bröllop inbjudningar eller meddelanden bröllop, eller en kombination av båda. Om du bara tillkännage bröllopet, räknar med att skicka 300-600 meddelanden. Brudar som gör inbjudningar genomsnitt under 100 inbjudningar. Tänk på att inte minska antalet för att spara pengar - inse att (och din mamma är för artig för att säga detta högt) var 5€ 0,00 inbjudan som du skickar kommer att föra tillbaka 40€ i gåvor. Men kom ihåg att tänka på kostnaden per-head i receptionen om du förväntar dig att de ska komma.
 3. 3
  Tänk på att det tar tid att skriva ut inbjudningar (ibland så lite som två till tre veckor, även om det ibland tar så mycket som sex) och det kommer att ta dig ytterligare en vecka eller två för att ta itu med kuvert. Avsändaradressen ska skrivas, om du inte vill räcka-skriva 500 i samma adress, och ta tid för att se till att samma person hand skriver framsidan och baksidan av kuvertet.
 4. 4
  Vet hur man stavar din fästman och föräldrarnas namn. Det kanske låter konstigt, men många brudar har att göra flera resor för att se sin pappershandel eftersom bruden inte vet något grundläggande på inbjudan, dvs hur man stavar hennes föräldrars fulla-namn, oavsett om de vill att deras fullständiga namn, vad namnet på deras kapell är, etc.
 5. 5
  Korrekturläs! Har minst två andra människor läser korrektur från formgivaren eller skrivaren. Räkna inte på dig själv för att vara den enda korrekturläsare, som ni säkert har memorerat en del information och kan hoppa över ett stavfel.
 6. 6
  Vet dessa saker i förväg: Dina föräldrars föredragen namn-format ("Mr & Mrs John Smith" kontra "John och Jane Smith"), de stavningsvarianter, bröllop datum och tid, bröllop plats (adress, bygga namn ); mottagningstid (s), plats (er), och datum (s).
 7. 7
  Välj, färg och storlek. Kom ihåg, gör ett enkelt typsnitt du att lägga mer formulering på din inbjudan. De "RYNKAD" typsnitt ser bara bra i större typ-storlekar. Om du har ditt hjärta inställt på en viss "fransig" typsnitt, överväga att använda en kombination av typsnitt, med era namn i en större, mer genomarbetade typsnitt och resten av texten i en enklare, mindre teckensnitt. När du väljer ett teckensnitt, se till att titta på de första bokstäverna i ditt namn i det teckensnitt du funderar. Om du gillar din första initial i ett teckensnitt, kommer du antagligen att vilja inbjudan när den är klar. Om du inte har en examen i konst, inte försöka plocka ett typsnitt eller layout ett tillkännagivande själv.
 8. 8
  Ta inte med ett register kort, detta anses vara en klibbig och oartigt gest. Räkna på dina föräldrar och bröllopsfest för att sprida ordet. De kommer att tillfrågas! Om du känner att du måste lägga ett register kort i din inbjudan, gör det rätt. Använd inte de med butikens logotyp i klarröda. Du kan använda en "bänk-kort" för detta ändamål-en liten tomt kort som matchar din inbjudan. Webbplatser är bättre än flera kapslingar, och blidka dem som hatar register kort. Du kan skriva ut på en pew-kort och det kommer att se mycket bättre än "Aimee och John är registrerade hos Classy Joint Vi verkligen hatar. Webbsidor tillåter kartor till evenemanget-platser, fler bilder, register länkar, berättelser om paret, och betraktas som en omtänksam gest.
 9. 9
  Köp ditt tackar dig samtidigt som dina inbjudningar. Orsakerna till detta är enkla först, kommer dina föräldrar betala för dem nu. Det andra, de flesta brudar som inte beställer dem innan bröllopet får aldrig runt till det senare. Och nej, du kan inte gå till en stormarknad och köpa ett 500-pack Tomt tacka yous, de inte säljer dem i förpackningar större än 12. Endast personer som säljer inbjudningar kan sälja dig tacka medföra i steg större än så.
 10. 10
  Tänk OSA kort, även kallade "svarskort. Om du har några sit-down händelser, kommer du behöver dem. Tänk matten. Om du betalar 20€ per platta för en middag, som är två gäster mer exakt kommer att spara det genomsnittliga priset på OSA kort. Du kommer definitivt att vara minst två personer mer exakt.
 11. 11
  Bestäm hur långt i förväg för att skicka dina inbjudningar, beroende på var du är och vart dina gäster bor. Skicka inbjudningar 6-8 veckor i förväg för de flesta ställen. Easterners som 8 veckor, Kalifornien som 6 veckor, och människor som bor i Utah, generellt förväntar 2-3 veckor. Om du är tight om tid, sortera dina inbjudningar listan på postnummer, och sedan skicka ut dem i den ordningen. Skicka ut alla inbjudningar på samma dag, och sedan hålla en exakt förteckning över svaren. Du behöver en noggrann gäst räknas för både ceremonin och mottagning.
 12. 12
  Räkna med att köpa många, om inte alla, av dessa saker från din pappershandel / skrivare: Meddelanden, tackkort, inbjudningar och kuvert, Ceremoni program, svarskort och kuvert, placera kort, Save-the-Date kort, Location Karta, Servetter; brevpapper

