Wki

Hur man väljer ett bröllop klänning

Grattis på din förlovning! En av de första saker du antagligen bild vid föreställa er är klänningen. Men innan du börjar shopping för ett bröllop klänning, det är en bra idé att veta vad du letar efter.

Steg

Hur man väljer ett bröllop klänning. Besluta om en siluett.
Hur man väljer ett bröllop klänning. Besluta om en siluett.
 1. 1
  Gör din forskning. Innan du ens börjar att titta runt, forskning klänningar. Du bör alltid ha lite kunskap om klänningar (och känner till några av de lingo) innan du ens satt sin fot i en brud butik. Det finns också många brud tidskrifter som kommer att ge massor av information, inklusive Brides, Modern brud Guide, Bells Bröllop, etc. Alla dessa tidningar har webbplatser där du kan hitta snabb information utan att betala för tidningen.
 2. 2
  Besluta om en siluett. Brudklänningar är tillverkade i flera olika siluetter. Innan man överväger allt annat, vet vilken typ av klänning kommer att smickra din figur bäst. Titta på bilder av varje typ. Du kan bläddra bröllop styrelser Webbplats Meddelande och profiler medlem för foton av riktiga kvinnor bär klänningar, snarare än att förlita sig på professionella bilder av modeller som bär dem.
  • Balklänningar har mycket full kjolar och allmänhet kommer att se vacker på alla kroppstyper, såvida bruden är mycket kort och liten. I detta fall kan det vara överväldigande att hennes lilla ram. Balklänningar allmänhet antingen ha krinoliner inbyggd eller en slip du måste bära för att stödja formen av rocken. Underrättas att denna extra tyg kan vara tunga och skrymmande och kräver extra omsorg att bära.
  • A-linjerna har oftast en monterad livstycket med en kjol som nödraketer försiktigt från midjan för att bilda en "A"-form. De arbetar generellt för alla också, och är ett utmärkt val för någon som vill dölja underkroppen brister, men inte vill ha en balklänning. A-linjer är inte så full som balklänningar.
  • Slidor plattare kvinnor med smala, balanserade figurer. De bör inte bäras av brudar som ogillar sina siffror. Denna kappa kommer inte dölja skavanker. Om du tror att dina lår eller rumpa är för stor, kommer du att vara olycklig i den här typen av klänning. Försök inte att dra bort det för att du hittade en klänning som du älskar i den här stilen. Du vill inte riskera att vara obekväma eller självmedvetna på din bröllopsdag, eller ångrar ditt val varje gång du tittar på bröllop bilder.
  • Imperium midjan klänningar har en kjol som faller från strax under brösten. Även vanligtvis anges med olika midja typer och inte alltid betraktas som en typ av siluett, de är ett underbart val för en avslappnad, icke-formellt bröllop, eller bröllop i ett tropiskt klimat. De är oftast gjorda av ljus, flödande tyg. De är också utmärkt för gravida brudar, eftersom de ger extra utrymme i midjan, vilket gör dem ett bekvämt val. De kommer inte heller att dra så mycket uppmärksamhet till magen som en klänning med ett lägre midja skulle.
 3. 3
  Föreställ ditt bröllop. Tänk dig på din bröllopsdag. Vad har du på dig? Vilken siluett är din klänning? Vad tyg? Är det broderade eller pärlstav? Vilken färg är det? Med så många val för klänningen, kan det vara överväldigande att titta igenom hundratals eller tusentals av dem. Vissa brudar har sagt att efter att ha tittat igenom ställningar och ställningar av klänningar, de alla börjar se likadana ut. Så innan du ens ut för att prova dem på, föreställa din bröllopsdag och hur din klänning ser ut, och krafsa ner en lista över saker som beskriver klänningen av dina dagdrömmar. Du behöver inte veta alla villkor brudklänning. Bara skriva ner en beskrivning av klänning du föreställa. Exempel lista: "princessy, satin, någon nyans av vitt, men inte rent vitt, axelband."
 4. 4
  Betrakta omständigheterna. En mängd olika faktorer kan påverka vad som gör en viss klädsel är lämpligt för tillfället.
  • Formella ceremonier brukar kalla för klänningar golv längd och långa tåg, medan informella ceremonier (särskilt destination bröllop) är en fantastisk plats att ha en kortare klänning utan ett tåg alls (eller en "sopa" tåget, som bara knappt borstar golvet). Ett annat exempel: I vissa fall är axelbandslösa klänningar anses olämpligt för mycket formella ceremonier.
  • Om du ska gifta på vintern, kanske du vill inte vara en mycket lätt, tunt tyg om du inte planerar att vara inne hela tiden. Om du har en strand bröllop i mitten av juli, kan du inte bära en tung tyg som hertiginna satin.
  • Medan de mest traditionella ceremonier kommer att kräva en vit klänning, i många fall, har bröllopsklänningar inte vara rent vit längre! Många kvinnor väljer klänning färger som bäst kompletterar deras hudtoner, från diamant vitt till elfenben champagne till verkliga färger (rosa, blå, röd). Välj den färg du känner vackraste i.
 5. 5
  Besluta om en budget. När beslut fattas om din budget, behöver du inte ställa in en mycket specifik pris. Bara göra det ett allmänt område, t.ex. 750€ - 1120€ eller 750€ - 1500€. Du kan alltid bryta denna regel senare om du kan och verkligen vill, men det hjälper att ha en allmän räckvidd. Vissa experter menar att ägna 10% av den totala bröllop budget till brudens klädsel. Bara vara säker på att komma ihåg att "dräkt" omfattar inte bara klänning själv, men andra saker: slöja, skor, snedsteg, smycken, handskar, etc. Alla dessa saker är frivilliga, naturligtvis (med undantag för slip, vilket är oftast nödvändigt att hålla klänningen från att gå mellan dina ben när du går). Men du måste räkna med priset på vad objekt du väljer att bära med din klänning.

