Wki

Hur att föreställa en flicka

Den vanligaste orsaken till potentiella föräldrar vill att föreställa sig en flicka istället för en pojke är det risk för genetisk sjukdom, eller "genus-linked" störningar som ärvs från föräldrarna. Andra människor helt enkelt skulle föredra att ta upp en tjej, antingen därför att de redan har en eller flera pojkar, eller i fallet med en ensamstående mamma, kan det vara lättare att höja en dotter ensam. Enligt Center for Human Reproduction, finns det bara två tekniker som säkert kan förutsäga kön: Man är in vitro fertilisering (IVF) och andra, som fortfarande i experimentstadiet, är Microsort. Den här artikeln beskriver andra metoder som har fungerat för vissa par, även om många forskare tror att följande tekniker inte garanteras.

Steg

Hur att föreställa en flicka. Bestäm tidpunkten för din ägglossning.
Hur att föreställa en flicka. Bestäm tidpunkten för din ägglossning.

Metod ett: Shettles metod

 1. 1
  Bestäm tidpunkten för din ägglossning. Ett sätt att göra detta är att kartlägga din livmoderhalssekret dagligen. Strax före ägglossningen, är livmoderhalsen vattnig och elastisk, med konsekvens av en rå äggvita.
  • Genom att kartlägga din livmoderhalssekret för en hel månad, bör du kunna sätta fingret på exakt när du har ägglossning. (Shettles rekommenderar samlag upp till 3 dagar innan ägglossning för att öka dina odds för att utforma en flicka.)
  • Det är också möjligt att göra livmoderhalsen mer basisk genom kostval, inklusive alla livsmedel som innehåller mycket kalcium och magnesium.
 2. 2
  Använd en basal kropp termometer (BBT) för att kartlägga din temperatur varje dag. Shettles rekommenderar att ta din temperatur innan du stiger upp varje morgon, och vara mycket noga med att ligga så stilla som möjligt, eftersom varje aktivitet kan ge dig en felaktig läsning. Anledningen till att temperaturen kartläggning är det på tiden att du börjar ägglossning, din temperatur kommer att spika.
 3. 3
  Använd ett ägglossningstest. Dessa paket kommer att upptäcka när din kropp har släppt luteiniserande hormon (LH), vilket är ett förstadium till ägglossning, vilket är mest sannolikt att starta ca 24 timmar efter att du får en positiv läsning för LH.
 4. 4
  Övervaka frekvensen och tidpunkten för samlag. Den Shettles Metoden bygger på det faktum att Y-kromosom (pojke) spermier är mindre och mindre robust, men rör sig snabbare än den större X-kromosom (flicka) spermier. Därför kommer ha samlag längre bort från ägglossning gynna rör sig långsammare X (flicka) spermier.
 5. 5
  Har mild kön och undvika orgasm. Grunt penetration är mer sannolikt att deponera spermierna närmare till ingången i slidan, som är surare än området nära livmoderhalsen. Teorin är att surhetsgraden kommer att försvaga Y (pojke) spermier samtidigt som mer X (flicka) spermier tillgängliga för ägg befruktning.
  • Den kvinnliga kroppen producerar ett ämne efter orgasm som gör slidan mer basisk, vilket gynnar Y (pojke) spermier.
  • De sammandragningar som produceras under en orgasm kommer hjälpa driva spermierna upp och in i livmoderhalsen, vilket ger Y (pojke) spermier fördel.

Metod två: kalcium och magnesium kost

 1. 1
  Vet att kosten kan spela en viktig roll i att välja kön ditt barn. Viss forskning från Maastricht University i Nederländerna tyder på att kosten kan påverka huruvida du har en flicka eller en pojke, men forskningen är ifrågasattes av vissa. Specifikt forskare säger att en diet av magnesium och kalcium kan vara till hjälp för att utforma en flicka.
 2. 2
  Ät mycket kalcium och magnesium. Kost rik på kalcium och magnesium kan öka alkaliniteten hos modern, vilket kanske inte är så gästvänliga för manliga spermier.
  • Livsmedel rika på kalcium och magnesium inkluderar:
   • Nötter, till exempel mandel och cashewnötter
   • Bönor
   • Grönsaker som spenat och broccoli
   • Yoghurt och tofu
   • Havregrynsgröt
 3. 3
  Undvik salt och kalium, vilket kan skapa gästvänliga miljöer för manliga spermier. Följande livsmedel bör läggas på den no-no listan om du fastnat på kalcium och magnesium diet:
  • Ansjovis, rökt lax och räkor
  • Bacon, salami och charkuteriprodukter
  • Bröd och bakverk
  • Oliver
  • Potatis