Tips

 • Det finns olika sätt som du kan göra inbjudningar. Du kommer att höra bearbeta termer som "thermographic," upphöjda "bokstäver", "offset", "letterpressed," "inristat," och "präglat." Det finns en stor skillnad i dessa stilar, speciellt beroende på din nivå av formalitet. De flesta brudar använder "upphöjda bokstäver", vilket är detsamma som "termografisk." "Ingraverat" är extra fint och extra dyrt, och frustrerande, kan de flesta människor inte se skillnad mellan graverade och upphöjda bokstäver. Offset används bara när de andra två är inte möjligt, det vill säga när en riktigt hög upplösning behövs (för foton, etc.) eller när du designar en mycket originell inbjudan som de traditionella pressar inte kan hantera. Men var försiktig - vissa offset skrivare använder inte film och färdig produkt kan resultera i något som ser ut som det lossnade din bläckstråleskrivare hemifrån. Se till att din offset skrivare är en professionell, och be alla skrivare för att ge prov på något liknande för din referens. Offset kan vara ett bra alternativ till boktryck, graverad eller thermographed utskrift. Det är skarpa och rena när det görs bra.
 • Generellt, de enda två saker som kommer att höja priset på frakt är vikten av inbjudan och om det är fyrkantig. Storlek spelar ingen roll. Var noga med att montera en inbjudan och ha det vägde för korrekt portokostnaden. De flesta inbjudningar kommer att skickas med en första klass frimärke. Kom också ihåg att budgetera för en återgång stämpel på din mottagning svar kuvertet. Du kommer att få en bättre svarsfrekvens genom att göra så. Dessutom, om ditt bröllop är månader bort och din budget är stram, titta in någon post räntehöjningar som kan komma. Om inte beaktas kan det verkligen bust den budgeten.
 • Det enklaste sättet att ta itu med frågan om frånskilda föräldrar är helt enkelt att lista föräldrarna separat, med båda efternamn. "Sally och Bob Collins" innebär att de fortfarande är gifta. "Sally Collins och Bob Collins" innebär att de inte är.
 • Det finns många varianter av formuleringen. Någon professionell kommer att korrekturläsa din inbjudan och erbjuda rådgivning gratis, även om du inte använder deras tjänster för design och utskrift. Var säker, förutom att bara välja det kort du vill, välja vem gör inbjudan. Var säker på att de faktiskt har studerat grammatik, konst, och etikett, och inte bara kopiera andra inbjudningar för din formulering.
 • Om du har ett litet bröllop eller en andra bröllop glöm inte om inbjudan programvara. Din familj och vänner kommer att förstå.

Varningar

 • Inte snåla på bröllop inbjudningar! Allvarligt, erkänner hemlighet om inte offentligt att för varje dollar du sätter in en inbjudan, du kommer att få 30€ i gåvor i gengäld. Om du sparar 40€ genom att inte få ett visst tillbehör eller genom att skicka ut färre kort än det finns människor som bryr sig om dig, kan du hamna misstag upp tongivande felaktigt, och dina gåvor kommer i genomsnitt 15€ istället för 40€.
 • Var säker på att skicka inbjudan med rätt porto. Kvadrerar inbjudningar kräver extra porto.
 • Se till inbjudningar du köper passar in i din budget. Du behöver inte vara extravagant att hitta kvalitet inbjudningar. Gå med dina prioriteringar.