Tips

 • Bröllopsklänningar vanligtvis säljs av designer och stil nummer, även för de billigare typerna, så notera vilka designers du gillar och Style nummer - detta kan hjälpa dig att hitta liknande stilar som kan vara mer prisvärd än den exakta klänning du vill.
 • När du går till en butik, till skillnad från andra klädbutiker, kommer brudklänning butiker inte ofta ha klänningar i din storlek. Du kan göra ett beslut baserat på en klänning som är för stor eller för liten. Det är där man beslutar om en siluett förväg kan hjälpa dig. Om du vet att imperium midjan är smickrande för din figur, är det lättare att ta steget när du står i en klänning 4 storlekar för stor med enorma klipp i ryggen och försöker föreställa sig hur rätt storlek kommer att se ut.
 • Om du känner att du är vackrast i en klänning, sedan köpa den! Oavsett vilken typ av bröllop du har eller hur lång tid innan ditt bröllop - du är shopping, om du känner dig vacker i det du kommer att lysa på dagen.
 • Ett annat alternativ är att hyra en klänning. Detta kan vara ett mycket mer prisvärt sätt att skaffa dig en fantastisk klänning (för dagen). Den andra bonusen är att inte behöva städa, lagra, eller någonsin ta itu med det igen.
 • Kom bara ihåg att i slutändan, det är ditt bröllop, och du kan göra vad du vill. Men om du väljer att bära en mini-kjol kort, strapless, Backless klänning till din super religiös ceremoni, kan du sluta komma tillbaka för att dela dina erfarenheter genom att skriva ett Google-artikel om "Hur du håller din super religiösa föräldrar från att skära Av deras monetära bidrag till ditt bröllop! "
 • Om du har turen att ha en mästare sömmerska som en god vän och tillräckligt med tid, har du många fler alternativ. Den första är att göra det från början. Det kan vara ganska dyrt med vissa tyger är så dyr som en klänning själv. Ett annat alternativ är att kraftigt ändra en klänning. En storlek 10 brudklänning kanske kan omvandlas till en 18 med vissa kombinationer av storlekar och kapacitet. Dessa klänningar kan köpas vid försäljning för mindre än tyg.
 • Om ekonomin är verkligen ett problem, kan det finnas klänningar tillgängliga via välgörenhetsorganisationer.