Wki

Hur vet rätt ålder för att gifta sig

Det är egentligen inte en faktisk ålder som är bäst att gifta sig på. Alla och varje relation är annorlunda och speciell. Men kanske detta kan hjälpa dig att slutföra ditt beslut.

Steg

Hur vet rätt ålder för att gifta sig. Se till att han / hon är den rätta.
Hur vet rätt ålder för att gifta sig. Se till att han / hon är den rätta.
 1. 1
  Se till att han / hon är den rätta. Du ska veta att, även genom de värsta av tider, kommer din partner att vara där för dig, och att du kan växa tillsammans. Om det finns en brist på förtroende, ompröva.
 2. 2
  Tänk om skolan och om att gifta sig för tidigt kan påverka dina möjligheter till utbildning. Det kan vara ett smartare beslut att avsluta skolan först. Sanningen är, som en ny familj behöver pengar för att överleva. Utbildning är det bästa verktyget för att bygga upp den finansiella grunden för ditt äktenskap och en hälsosam livsstil.
 3. 3
  Fundera över var du kommer att gå, eller när din partner kommer att gå om du gifter dig. Är du redo att gå in med honom eller henne?
 4. 4
  Gör en kostnads-nyttoanalys av situationen. Kommer väntar på att gifta sig vara mer ekonomiskt kunniga? Kommer gifta nu hjälpa skatter?
 5. 5
  Gör det till en vana att diskutera ekonomiska frågor med din partner. Det är viktigt för en såld fackförening att veta vad man ska förvänta sig från den andra.
 6. 6
  Har du utvecklat en budget som har verkligheten-testad? Du bör vara i stånd att visa din förmåga att leva självständigt innan du tror att det är dags att gifta sig. Det är ännu bättre att ha levt självständigt (som individer) innan funderar på att gifta. Att gifta sig bör vara en fråga om att göra livet åtaganden - inte ett sätt att gå ihop (du kan göra det med rumskamrater...).
 7. 7
  Om du har en budget tillsammans och det har granskats för rimlighet, har du funderat på vad den budgeten skulle se ut om du lägger till en nyfödd bebis (eller två) till mixen? Du vet det gamla talesättet: "Först kommer kärlek, då kommer äktenskap, då kommer barnet i barnvagnen"... Inte för att göra ljuset av detta - dessa är allvarliga frågor och har livet långvariga konsekvenser - alla måste överväga dem noggrant.
 8. 8
  Hur känner du om din partners familj? Kommer de att vara mycket engagerade i ert gemensamma liv? Hur känns din familj om din partner? Fundera på hur mycket du värdesätter yttranden från din familj och bedöma situationen.
 9. 9
  Kan du prata med din partner om privata frågor lätt? Om inte, då du inte kan vara på rätt skede i ditt liv och / eller ditt förhållande.
 10. 10
  Mest av allt, bara vet i ditt hjärta och din tarm att du är ärligt glad och denna personen accepterar dig för vem du är och vice versa. Pengar borde inte vara orsaken, om ni inte är så lycklig som andra byggt upp tillsammans. Det är äkta kärlek. Det handlar om att vara stödjande för varandra. Se till att ni skall älska varandra

Tips

 • Kom ihåg: Äktenskapet är inte alltid "en promenad i parken." Det tar seriöst arbete och ansträngning från båda parter. Smekmånaden inte varar för evigt!
 • När du gifter dig, försök att dela ansvaret. Det kommer att göra livet mycket enklare.
 • Var noga med att titta på varje vinkel av situationen innan du bestämmer dig. Detta är ett livsförändrande beslut. Det är viktigt att du och din partner har liknande och förhoppningsvis gemensamma mål för framtiden.
 • Pre-äktenskap rådgivning är en riktigt bra idé eftersom det hjälper dig att arbeta igenom alla dessa frågor på ett logiskt och grundligt sätt - Ja, det tar lite tid och engagemang, men är inte att se till att ditt äktenskap har bäst chans att överleva värt som offer? Är inte barnen du kan ha förtjänar den bästa chansen du kan ge dem för att ha en intakt och lycklig familj som är beredd för vad livet kan kasta på dem?
 • Tänk på vad du vill ha för dig själv i framtiden och om din partner verkligen delar denna vision av framtiden tillsammans med dig.

Varningar

 • Aldrig rusa in i äktenskapet. Om du älskar varandra, vänta tills tiden är rätt bara kan göra dig bättre förberedd för något som kan komma din väg.
 • Var säker på att du ska gifta av rätt anledning.
 • aldrig gifta sig med någon eftersom du tror att det kan förändra dem!
 • Om tiden är ännu inte mogen, vänta!