Wki

Hur du ändrar ditt efternamn

Behöver ändra ditt efternamn? Här är vad man ska göra i USA, samt länkar för att hjälpa till i andra länder.

Steg

Hur du ändrar ditt efternamn. Informera din arbetsgivare att ditt namn kommer att förändras.
Hur du ändrar ditt efternamn. Informera din arbetsgivare att ditt namn kommer att förändras.
 1. 1
  Informera din arbetsgivare att ditt namn kommer att förändras. Om möjligt, ge dem ett måldatum för när du förväntar dig att få ditt nya namn. Om du regelbundet tar emot checkar från någon annan (t.ex. hyresgäster), informera dem också.
 2. 2
  Ansök om en ny social trygghet kort (endast USA). För att ändra ditt namn på ditt körkort, försäkringar, bankkonto, och så vidare, du behöver utfärdas ett nytt Social Security-kort först.
  • Detta gäller alla sista-namnändringar i USA, inklusive namn som ändras vid giftermål, skilsmässa, naturalisering som en amerikansk medborgare, eller ett domstolsbeslut (dvs. ändra namnet på en mindre i fråga om adoption, eller för identitet skydd).
  • Ladda ner och avsluta.
  • Ta formuläret till din lokala Social Security Administration kontor, tillsammans med din födelseattest, nuvarande körkort, nuvarande social trygghet kort, och annan nödvändig dokumentation (t.ex. ett vigselbevis, skilsmässa dekret, domstolsbeslut, etc.).
  • Vänta med att ta emot ditt nya Social Security-kort med posten. Det bör komma fram inom 10 arbetsdagar slutföra din transaktion på SSA.
 3. 3
  Ändra ditt körkort eller statligt utfärdat ID. Besök din statens lokala förarens kontor licens division för att få ett nytt körkort.
  • Ta din gamla körkort, din nya social trygghet kort, och all dokumentation som ledde till din nya social trygghet kort (t.ex. ett vigselbevis) med dig.
  • Vissa stater tillåter dig att behålla din gamla licens med ett hål i den. Detta förverkar din licens som en primär foto-ID, men det visar ändå din bild och ditt gamla namn. Med ditt gamla ID, kanske du kan gå vidare till andra åtgärder utan ditt nya ID. Kontrollera med din DMV för att se om detta är möjligt.
 4. 4
  Ändra ditt namn på dina bankkonton, kreditkort, försäkringar, licenser, pass, investeringar, blanketter skatt, och andra handlingar officiella innehåller ditt gamla efternamn. Nu när du har två former av identifiering (din nya social trygghet kort och din nya körkort), kan du gå om att byta namn på alla dina andra rättsliga och ekonomiska intressen.
  • Skriv ner en lista på allt som har ditt juridiska namn på det, och behöver ändras.
  • Om möjligt, avsätta tid för att göra alla dessa på en gång, så att du inte glömmer något.
  • Besök din arbetsgivares personalavdelning så snart som möjligt, så att du kan börja ta emot dina lönecheckar med ditt nya namn samt källskatter.
 5. 5
  Om du är en licensierad professionell, måste du ändra ditt namn med licensiering styrelse och eventuella associerade organisationer, varav många kommer att kräva en kopia av äktenskap licens eller annan officiell juridisk bevis på namnbytet.

Extra hjälp för att ändra ditt namn efter äktenskapet

 1. 1
  Boka resebokningar i ditt namn som ogift. Om du ska på en smekmånad direkt efter ditt bröllop (eller nära nog till att du inte kommer att ha tid att ändra ditt namn), boka din resa under ditt namn som ogift. När du anländer till flygplatsen, kommer ditt pass och / eller körkort fortfarande vara i ditt namn som ogift, så dina biljetter måste vara också.
 2. 2
  Vet hur man kontanter eller deponera bröllop kontroller. Dina vänner och familj kan ha skrivit din soon-to-be-nytt namn på checkar till dig för ditt bröllop. Här är vad man ska göra:
  • Se till att om det finns två namn eller herr och fru på dina kontroller, att ni båda skriva på baksidan av varje kontroll för att säkerställa en snabb insättning.
  • Både du och din make behöver gå till banken tillsammans. Du kanske också vill lägga varandras namn på dina konton eller öppna ett nytt gemensamt lönekonto.
  • Kontrollera att du har ditt äktenskap licens och ditt ID med dig. Banken kommer att använda detta för att uppdatera sina register.

Ändra ditt namn i andra länder

Tips

 • Ditt äktenskap eller partnerskap intyget bör komma med posten några veckor efter din ceremoni.
 • Försök att ändra ditt namn på allting ungefär samtidigt för att undvika komplikationer. Till exempel, om du ändrar ditt körkort men inte ditt kreditkort, kanske du inte kan verifiera din identitet med din licens om han uppmanas att vid ett butiksbiträde.
 • Förskrivningar i flicknamn kan behöva skrivas om din sjukförsäkring är i ditt namn som gift.
 • Det finns företag där ute som kommer att guida dig genom processen att ändra ditt namn, vanligtvis mot en avgift. Det är normalt checklistor som du bör följa för att säkerställa ett framgångsrikt namnbyte.

Varningar

 • Endast regeringsorgan som DMV och social trygghet får ta ut avgifter för att ändra ditt namn, och de är oftast för att täcka nytt utfärdande av din dokumentation. Akta dig för någon annan organisation som försöker att debitera dig för att ändra ditt namn.
 • Håll ditt äktenskap / inhemskt partnerskap licens trygg och säker, särskilt under denna övergångsperiod. Det kan vara dyra att ersätta.
 • Om du omedelbart flytta till en annan stat efter giftermål, se till att du ändrar ditt Social Security-kort så fort som möjligt så att du omedelbart kan ansöka om ett nytt körkort. Vissa stater kräver att du får ett nytt körkort inom 10 dagar från att flytta.
 • Akta dig för identitetsstöld! Det är inte ovanligt att inte-så-trevliga människor att stjäla ditt gamla namn. På grund av ditt äktenskap eller inhemska partnerskap licens, är ditt gamla namn inte helt borta och kan kopplas till ditt nya namn. Se till att du strimla eller på annat sätt förstöra all onödig dokumentation för ditt gamla namn.