Wki

Hur man gör ett bröllop toast


Om någon nära dig är gifta, kommer du antagligen att vilja göra en toast på deras bröllop och visar paret hur glad du är för dem. Men om du aldrig har gjort en toast innan, och din tunga blir bundna och palmer bli svettig bara jag tänker på det, kanske du letar efter en viss vägledning. Medan vad du säger på sin speciella dag är upp till dig, det finns vissa gemensamma konventioner för hur det sägs.

Steg

Hur man gör ett bröllop toast. Höj ditt glas till den person du rostningen.
Hur man gör ett bröllop toast. Höj ditt glas till den person du rostningen.
 1. 1
  Skriv toast. Detta är din chans att hedra paret, så vänta inte tills kvällen före bröllopet för att tänka på vad du ska säga. Även om du vill vara spontan, det är bra att ha en toast skrivet om ditt sinne blir tom. Den toast bör vara kort, söt och personlig. En humoristisk citat eller berättelse kan lägga en fin touch, bara hålla det smakfullt. Anekdoter som involverar nakenhet, fylleri, eller ex-signifikanta andra av paret kunde göra nu mycket besvärligt för dig själv, paret och gästerna!
 2. 2
  Gör anteckningar. Du kan få minnesbilder av att göra presentationer i skolan, men att sätta anteckningar på registerkort verkligen är en bra idé, speciellt om du inte är säker på din tala inför publik förmågor. Skriv inte hela tal ut ord för ord... Du vill inte spendera hela den toast stirrar på dina registerkort och låta som en robot. Istället innehålla korta citat eller nyckelfraser som "Snacka om att möta bruden för första gången, tala om hur bekväma de var med varandra." Tanken är att notera att friska upp minnet, men ordalydelsen bör vara från toppen av huvudet, förutsatt att du följer nästa steg.
 3. 3
  Öva ditt tal. Få en äggklocka, en spegel, och en publik (valfri kombination av människor och uppstoppade djur kommer att göra, så länge de har ögon och kan sitta stilla som uppmärksam bröllopsgäster). Öva ditt tal i sin helhet, som om du var på bröllopet. Ändra dina registerkort som behövs. Fortsätt att öva tills du känner dig tillfreds med toast.
  • Gå igenom alla motioner. Föreställ där publiken sitter, till exempel, och låtsas att göra gester och ögonkontakt i den riktningen.
  • Infoga strategiska pauser för att lägga betoningen. Om du gör det kommer också bidra till att förhindra dig från att rusa genom tal.
  • Håll din toast på cirka två minuter. Om du hittar dig själv pratar snabbt (vilket är troligt om du är nervös) göra en medveten ansträngning för att sakta ner.
 4. 4
  Vänta på din tur. Timing är allt. Chansen finns, du är inte den enda som vill göra en toast. Din beställning i line-up beror på din relation till bruden och brudgummen.
  • I formella bröllop är toast brukar ges efter måltiden. Om paret skär en bröllopstårta till efterrätt är toast ges efter styckning men innan dessert. Men om det är en mindre formell eller eftermiddagen bröllop, tar rostningen ofta rum efter parets första dans.
  • Om det finns en toastmaster (som kan vara fallet i ett formellt, traditionellt bröllop), följa hans eller hennes signaler. Om det inte finns någon toastmaster, kanske den bästa mannen förväntas samordna skålar.
  • En traditionell order på skålar är följande:
   • Till paret, av fadern till bruden eller en gammal vän till familjen.
   • Till hälsa tärnorna, normalt med brudgummen.
   • För hälsan hos föräldrarna till paret, normalt genom den bästa mannen.
  • Oftare, ger den bästa mannen den första toast, följt av fäderna, brudgummen, bruden, vänner familj, släktingar, städerska eller föreståndarinnan ära, de mödrar och alla andra som vill.
 5. 5
  Stå upp. Titta runt och kolla att alla glasögon (inklusive undertecknad) är full innan toast. Det bör finnas vin, champagne, eller något som ser ut som vin eller champagne i ditt glas, som skålar med vatten är stötande i vissa kulturer.
 6. 6
  Höj ditt glas till den person du rostningen. Medan många människor förknippar gör en toast med att knacka på sidan av glaset med en plastsked, anser att du kan skada fina kristall på en formell affär. För att spela det säkert, säger "Jag skulle vilja utbringa en skål" i en bestämd röst och vänta.
 7. 7
  Meddela din relation till paret. Vissa människor på bröllopet kanske inte vet vem du är, så gör detta klart i början kommer att undvika förvirring. Ta med ditt glas ner när du börjar tala, men fortsätter att hålla den i en hand (om du håller både en mikrofon och anteckningar).
 8. 8
  Ge talet. Titta på den person du rosta till, men också skifta ögonkontakt mot gästerna ibland.
 9. 9
  Avsluta toast på en positiv kommentar. Inkludera en formell uppgift att informera dem om slutet på toast och vad man ska säga härnäst. Till exempel: "Låt oss nu skåla lycka Jill och Jack till Jill och Jack.!" När du säger det, vifta ditt glas till alla, luta den mot den person du skålar till, eller klirr deras glas om du är tillräckligt nära. Sedan klirr ditt glas försiktigt med dem omkring dig och smutta (inte gulp eller chug) din drink.
 10. 10
  Sitt ner och vänta på nästa toast. Om personen du rostat till erbjuder en toast som svar, sitta kvar och inte höjer ditt glas, bara säga "Tack", leende och smutta på din drink när de är klara!

