Wki

Hur får man ett lägre pris bröllopstårta

Tro det eller ej, det finns sätt att sänka ett pris bröllopstårta samtidigt går för elegantaste av kakor. Efter att ha läst den här artikeln kommer du att kunna behandla dina gäster med en aptitretande kaka som köptes till rimligt pris.

Steg

Hur får man ett lägre pris bröllopstårta. Kontrollera att inredning och design är rätt typ för att passa din smak, innan du accepterar att ge en order till bagaren.
Hur får man ett lägre pris bröllopstårta. Kontrollera att inredning och design är rätt typ för att passa din smak, innan du accepterar att ge en order till bagaren.
 1. 1
  Kontrollera att inredning och design är rätt typ för att passa din smak, innan du accepterar att ge en order till bagaren. Gå igenom remisser och se vad priserna som citeras. Titta igenom deras verkliga portfölj först innan man beslutar om din tårta (inte 3-pärm av felfria bilder). En stormarknad skulle kunna erbjuda ett brett utbud av kakor till en lägre kostnad än din bageri. Du bör dock notera om sina kakor görs på plats eller som produceras någon annanstans och transporteras i. Många stormarknader få sina kakor i frusen, bakat i en central kommissarie. Frysning kakan inte nödvändigtvis skadar det, men upptining och omfrysning tårta och hålla dem en extra lång tid, skadar dem. Dessutom måste du ge din egen leverans till receptionen. Se till att någon har en SUV som är ren. Tillåt inte någon att hålla kakan eller placera den på en stol, båda är en katastrof väntar på att hända.
 2. 2
  Bestäm hur du vill dekorera din bröllopstårta, om du vill hålla det enkelt och söta eller vackra och rika. Undvik att dekorera kakan. Det är inte nödvändigt att ha en fem-tiered tårta. Din bagare hjälper dig att avgöra vilken storlek tårta du behöver för din gäst räkna.
 3. 3
  Överväg låna pelarna. Det finns disponibel pelare som finns med din lokala bagaren eller uthyrningsföretag som är ett bättre alternativ än de kristall pelare om du vill skära ner på kostnaderna för pelarna. Låt bagaren eller din lokala biluthyraren hjälpa dig med de disponibla pelare istället för kristallen och kära.
 4. 4
  Hitta priser på en tårta att göra eller kulinariska skolan i närheten av din plats. Eleverna har bakning och dekorera tårtor som en del av läroplanen. Detta kan vara ett sätt att spara en avsevärd summa pengar, men du bör vara medveten om att din tårta görs av studenter och kanske inte har samma kvalitet som en som gjorts av en mer erfaren konditor.
 5. 5
  Spara på dina topper bröllopstårta priser. Ofta släktingar och väl wishers frågar vad du behöver som en gåva. Be dem om en bröllopstårta topper.
 6. 6
  Om du köper en flerskiktade tårta, se till att du dekorera den själv eller har florist göra det åt dig. Om du vill ha blommor på kakan men kostnaden för socker blommorna inte passar i din budget, låt din florist sätta riktiga blommor på kakan. Bara se till att de är giftfria. Kontrollera priset på ekologiska ätbara blommor. Silk blommor kan vara en bättre kostnadsbesparande lösning.
 7. 7
  Betrakta en mindre differentierad tårta för effekt, och få ett ark kaka att mata gästerna. Även om det kan vara frestande att komplettera med plåt kakor från mataffären, överväga kök kakor för dina extra portioner. Ett kök kaka är en odekorerade tårta som ser ut precis som din bröllopstårta när man skär och är billigare än en dekorerad tårta av samma storlek. Detta gör att du kan spara lite och alla dina gäster kommer att få samma vackra del av kakan och en del kommer inte känna att de fick skaft med en livsmedelsbutik plåt kaka. Inte bara det, men många bagare kommer inte att ge en kaka om du kommer att betjäna andra kakor med försäkringar och att skydda sitt rykte.
 8. 8
  Om din plats debiterar en skärande avgift för kakor som förs in från externa källor, överväga en cupcake tornet. Detta kommer att prissättas jämförbart med en stegvis tårta, och du kan undvika den skärande avgiften eftersom det finns ingen styckning och plätering inblandade för en plats personal. Observera att vissa mottagningsplatser kallar det en "kaka tjänst" avgift eftersom den omfattar tallrikar, bestick och servern / diskmaskinen för den extra tid har sålunda kan gälla för cupcakes eller tårtor bord också.
 9. 9
  Ta reda på din bagare avgiftsstruktur innan du bokar. Ta reda på saker som: tar de ut en expeditionsavgift, vad är hyran på kaka står, tar de ut en setup avgift, gör de extra betalt för fyllningar eller vilka fyllningar ingår i priset, om du upptäcker din gästlista mindre än när du bokat kan du ändra storleken på kakan (vilket minskar kostnaden av kakan i många fall), är vad betalningen struktur och finns det en rabatt för att betala kontant i förskott, är kakan priset låst för X mängd portioner eller kommer priset gå upp om det finns en prisökning för bagaren (minimilönen vandring, ingrediens kostnader vandring, etc.), etc.
 10. 10
  Ta reda på vad portionsstorleken bagaren använder. En bagare som använder en fruktkaka skiva är en annan del storlek än en bagare med en fest skiva än en bagare att använda ett bröllop skiva. Samma räknas för cupcakes som det finns mini, regelbunden, muffins, och Texas format. När figured tum per tum regelbunden muffins faktiskt kan vara dyrare än att ha en tiered tårta eftersom den del är annorlunda. En bagare laddning 5€ / skiva med en fruktkaka skiva kontra en bagare laddning 5€ / skiva för ett parti skiva är ett väsentligt annat värde för pengarna.
 11. 11
  En design som är lätt för just bagare kommer att kosta dig mindre än en konstruktion som är svårare för den bagare. Precis som du har en specialitet i det jobb du utför dagligen så har varje enskild bagare. Håll det enkelt på dem det ska hålla det enkelt på din plånbok.
 12. 12
  Bagare är mer angelägna om att ge dig det lilla "något extra" om du är lätt att arbeta med och betala i tid med sin betalningsplan. En liten öppen kommunikation räcker långt. Torsdag till söndag är din bagarens livligaste dagar i veckan ger andra brudar samma uppmärksamhet du vill gett till din tårta, inte förvänta sig omedelbara svar till din e-post eller samtal under dessa dagar. Håll lätt att arbeta med och en bagare kommer att vara mer benägna att göra det lilla extra på värdet sidan av kakan än du annars skulle ha fått. Om du måste skicka en check, se till att det skickas innan deadline och använder en tjänst som A-post med leverans bekräftelse så att du kan skicka din bagare spårningsnummer och bidra till att undvika eventuella problem med "kontrollen är på posten" potentiellt förlora din insättning om den inte kommer fram i tid.
 13. 13
  Om du inte har råd med din ursprungliga tårta designen efter bokning arbetet med din bagare för att utforma en ny som passar din budget bättre. Se ovan: En liten öppen kommunikation går långt!
 14. 14
  Beställ din tårta tidigt som du kanske kan låsa in kostnaden av kakan med några bagare innan prishöjningar träda i kraft för ett visst år. Detta kan också hjälpa dig att undvika extra avgifter, såsom "förseningsavgifter" om kakan är bokade sista minuten (2 månader eller mindre från händelsen).

