Wki

Hur att föda ett barn eller spädbarn fast födaBebis växer upp, och är redo för fast barnmat! Men är du beredd? Är hittar du plötsligt själv ansikte mot ansikte med din första barnvakt erfarenhet mata en bebis? Här är lite hjälp!

Steg

Hur att föda ett barn eller spädbarn fast föda. Börja när barnet är redo.
Hur att föda ett barn eller spädbarn fast föda. Börja när barnet är redo.
 1. 1
  Börja när barnet är redo. Bebisar är generellt rekommenderas att äta enbart formel eller bröstmjölk tills för ungefär sex månader. Tryck inte fast föda för tidigt, eftersom det har kopplats till allergier och även ätstörningar. Det kan vara dags om ditt barn kan:
  • Sitt med hans eller hennes själv.
  • Vänd hans eller hennes huvud bort från dig om du försöker göra något obehagligt i ansiktet (som torka en rinnande näsa).
  • Visa intresse för andra äter.
  • Visa tecken på hunger även efter 8 oz av mjölk
 2. 2
  Använd en matstol. En hög stol är perfekt, men i en nypa kan du använda en bilbarnstol. Har barnet sitta i knät bara i desperation, eftersom det är krångligt och kommer att göra dig rörigt. Var försiktig så att stolen är inrättat på ett säkert sätt och att barnet sitter ordentligt fast.
 3. 3
  Sprid ut en droppe trasa för spill. Kommersiella röriga-mats är tillgängliga, men en dusch gardin, en målare drop-tyg, en sopsäck eller stol matta kommer också att arbeta.
 4. 4
  Tvätta händerna. Tvätta händerna innan du förbereder eller servera mat - mata en bebis är inte annorlunda.
 5. 5
  Välj en plockmat. Om du har en äldre bebis, välj en godkänd "finger food" som Cheerios, kex ris, pinnar kött och liknande. Detta kan också vara en "aptitretare" som du förbereder andra livsmedel.
 6. 6
  Få en skål eller två. Du behöver oftast en skål för spannmål, och en för "side dish". Generellt kommer du vill plastskålar, eftersom barn tenderar att greppa och släppa allt. Var säker på att det är ren!
 7. 7
  Välj ett spannmål. Även erfarna barn bör ha stråsäd åtminstone för en måltid - det är en av de mest näringsrika fasta barnmat tillgängliga. Den spannmål bör vara den centrala "entree". Erfarna barn kommer vanligtvis äter en mängd korn: havregryn, korn eller ris. Förbered enligt anvisningar. Du kan lägga till en liten bit av barnmat för smak, eller mosad frukt eller grönsak. För en första-gången utfodring, ris spannmål, blandat med formel eller bröstmjölk, är det normalt rekommenderade maten. För nybörjare, vara säker på att det är mycket vätska för enkel sväljning. Kontrollera alltid temperaturen innan du matar barnet!
 8. 8
  Välj barnmat. Erfarna spädbarn vanligtvis kommer att ha någon form av beredda barnmat. På kommersiella barnmat, burken ofta anger lämplig ålder nivå. Om du väljer att värma maten, vara säker på att det är en säker temperatur.
 9. 9
  Var försiktig med # 7 plast. För närvarande finns det en oro att livsmedel förvaras i plast, som för återvinning är märkta "# 7" i Europa kan lämna potentiellt skadliga kemikalier i kroppen. Det finns en hel del debatt om detta ämne, vissa experter uppmanade ingen mat ges till spädbarn från plastbehållare, andra tyder undvika värme eller frysa livsmedel i sådana behållare. För att undvika detta problem, välja glas över plastbehållare.
 10. 10
  Undvik att använda förorenade eller utgångna livsmedel. Kolla lock för lufttät tätning på oöppnade behållare. Kontrollera utgångsdatum för kommersiella livsmedel. Skölj behållaren om möjligt. Om utfodring mat från en burk eller behållare, bara göra det om maten inte kommer att sparas. Om inte, häll en portion i en skål, täck och kyla resterna. Annars kan barnets saliv och smutsiga sked introducera bakterier och virus i återanvända mat. Använd all mat inom 48 timmar.
 11. 11
  Använd en baby sked. Regelbundna matskedar eller skedar dessert kan vara svårt för små barn tandkött. Baby skedar har ett skyddande hölje. Vissa är färgskiftande att indikera osäkra temperatur. Hursomhelst, bör detta också mycket ren.
 12. 12
  Har handdukar hands. Oavsett om du använder papper eller tyg, har någon till hands. Bebisar blir rörigt.
 13. 13
  Sätt en haklapp på baby. Ju större, desto bättre. För matning kanske du vill ha något vattentätt för att förhindra vätskor från blötläggning kläderna under haklappen.
 14. 14
  Använd en kopp. Bebisar på fast föda behöver lite vätska. Ta reda på om barnet använder en smuttningsmugg eller en plastmugg. Använd rent, filtrerat vatten eller juice utspädd med hälften.
 15. 15
  Börja utfodring. En erfaren hungriga barn kommer vanligtvis att öppna munnen för att ange var att sätta sked. Ta en sked av livsmedel och foder vid baby. Vänta tills barnet har svalt innan erbjuda mer mat. Ett barn som just har börjat på fasta äter bara ca en matsked, så förvänta dig inte mer än några tuggor.
 16. 16
  Erbjud vätskor. Varje 5-10 bites, erbjuda koppen. Ta koppen försiktigt för att läpparna vid behov, och ger en klunk eller två. Detta är ofta mycket rörigt.
 17. 17
  Watch för att gripa händer. Nyfikna barn tenderar att ta tag i allt i räckhåll, inklusive matskål, sked, kopp, och du. En bebis kommer också glädje i att titta på saker droppe.
 18. 18
  Låt barnet hjälpa till. Äldre barn kan ofta livnära sig själva. Mindre erfarna barn kan hålla på skeden eller kopp medan du mata dem. Uppmuntra dem att "hjälpa" även om det är stökigt så länge det inte blir svårt att föda.
 19. 19

