Wki

Hur att kasta en möhippa

När bröllopet klockorna ringer, är det dags för en möhippa nigh. Huruvida dessa klockor är för dig, en god vän eller en släkting, en av de roliga upptakten händelser till ett bröllop är möhippa. Här är några tips för att kasta en stor en.

Steg

Hur att kasta en möhippa. Kontrollera för att se om kusten är klar.
Hur att kasta en möhippa. Kontrollera för att se om kusten är klar.
 1. 1
  Kontrollera för att se om kusten är klar. Nej, du smyger inte ut ur huset, du kollar med brudens familj och vänner för att se om en dusch är redan planerat. Det är inte en bra idé att kasta två parter om samma människor kommer att vara på båda! Överväg dessa möjligheter:
  • Om du är bruden-till-vara co-worker och vill kasta en dusch kontor brud, du är mindre sannolikt att stöta på störningar.
  • Om du är brudens mor, gärna planera en dusch för din dotter, men vara medveten om att i vissa delar av världen är det anses vara allmänt bröllop etikett att brudens mor inte planera en möhippa som det är tänkte bättre kvar till andra plan och att det saknar smak att ha mamman gör detta. Observera dock att fler människor ignorerar denna lilla "regel" och gör det ändå. Det är upp till din diskretion.
 2. 2
  Bestäm ett datum. Traditionellt är möhippan inte hållas förrän en månad innan bröllopet, men dessa dagar folk är mindre benägna att följa denna norm och välj ett datum att passa deras egna behov. Bara vara säker på att paret har haft möjlighet att berätta för alla om bröllopet först. Du vill inte trampa på någons tår!
 3. 3
  Välj ett tema. Ett tema hjälper direkt både stämningen i duschen partiet och kan även påverka de gåvor.
  • Tänk dig en klassisk "dygnet runt" duschen, där varje gäst får en viss tid på dagen för att köpa deras för. De med 07:00 kan ge objekten bruden frukost, medan de med 6:00 maj gåva paret med tallrikar och servetter.
  • En annan idé är att ha en plats: Hawaiian, franska, kinesiska eller spanska fungerar bra. Eller skräddarsy ditt tema till platsen: om duschen är på stranden, är ett självklart val att ha en luau eller Hawaii tema.
  • Välj en välgörenhetsorganisation tema. Ber att gästerna inte kommer med gåvor utan skänka pengar till välgörenhet istället. Detta med hänsyn till den verklighet som du kommer att få bröllopspresenter ändå och en dusch som söker presenter är besläktad med dubbla doppning och kan irritera potentiella bröllopsgäster.
 4. 4
  Ställ en budget. Möhippor kan köras från mycket billigt till mycket dyrt, beroende på din plats och antalet gäster. Värva några av brudens vänner att planera (och lön!) För en dusch. Var förnuftig, bör dock som de flesta av pengarna gå till bröllop och mottagning och inte ätas upp av en möhippa party. Om du är en brudtärna eller maid of honor, överväga att be alla tjejer att kasta in ett grupparbete kommer inte bara att minska gränserna för din plånbok strängar, men det kommer också att hjälpa dusch själv kör mycket smidigare.
 5. 5
  Sammanställa gästlistan. Be om några namn från bruden själv, samt från mor till bruden. Om en annan dusch planeras, försök att inte bjuda in samma personer till din. Det är löjligt att förvänta sig någon att köpa två-och ibland till och med tre-gåvor för en person! Också akta oss för att bjuda in dem som inte är också inbjudna till bröllopet själv. Bara för att du trodde att bruden var fortfarande vänner med Laura från andra klass, betyder inte att hon är. Du kommer bara såra folk om du inte är försiktig.
 6. 6
  Välj en plats. Nu kommer den bästa delen! Oavsett om det är på stranden, en restaurang, eller tjusiga hotell, kan placeringen av duschen förändra allt. Om du bestämmer dig för att gå med ett tema, bör din plats återspegla detta. Du förmodligen inte vill ta brudens äldre mostrar till en rökfylld bar och grill. Ibland duschen hålls på ett släktingar hem, eller brudtärna, eller ens brudens plats. Betrakta ett trevligt område, en yacht, eller en brasa / cookout på bakgården. Din plats ska matcha både brudens personlighet och din budget.
 7. 7
