Wki

Hur man kan stoppa nappanvändning

Som nybliven förälder du kämpat med beslutet att låta ditt barn ta en napp. Det är dags att ge upp de barn vanor - inte bara för att det är dags, men också eftersom det kan orsaka tandproblem för ditt barn.

Vad är det bästa sättet att bli av med en napp? I den här artikeln får du lära dig flera metoder. Välj den metod som bäst passar ditt föräldraskap stil och ditt barn. Vissa barn kommer helt enkelt acceptera att nappen är borta om du kastar bort det, medan andra måste avvänjas från en napp, eller belönas för att gå utan en.

Steg

Hur man kan stoppa nappanvändning. Långsamt avvänja ditt barn från napp, som du gjorde flaskan eller bröstet.
Hur man kan stoppa nappanvändning. Långsamt avvänja ditt barn från napp, som du gjorde flaskan eller bröstet.

Metod 1 - Den långsamma avvänja

 1. 1
  Långsamt avvänja ditt barn från napp, som du gjorde flaskan eller bröstet. Kom ihåg att ditt barn har bildat en bilaga till sin napp och ge upp det kanske inte lätt för dem.
 2. 2
  Välj de tider på dagen när barnet är minst benägna att ha sin napp och ta bort den ur sikte. När de ber om det, berätta för dem att de kan få det senare. Försök att försäkra dem om att de är okej utan det och gå vidare till en annan verksamhet.
 3. 3
  Distrahera dem med ett mellanmål eller leksak. För att hålla dem från att tänka på sin napp, ge dem något annat att göra och undvika en passning eller en kamp som kan få dig att känna som att ge efter för ditt barn.
 4. 4
  Successivt öka tiden du vägrar att ge ditt barn sin napp tills de inte längre tänker på det. Sovtider och tider tupplur bör vara de sista instanser du avvänja ditt barn från napp, eftersom de är förmodligen de tider ditt barn kommer att be om det mest.
 5. 5
  Få ditt barn vänja sig vid tanken på utan nappen innan du tar bort det från dem för gott. Hjälp dem att hitta andra företagare lugnande metoder, som kramar en nalle eller sova med en speciell filt.

Metod 2 - I samma ögonblick kasta bort

 1. 1
  Kasta ut det. Med ditt barn ser dig, ta bort alla nappar från ditt hus i ett svep genom att kasta dem i papperskorgen och ta soporna ut ur huset.
 2. 2
  Förbered dig för en del gråt, eftersom ditt barn kanske inte förstår varför du får bli av med sin napp. Lugna ditt barn och förklara att de är stora nu och det är dags att agera som en stor flicka eller pojke.

Metod 3 - Aktivt engagemang

 1. 1
  Diskutera med ditt barn att du tycker det är dags att ge upp nappen. Låt dem vara aktiva i det beslutet genom att erbjuda dem belöningar för varje dag de går utan napp.
 2. 2
  Skapa ett klistermärke diagram med dagarna i veckan på den. För varje dag de går utan deras napp, låt dem sätta en dekal på sjökortet och berömma dem för ett väl utfört arbete. Om de frågar efter sin napp under dagen, låt dem veta att de inte kommer att få ett klistermärke.
 3. 3
  Planera ett visst datum att barnet känner till och förstår när den sista dagen för en napp. Födelsedagar fungerar bra för detta, eftersom nappen lätt kan "ersättas" med gåvor. Gåvor som ditt barn känner igen som betecknar en övergång till äldre barndom - till exempel en leksak reserverats för eller identifieras med "stora barn" - är också särskilt effektiva för detta.

Metod 4 - Valda tider endast

 1. 1
  Låt ditt barn att ha sin napp vid läggdags och tupplur tid bara. I stället för att låta dem springa runt med napp i munnen hela dagen, berätta det bara ska användas när de är i sängen.
 2. 2
  Använd en napp klipp att bifoga nappen till arket av ditt barns säng. Om ditt barn går till sitt rum för att få napp, förklara för dem att de bara kan ha det om de går till sängs och fråga dem om de är redo för en tupplur eller sängdags.
 3. 3
  Börja ta bort det från sängen och gömma den under dagen. När ditt barn slutar att återvända till sitt rum varje dag att spendera tid i sängen med nappen, försöka ta det ett steg längre och gömmer den. När ditt barn ber om det, berätta för dem kanske det kommer att vara där för dem senare.
 4. 4
  När ditt barn slutar att fråga om och letar efter nappen under dagen, börja eliminera läggdags användning. Lämna det dolda när de går till sängs och bara ge det till dem när de ber om det. Snart kommer du att kunna säga "Hej, har du inte bett om det i fyra dagar, hur vi bara gå utan att det i kväll?".

Metod 5 - The stifthål metoden

 1. 1
  Håll nappen i spjälsängen så fort ditt barn är promenader.
 2. 2
  När du inte vill att de ska använda det längre och du vill bli av med det, peta ett stift hål i den. Det kommer nu inte att fungera när de suger på det längre. Detta gör att barnet tycker att det är "trasig", och de kommer inte gilla det något mer.

Tips

 • Få din partner, andra familjemedlemmar och barn vårdgivare ombord. För att lyckas i någon större förändring du behöver stöd av alla som bryr sig om ditt barn.
 • Det bästa sättet att bli av med en napp är att begränsa användningen när de är ett spädbarn. Detta kommer att bidra till att skapa mindre av en bilaga till nappen i framtiden.
 • Nappar är också känd som dockor i brittisk och australisk engelska.
 • Få en skonsam produkt som Thumbuddy To Love-Den Binky Fairy. Det hjälper barnen att förstå var det nappar går utan krångel eller tårar. Google Thumbuddy To Love.
 • Om du väljer att bli av nappar genom att kasta bort dem eller helt enkelt vägrar att låta ditt barn har en, vara beredd på en kamp. Behåll lugnet med ditt barn och kom ihåg att för dem kan det vara läskigt att sova utan komfort av deras napp.
 • Se till att du gräva igenom leksaker lådor, köksskåp, och alla andra hidey-hål ditt barn kan ha funnit och få bort alla extra nappar. Du kan bli förvånad över att finna att ditt barn kommer ihåg att man som rullade under sängen eller att de tappade i leksaken rutan när de kommer att se dig med den instoppad i munnen.

Varningar

 • Inte alla barn är redo att avvänja från nappar samtidigt. Vissa kommer att ta längre tid än andra, för vissa kommer det ens verkar som om de bara inte kommer att ge upp kampen. Ha tålamod med ditt barn och hjälpa dem att hitta sätt att hantera förlusten av komfort som de tidigare har fått från sin napp.
 • Det kommer alltid att vara gagnlöst och oombedda råd när barnuppfostran. Såvida inte råd verkligen genljuder dig, bara le och säga, "Tack, det är alla sorteras," och borsta bort oönskade råd.