Wki

Hur att förnya ditt bröllop löften

Förnya dina löften är en speciell fest för ett gift par. Det sker ofta på ett stort jubileum (tionde, tjugonde, femtionde, etc.) eller när ett par har gått igenom en tuff period och vill bekräfta sina åtaganden till varandra. Det kan också vara den stora, dyra fest du inte hade råd när du först gifte. Det finns riktlinjer som du kan följa, men det finns många varianter på att förnya dina löften.

Steg

Hur att förnya ditt bröllop löften. Tänk dina egna önskemål och de av din make.
Hur att förnya ditt bröllop löften. Tänk dina egna önskemål och de av din make.
 1. 1
  Tänk dina egna önskemål och de av din make. Bestäm om du vill ha en stor ceremoni med mycket fanfar eller en intim sammankomst med bara nära familj och vänner. Också välja vilka färger eller tema du vill använda.
 2. 2
  Besluta om en budget. Ett löfte förnyelse ceremoni kan kosta lika mycket som det första bröllopet, om inte mer, beroende på dess extravagans. Mycket av kostnaden kommer att vara från mat och alkohol serveras i receptionen, om du väljer att ha en, så håll detta i åtanke när du planerar.
 3. 3
  Gör en gästlista. Det kan vara så kort eller länge du vill, ta din budget i beaktande. Du kommer också att behöva göra en lista över vem du vill ha i din bröllopsfest, om du kommer att ha en. Vissa par väljer att gå ner i gången tillsammans och inte ha en bröllopsfest, medan andra vill ha sina ursprungliga tärnor och marskalkar vara inblandade. Många människor väljer att införliva sina barn eller barnbarn i ceremonin liksom.
 4. 4
  Välj en plats och lägga ner din insättning. Det måste vara tillräckligt stor för att rymma alla dina gäster, men eftersom din löfte förnyelse handlar om dig, välj något som du verkligen gillar och inte nöja sig. Slutför din dag.
 5. 5
  Få offerter från leverantörer och börja sätta ner insättningar. Du kan behöva en matleverantör, bartender, musiker, en DJ, blomsterarrangemang, dekorationer, en fotograf, favörer, en tårta och inbjudningar.
  • Du behöver en officiant av något slag, men eftersom du redan är gift, behöver du inte att hitta någon laglig rätt att utföra ett bröllop. Du kan välja att ha din präst gör ceremonin, eller en nära vän eller familjemedlem.
  • Beroende på hur formella ditt löfte förnyelse kommer att vara, kanske du vill ha en traditionell brudklänning. Du kan också välja en fest klänning i en av ditt bröllop färger. Eftersom detta inte är ditt första bröllop, dikterar etikett som du inte behöver bära vitt om du inte vill. Slöjan är också frivilligt.
 6. 6
  Skriv dina löften. Du behöver inte göra detta, men det är ett löfte förnyelse ceremoni, med fokus på din fortsatta kärlek till din make, så att skriva egna löften är en fin touch. Om din officiant är en präst, fråga om du kan skriva något att säga utöver den traditionella ceremonin avläsningar. Om din officiant är en vän eller familjemedlem, måste du räkna ut vad han kommer att säga också, eftersom han inte har någon erfarenhet av att leda denna typ av ceremoni.
 7. 7
  Håll din ceremoni. Du har flera alternativ, eftersom detta inte är en vanlig bröllop tjänst. Du kan både gå ner i gången med dina barn i släptåg, eller hustrun kunde gå till sin man ensam, lägga all uppmärksamhet på henne. Du kan utbyta nya ringar eller ge varandra era gamla ringar för att symbolisera en förnyad tro i ditt äktenskap. Familjemedlemmar kan göra vissa mätningar i din ära.
 8. 8
  Fira på din mottagning. Detta skulle kunna vara en liten sammankomst i någons hem eller en stor fest i en mottagning hall. Du har många alternativ här också. Ha en första dans mellan dig och din make på din favoritlåt och inte göra en stor grej av det far-dotter-dans. Du behöver inte ha en utarbetad ritual tårta skärning utan tjänar muffins istället, du kan även ha på visa en kaka modellerad efter din ursprungliga. Ställ ett par personer att ha skålar beredda att hedra din varaktig kärlek men ger en toast eller två själv. Hoppa strumpeband kasta och buketten kasta. Bly gästerna i en mängd roliga danser att ta bort en del av formalitet.

Tips

 • Medan etikett dikterar vissa "regler" att följa när du bekräfta ditt engagemang, är den nedersta raden för att fira din kärlek till din make och ha kul med familj och vänner. Om det finns en viss tradition som du vill ha i ditt löfte förnyelse ceremoni, hålla det, även om etikett säger att du inte borde.

Varningar

 • Anmäl dig inte till gåvor. Du kan välja att ta emot gåvor, om detta är din bröllopsdag, men förvänta dig inte att få presenter för nya heminredning som är traditionell med bröllop.