Tips

 • Var ärlig med din bagare om din budget på framsidan. Inte komma in med en bild av en extravagant tårta från ett magasin och förväntar sig att betala priser botten. Låt din bagare skapar några skisser för er om vad som kan göras i din budget som också passar din egen stil.
 • Räkna med att betala per bit av kakan som kakan kostnaden beror mer på stil än smaker.
 • Fråga huruvida det kommer att spara för att hyra en dummy tårta och servera kök kakor till dina gäster. Observera att detta inte alltid kommer att spara pengar och inte alla inredare kommer att ha detta som ett alternativ. Du kommer att få nöja sig med pre-dekorerat mönster som den största kostnaden i bröllopstårtor är i utsmyckning och det kostar samma oavsett om det är på en riktig eller falsk kaka.

Varningar

 • Alltid beställa tillräckligt många skivor av kakan för att mata alla dina gäster, även om den ena sidan inte är "tårta människor". Ingen gäst vill få veta av catering personal "Vi kan tyvärr ur kakan". Precis som alla andra måltid relaterad händelse, bättre att ha mer än tillräckligt med mat än inte tillräckligt. Ingen klagar aldrig om att ta en extra skiva med sig hem.
 • Bagare som inte är specialiserade på bröllopstårtor kanske inte vet hur man konstruerar din bröllopstårta. Ja, kan många människor baka en fin tårta. Men inte alla förstår kemi baka stora kakor. Och ännu färre förstår byggmetoder som gör en tårta att stå rakt och inte lutar eller kollaps. Även du måste se till att ditt hem bagare inspekteras, licensierad och försäkrad.
 • Innan man överväger DIY, släkting, eller olicensierad bagare på en bröllopstårta se till att din mottagning plats kommer låta detta ske på grund av frågor som rör statens livsmedel sourcing lagar som förekommer i de flesta stater. Vissa stater går även så långt som några band eller oätliga ämnen (t.ex. blommor) kan komma i direkt kontakt med kakan.
 • Ingen gäst tycker om att känna att de är en andra klassens medborgare, om en gäst serveras en ofylld del av kakan, så tjänar alla dina gäster ofyllda skivor av kakan.