Wki

Hur att potträna ditt barn

Potträning är inte bara om att lära ett barn att gå på pottan, men också lära din egen stil av föräldraskap i processen!

När du arbetar med hela processen, kan du luta dig tillbaka och slappna av! Sedan minns, den squishy lite plast ljudet av din lilla kille som inte bryr sig om han bajsat i sin blöja kommer att ersättas med "Jag måste gå potta... NU!", Och du kör till närmaste badrummet hoppas att det är gratis.

Steg

Hur att potträna ditt barn. Var inte för ivrig att få ditt barn blöjfria / blöjor.
Hur att potträna ditt barn. Var inte för ivrig att få ditt barn blöjfria / blöjor.
 1. 1
  Var inte för ivrig att få ditt barn blöjfria / blöjor. Även om det kan vara praktiskt att ha en pottränad barn, ibland är det inte så bekvämt för barnet (eller den vuxne).
 2. 2
  Vänta tills ni båda är redo. Att potträna, behöver du en hel del tid, tålamod och energi! Vissa människor börja så tidigt som 3 månader, andra tycker att det är stressande för barnet och låta fler time.Most barn är redo med 2 till 3 år gammal.
  • Sök efter tecken på att ditt barn är redo att potträna. Sådana tecken är ett intresse att gå till pottan, förmågan att uttrycka sig och följa anvisningar, och förmågan att dra byxorna nere och uppåt.
 3. 3
  Introducera pottan innan ditt barn använder den. Lägg den i en lekplats, så din kille kan sitta på den och spela runt den medan han vänjer sig vid pottan.
 4. 4
  Välj en specifik tid eller tider på dagen när du placerar din älskade på eller framför pottan. Dessa kan vara: efter uppvaknandet, innan en tupplur, efter lunch, innan du somnar. Det kan vara en gång om dagen eller mer än så, men försöker hålla det konsekvent. Ett bra val för den tid på dagen är en som kommer att fungera bra med den tabell för barnets viktigaste vårdare. Om du är potträning ett barn, se till att stödja barnet för säkerheten.
  • Bestäm när en bra tid skulle vara att officiellt potträna. Potträning bör planeras så att du är fokuserad på projektet och ditt barn vet vad som väntar. Planera på att inte lämna huset i ca 3 dagar. Det är mycket svårt att potträna på vägen eller när du kör ärenden. Om du behöver gå någonstans, ta en liten potta i bilen med dig för nödsituationer.
 5. 5
  Inse att den första dagen eller två kan vara frustrerande. Men när ditt barn gör det och du visar tecken på godkännande och spänning, kommer barnet vill göra det om och om igen för att göra dig lycklig.
 6. 6
  Kom ihåg att potträna för alla barn kan vara traumatiskt. För ett litet barn, det är nästan som om de förlorar en del av sig själva. Så vara empatisk och tålmodig under denna process.
 7. 7
  Bjud ditt barn att sitta på pottan varje kvart. Om du väntar för att se tecken, kan du missa dem eftersom barn brukar kissa medan du spelar. Om ditt barn är en som gömmer när han går på toaletten, blir det lättare att avgöra när han är klar, men oftare än inte, urinerar ett barn medan distraherad.
 8. 8
  Förbli positiv och fortsätta att uppmuntra ditt barn även när han har olyckor.
 9. 9
  Visa massor av entusiasm under potträning processen, och ge en hel del beröm när ditt barn är framgångsrik. Denna känsla kommer att vara lätt att visa på din första prestationer, men fortsätter att visa entusiasm tills ditt barn är helt utbildad.
 10. 10
  Låt barnet sitta på pottan när du gör. Oroa dig inte om de går eller inte. Om de går på toaletten, gratulera dem. Om de inte går, påpeka vad ett bra försök det var och hur spännande det är att de satt på pottan precis som mama och pappa. Håll det lugna och sakfråga.