Tips

 • Den toast kommer säkert att färgas av linsen du se paret igenom, men kolla för att vara säker på att stjärnan i toast är paret (eller åtminstone hälften av paret du vet) och inte den person som ger det.
 • Eftersom bröllop är lika individuella som de par som har dem, gärna justera dina ord och rostningen konventioner för att passa tillfället.
 • Ta vävnader om du tror att du kan kasta några tårar medan du pratar.
 • Det kan vara frestande att göra en kort, söt och generiska toast. Men paret skulle förmodligen vilja något lite mer personligt, annars kan det verka som att du inte bryr dig om denna tull, eller att paret är inte tillräckligt intressant för att bli föremål för en skål.
 • Vanligtvis är det människor i bröllopsfest är mer bekant med hälften av de nygifta än den andra. Försök att lära känna den andra personen så mycket som möjligt, och ta med någonting som hänför sig till en unik aspekt av både bruden och brudgummen - något om deras personlighet eller deras intressen.

Varningar

 • Drick inte innan du toast. Ert tal ska talas, inte sluddrigt.
 • Tal som älta hur svårt äktenskap är, men realistiska, kan få det att låta som om paret är dömt att misslyckas.
 • En publik kommer att vara mycket förlåtande så länge din toast är innerlig, anständigt, och relativt kort. En TV-reklam är bara 30 sekunder lång. Endast självsäkra talare bör gå längre än en och en halv minut.
 • Undvik interna skämt, liksom andra referenser som kan anses olämpligt för tillfället. Av denna anledning bör du undvika antagligen några rader om hur det är tyvärr i slutet av dina vänner "vilda" dagar, även om ni två var "partner i brott" så att säga.
 • Undvik överanvändning av anekdoter som alltid börjar med "Jag minns när jag först träffade..." eller "Jag minns när han var bara en...". Ofta kommer omedelbart stänga av en publik, eftersom de kan förutse en långdragen, själv överseende minnas. Den toast bör alltid vara om de som rostat: bruden och brudgummen som en enda enhet, även om du har känt endast en av dem under en lång tid. Dessutom, kom ihåg, du är inte rosta de "gamla goda tiden," du skåla för deras framtid.
 • Använd inte den här händelsen som ett sätt att kickstarta ditt komedi karriär. Om du berättar ett skämt och den krashar, avsluta så snabbt som möjligt.