Metod tre: ericsson metod

 1. 1
  Förstå ericsson metoden. Dr Ronald Ericsson bygger sin metod könsval på tanken att X-spermier (kvinnliga spermier) simmar långsammare än Y-spermier. Spermier deponeras i en kolonn med albumin, ett lim-liknande ämne, och börja simma nedåt i kolumnen. Efter en stund, är tanken att den Y-sperma kommer att ha rest längre ned på kolonnen än X-sperma och X-anrikade sperma kan isoleras. X-anrikade sperma används sedan för att inseminera modern.
 2. 2
  Hitta en läkare som praktiserar på ericsson metoden. Kontrollera med din lokala fertilitet läkare om Ericsson metoden, och om de känner till några utövare. Även många fertilitet läkare inte stödja Ericssons metoden eftersom den inte backas upp av omfattande vetenskapligt stöd, bör du kunna hitta en läkare.
 3. 3
  Räkna med att betala allt från 375€ till 750€ för ericsson metoden. Även om detta är inte billigt, det är mycket billigare än IVF och metoder som Microsort.

Metod fyra: kinesiska födelse kalendern

 1. 1
  Använd den kinesiska lunar födelse kalender. Även om inte vetenskapliga, några föräldrar och även vissa läkare, rekommenderar följa den kinesiska Lunar Född kalendern. Enligt denna gamla mystiska kalender, är könet på ett barn bestäms av moderns ålder och den månad då hon uppfattar. Ett förenklat exempel skulle vara om en kvinna är 25, ska hon försöka bli gravid i månaderna januari, april, maj eller juli.
 2. 2
  Bestäm vilka dagar befruktningen skulle ge en tjej. Den kinesiska födelsehoroskop bestäms av moderns ålder och månaden befruktningen, så räkna ut hur gammal du är och vilken månad på månkalendern skulle producera en flicka. Läs mer om hur du väljer kön ditt barn med hjälp av kinesiska födelsehoroskop.

Tips

 • Köp boken, "Så att välja kön ditt barn," av Landrum Shettles och David Rorvik, att få fullständig information. Författarna hävdar att Shettles metoden ger par åtminstone en 75 procent framgång när man väljer kön på sitt barn.
 • In vitro fertilisering är den mest pålitliga kön prediktor eftersom endast de embryon av den önskade kön överförs till livmodern. Det är en mycket kostsam procedur.
 • Basala kroppstemperatur termometrar och ägglossning kit prediktor kan köpas på apoteket eller på nätet.

Varningar

 • Microsort ™, som utvecklats av Genetics och IVF Institute i Fairfax, Virginia, har visat en anmärkningsvärt hög noggrannhet takt, men har misslyckats med att få FDA-godkännande för klinisk användning.
 • Metoderna i den här artikeln föreslå sätt att en kvinna kan göra sin kropp en mer välkomnande miljö för X-kromosom (flicka) spermier, vilket förhoppningsvis kommer att öka chanserna att bli gravid en dotter. Det är inte tillrådligt att försöka sig på någon metod könsval såvida du konsultera en läkare i fall som rör möjligheten för negativa medicinska tillstånd i ett kön eller det andra.
 • Söka rådgivning innan någon av dessa metoder, om du har några moraliska eller etiska dilemman rörande kön val.

Saker du behöver

 • Basal kropp termometer
 • Ägglossning test kit
 • Kinesiska lunar födelsehoroskop
 • Livsmedel rika på kalcium och magnesium