 11. 11
  Försök att inte bli upprörd eller visa besvikelse om det inte händer på en gång. Varje barn kommer att lära sig i sin egen tid och plats. Det är ingen brådska att potträna. När ditt barn är en stor pojke eller flicka, kommer han eller hon inte vara ett barn någonsin igen. Njut av att ha barnet i ett år eller två... eller tre.
 12. 12
  Börja lämnar barnets blöja av för ett par timmar varje dag när du är hemma så att de kan lära sig att relatera de inre känslor av att behöva gå med resultatet.
 13. 13
  När ditt barn mår bra hemma, köpa några kalsonger eller all-tyg träningsbyxor. Snacka om kalsonger en hel del, låt barnet titta på dem och känna hur mjuka de är. Berätta för dem "mamma och pappa kalsonger slitage och hålla dem torra. Mamma och pappa går in på toaletten varje gång."
 14. 14
  Prova en snabb ärende eller promenera runt kvarteret (15 minuter-30 minuter toppar) i underkläder och så fort du kommer hem, ta av dem. Om det går bra att vara glada, om ditt barn gick till badrummet i underkläder, ändra dem och försök igen senare. Inte straffa eller agera upprörd.
 15. 15
  Gratulera ditt barn när han berättar om lusten att gå. Säg "tack", "det är bra!" Eller någon annan form av uppmuntran som du känner dig bekväm med.
 16. 16
  När du är ute, ta ditt barn till offentliga toaletter och låta dem prova dem ut. Håll det ljust och inte pressa dem att gå om de inte är redo.
  • När de är torra eller ganska torrt flesta dagar, kan ditt barn vara redo för tupplur och natt-utbildning. Om så är fallet, köpa dynor (minst 3 så att du kan ändra dem lätt) och få den typ som är mjukt och har ett plastskikt inuti och lägg den ovanpå bottenskiktet. Sätt en potta bredvid sängen eller spjälsäng. Så fort barnet vaknar och kräver dig, sätta honom eller henne på pottan. Om de går i sängen, ändra pad och inte göra en stor grej av det.
 17. 17
  Håll potträning väg att gå, när du går ombord på potträning vägen. Detta är det svåra för de flesta föräldrar. Det är frestande att sätta dem i blöjor för en road-trip eller för en konsert eller på barnvakt hus, men det kommer att förvirra dem och orsaka problem. När de har varit i underkläder exklusivt för en vecka packa ihop sin föränderliga område och lagra den eller bli av med det. Klä dem på golvet eller på sängen, inte på ryggen på skötbordet. Du måste också hjälpa dem att lära sig att fråga sig om de behöver gå på toaletten, inte bara be eller försöka hela tiden. Det måste bli deras ansvar gradvis.
 18. 18
  När de kommer på egen hand, kan du hjälpa dem att lära sig alla steg i badrummet självförsörjning. Stegen är:
  • Att veta att du måste gå
  • Att gå på toaletten eller be en vuxen att gå på toaletten
  • Stängning av dörren
  • Dra ner byxorna och kalsongerna, eller dra av byxor och kalsonger, eller skjuta upp kjolen och dra ner kalsonger, eller dra ner strumpbyxor och driva upp kjolen och dra ner kalsonger.
  • Sitta ner på pottan eller klättra upp på toaletten (kan innebära en sub-steg för att trycka på en pall över att klättra upp)
  • Att gå på toaletten
  • Torka (Detta kan vara en svår en för lång tid om du vill ha sann renhet, en våt-torka kan vara lättare än toalettpapper)
  • Komma upp och dra upp byxor / tights och kalsonger, dra ner kjolen etc.
  • Spolning toaletten
  • Slå på vatten och tvätta händerna med tvål
  • Stänga av vatten och torkning sina händer. Det är mycket att lära, så räkna med att du kommer att vara i badrummet en hel del. Ju mer de ser att du gör det desto lättare blir det att minnas.