  Veta när det är nog. Om barnet vrida bort huvudet, gnäller, gråter, undanskjutning sked, eller kasta mat, är han eller hon förmodligen gjort. Antingen ta bort barnet från utfodring område, eller erbjuda en leksak eller annan distraktion (som en ren sked, eller plastmugg eller skål) när du är klar med saneringen.
 20. 20
  Spela utfodring. Många föräldrar kommer att spela in vad som åts, när och hur mycket. En loggbok, kalender, eller liknande är användbara. Detta är användbart för att hålla ett öga på eventuella matallergensna, hålla flera barn organiseras, och övervaka särskilda kostbehov.
 21. 21
  Städa upp. Rengör barnet med handdukar, speciellt ansikte och händer. Använd varmt - inte hett - vatten. Förbered porslin och behållare för tvätt. Rengör barnstol område med milt rengöringsmedel och vatten. Förbered trasa handdukar, haklapp, och alla nedsmutsade kläder för tvätt.

Tips

 • Investera i en fläck förbehandling sprej som Zout eller Spray och Wash för att behandla kläder och tvättbara gardiner.
 • Är barnet gråter men ändå öppna munnen för att äta? Du kan mata alltför långsamt. Det kan vara dags för ett blöjbyte. Kontrollera för att se om alla band som nyper. Det kan också vara att barnet saknar mamma, är trött eller frustrerad över något.
 • Om din matsal är matta eller om du har tyg stolar du kan också överväga att behandla området med Scotchguard eller annan liknande tyg beskyddare. Bebisar verkar ha otroligt mål och förmågan att få ut det mesta färgning mat på den mest värdefulla av tyger.
 • Verkligen stökig mat? Om det är varmt nog, kan du strippa barnet ner till blöja och mata honom eller henne utan att få fler kläder smutsiga. Det är ibland lättare att bara bada barnet efteråt snarare än att försöka torka dem rena.
 • Håll en fuktig handduk till hands och torka några kastade livsmedel och små mässar som du kan. Du kommer att ha mindre städa upp när du är klar. Du kan fortfarande ha en hel del städning efter men det hjälper när du kommer till mat spill innan det torkar eller härdar.
 • Inte säker på vad barnet tycker om? Typiska favoriter är äppelmos, bananer och morötter.
 • Kontrollera alltid med ditt barns läkare om vilken mat att införa och när. Om du barnpassning, rådfråga förälder om vad som finns på menyn.
 • Kontrollera alltid att barnet är fäst på ett säkert sätt i en barnstol.
 • Trött på "Dropsie Game"? Bebisar gillar att släppa objekt från sin barnstol och se vad som händer. Detta är en universell bebis spel som är oändligt lärorikt och underhållande för barn, men också irriterande för de vuxna. Det här spelet kan hamna mycket slarvigt, med en cranky barn (som nu vill skål med gröt), överviktiga husdjur, och irriterad förälder. Det finns inget känt "botemedel" för detta dilemma, men att hålla medveten om var saker och ting finns, erbjuda lämpliga leksaker att släppa, inte försöker mata en full bebis, och framför allt --- tålamod - hjälper.
 • Leta efter ett lämpligt rengöringsmedel för möbler eller matta om du mata en bebis nära dessa material. Håll det i lager och dröj inte vid behandling av fläckar eller du kommer att ha permanenta fläckar. Om möjligt, omfatta dessa områden med gamla handdukar, lakan och liknande när du matar barnet.

Varningar

 • Lämna aldrig ett barn ensamt i en barnstol.
 • Var medveten om kvävning faror, såsom mata en bebis mat som är alltför avancerade, och livsmedel som nötter, varmkorvar, och vindruvor.
 • Kontrollera alltid att en hög stol har ingen påminner på grund av säkerhetsskäl.
 • Spädbarn under 1 bör inte ha honung eller jordnötter.
 • Undvik hög allergi livsmedel om du inte vet att barnet är bekant med maten: jordgubbar, vete och ägg.
 • Kontrollera med din läkare leverantör om vilken mat att först mata ditt barn.
 • Vid utfodring av Cheerios eller annan runda havre spannmål till ett barn utan tänder, bryta dem i bitar först.
 • Spädbarn utan några tänder bör inte matas någon annan föda än barnmat.

Saker du behöver

 • Barnmat (beroende på ålder och näringsbehov: spannmål,,).
 • Barnstol
 • Bebis Spoon
 • Splitterresistent skålar
 • Drop duk
 • Papper eller tyg handdukar
 • Bib
 • Varmt vatten
 • Diskmedel
 • Broom, sopskyffel, vakuum, eller hund för att städa upp tappade plockmat
 • Mikrovågsugn eller annan mat-uppvärmningssätt
 • Kalender eller loggbok, skrivdon