  Välj och skicka Beroende på storleken på din budget och det övergripande temat i duschen, du ganska mycket har världen vid dina fötter. Du kan köpa enkla inbjuder och hand-skriva info om dem, eller beställa tjusiga från en skrivare, eller skriva ut din egen med hjälp av ett datorprogram. Blås upp en bild av engagemang foto och skriva partiets statistik på ryggen i svart markering. Vad du än väljer, se till att få inbjudningar ut tidigt, vanligtvis 4 -6 veckor innan duschen själv.
 8. 8
  Köp dekorationer. Dekorationer speglar temat bäst. Om du kastar en strand-tema dusch, plocka upp några tiki facklor, palmer och kjolar gräs. Ballonger, kräppapper serpentiner, banderoller, bord centerpieces, tallrikar - listan över tillgängliga objekt går om och om.
 9. 9
  Besluta om en meny. Möhippor har varit kända för att producera en hel del tårar liksom skratt, som båda gör för några hungriga magar. Håll tiden på ditt parti i åtanke när du skapar din meny, en morgon dusch skulle vara perfekt för en brunch. Vissa livsmedel idéer för din dusch: finger smörgåsar,, kalla sallader, grönsaker och dip,, kex och ost, etc.
 10. 10
  Planera vissa spel. Dumt spel är oundgänglig för varje bra dusch. Den naughtier, desto bättre! Prova några av dessa:
  • Grejer det: Innan festen, sitta ner med brudgummen och be honom en lista med frågor, företrädesvis sådana bruden kanske inte vet. Sedan, på festen, skicka frågorna runt i rummet, har varje gäst frågar bruden en. Om hon blir det fel, hon måste stoppa en bit tuggummi i munnen. Hennes svar blir så rörigt, har du hela rummet skrattar.
  • Stud Muffin: Innan festen, få en bild av brudgummen. Köp ballonger. Också samla bilder av sexiga, Hunky män. Rulla bilderna upp tätt och slips med ett band eller gummiband. Saker en i varje ballong och spränga. På festen, har varje kvinna att ta en ballong och pop. Den som får den riktiga hunk-brudgummen-vinner ett pris!
 11. 11
  Plocka upp några favörer. På tal om möhippa spel, kanske du vill belöna dina lojala gycklare med en gåva. Gör upp små presentpåsar och placera små prydnadssaker inuti. Handla dollarn butikerna om du måste: fotoalbum, tavelramar, snygga pennor, muggar, handduk set, ljus, nagellack...
 12. 12
  Hålla ordning. Dagen för festen, hålla en i handen och utse andra att hjälpa. Om du har en omfattande inredning att göra, komma fram till din plats ljusa och tidigt. Kom ihåg alla dina objekt och kom ihåg att plocka upp dina ballonger och tårta också.
 13. 13
  Vara en bra assistent. När bruden öppnar sina presenter, har en penna och papper till hands. Sitta bredvid henne och skriva namnet på den person som ger henne varje gåva. Detta kommer att vara en stor hjälp till bruden när hon skriver sina "Tack" anteckningar. I själva verket kan många brudar tackar inte någon utan denna lista!
 14. 14
  Bidra till saneringen. Lämna inte din plats smutsiga efter festen. Även om partiet kastades på stranden eller en picknick område, måste du ändå att plocka upp din röran. Skicka bruden hem med överbliven tårta och vara säker på att kvinnorna har sina favörer. Förhoppningsvis några andra människor kommer att vara vänlig nog att hjälpa.

Tips

 • Håll dig inom din budget. Visserligen är en möhippa en viktig händelse, men det bör inte vara så dyrt som bröllopet själv!
 • Be om hjälp. Om du kastar en stor dusch, överväga att anlita några vänner att hjälpa till med att sätta upp dekorationer eller göra mat.
 • Om du hittar där ute är en annan möhippa planeras, be att kombinera dina duschar istället hålla två. Sådan iögonfallande konsumtion före ett bröllop luktar dålig smak. Om du inte kan kombinera, anser inte hålla er men att sätta dina ansträngningar på att hjälpa till med planeringen av osv bröllopsfesten
 • Detta är också känd som en "höna party" på vissa ställen.

Varningar

 • Var inte förolämpad om du får inga omedelbara tack. Brudar är upptagna varelser i första hand. Lägg tio förväntansfulla mostrar, åtta barndomsvänner och några drinkar, och din brud kan glömma att tacka dig ordentligt. Om däremot, hon aldrig tackar dig, är det förmodligen något att fråga henne om!