Tips

 • Vissa barn har svårt med att göra # 2 på toaletten. När potträning, om de gör det i sina byxor, sätta avföring i toaletten, och säga adjö till den. Detta kan fungera så att barnet förstår när det går och de ser det i handling.
 • Lär ditt barn att både kissa och ha en avföring sitter ner (om detta barn är manligt). Detta gör att du inte behöver lära din pojke två tekniker på en gång (därför förvirrande den lille först). Han kommer så småningom lära sig att kissa stående när han är bekväm med den vanliga toaletten.
 • Prisa fördelarna med underkläder, så att ditt barn kommer att vara glada över att bära dem - han / hon kan bära dem över blöjor ibland känna "alla vuxit upp." Hitta några roliga underkläder med mönster eller bilder ditt barn vill bära.
 • Du bör tänka potträning som en process som krypa eller gå. Slutmålet är stor men att komma dit tar time.Some barnen får utbildning inom några dagar, men många tar flera månader. Dess inte en magi. Och ingen strategi kan möjligen passa alla barnen. Du bör komma ihåg en sak, att lära denna vana är inte bara svårt för föräldrar, men att lära sig det ännu svårare för våra child.If du har en uppsättning av idéer att prova, kan en av dem klickar ditt barn.
 • Klaga inte eller straffa ditt barn om hon går på toaletten på golvet, möbler, din säng, dina nya skor, etc. Städa upp eller få ditt barn att hjälpa dig att rensa upp det. Låt dem veta att du inte är arg och att det inte är deras fel, de lär och kom ihåg att olyckor inträffar.
 • Få alla barnets vårdgivare / barnflickor / barnvakter / anhöriga ombord med processen, så att det finns konsekvens och en känsla av rutin.
 • Ta inte potträning personligen. Medan vissa mammor kan jämföra... alla goda mammor och pappor vet att varje barn, förälder och familj är annorlunda än alla andra i världen!
 • Överväga att hålla din pojke nakna bottnade under utbildningen. Var på vakt för olyckor.
 • Flickor är oftast redo att potträna lite yngre ålder klokt än pojkar. Pojkar tenderar att behöva lite mer tid att mogna innan potträningen börjar. Detta är en bra tumregel och inte skriven i betong.
 • Köp några roliga underkläder så att din son är entusiastiska över övergår i den stora pojken scenen.
 • För att förhindra "olyckor" det är en bra idé att utbilda pojkar sitter mitt emot tanken toalett vatten. De är mindre benägna att ha "kul" genom sprutning badrummet. Du kan lära stående upp rutin efter de räkna ut när de behöver för att göra en resa till badrummet.
 • När du har tid, fundera på hur ni hanterat potträning situationen eftersom det är den första stora sak att lära sig i livet - vad skulle du ändra på? Eller inte förändras? Skulle du ha varit mer tålamod? Tillbringade mer förälder / barn tid att öva? Pratade igenom det lite mer? Läs fler böcker? Kommit ut listorna och filmer? Inte rusade själv eller ditt barn? Ta det och använda det i nästa äventyr: ABC... läsning.. etc!
 • När du är på en offentlig toalett eller hemifrån kan du antingen ta en potta med dig, ta med en stol adapter med dig, eller håll ditt barns händer så att de inte faller i toaletten. Gör vad du kan för att få dem att känna sig bekväm om att gå på toaletten hemifrån. Om de inte kan gå, inte pressa dem och berömma dem för att försöka.
 • Verkligen ta tid att inse hur du vill förälder. Kommer du att spendera mer tid uppmuntra ditt barn? Eller kommer du spendera mer tid på att försöka komma ihåg att så småningom kommer hon att lära sig på egen hand? Eller ska du försöka få din make att göra det "smutsiga" arbete? (Ja, även de bästa av oss försöker vessla ur några äckliga grejer). Ska du gå ditt barn genom det? Kommer du att samla information eller vinge det?
 • Gör det roligt. Sitter på pottan är en bra tid för barn att titta på bad böcker, leka med en liten magnetisk ritning leksak eller använda kritor och klistermärken på papper. Kom ihåg att stanna i rummet med ditt barn och leksaker användning som är åldersanpassad.
 • Kombinera några minuter på pottan med de vanliga rutinerna för att tvätta händer och ansikte, torka händer och ansikte, och även borsta tänderna. Detta kan och bör vara en tid för att förstärka goda hygienvanor, vilka är viktiga för att förebygga förkylningar och sjukdomar. Efter potta tid, tvätta och torka dina egna händer väl.
 • Om ditt barn är på heltid dagvård och dagvård provider har en metod för potträning, bör du följa deras metod när du är hemma.

Varningar

 • Tvinga dem inte att gå till pottan.
 • Prata inte om "stora pojkarna vs spädbarn" eller "stora flickor vs spädbarn", detta kan faktiskt ha en stor negativ inverkan på deras förtroende nivåer.
 • Kalla dem inte betyda namn, slå dem, eller hota dem om något.
 • Om du är orolig för ditt barn att ha alltför många olyckor, tala med din läkare.
 • När de är ute på blöjor, inte gå tillbaka till att använda dem.
 • Använd inte pull-ups - de gör utbildning hårdare i de flesta fall.
 • Går inte att jämföra sina toalettbesök förmåga till andra barn. Det är aldrig okej att säga saker som, "Jenna är fortfarande liten och hon bär kalsonger som en stor flicka, men du bär blöjor som ett barn."
 • Bli inte upprörd när, en månad senare, vill din lilla flicka eller pojke att bära blöjor igen. Det är väldigt vanligt! Det är inte på något sätt innebar mot dig personligen (även om hon säger att hon hatar sina overaller och timmar senare kissar i dem).
 • Om ditt barn har täta badrum olyckor och är 4 år eller äldre, är det rekommenderat att du tar ditt barn till en läkare på en gång och inte ignorera det. Detta kan vara en varningssignal om fysiska eller psykiska problem.
 • Bli inte arg på ditt barn för olyckor eller ens avsiktliga händelser.
 • Bli inte frustrerad med ditt barn under potträning processen. Kom ihåg att pojkar brukar ta längre tid än flickor, och om du visar någon negativ respons som ilska eller frustration, då du kan orsaka ditt barn att vara samarbetsvillig, eller ännu värre, regredierar. Bara visa empati och tålamod, och låta honom fortsätta att öva.
 • Undvik mat belöningar eftersom de kan ha en oönskad effekt på ätbeteende senare i livet.

Saker du behöver

 • ett barn
 • en potta
 • belöna att göra dem vill gå