Wki

Hur får man en bebis att ta en napp istället för tummen suger

Om du är en förälder, kanske du har hört att napp kan tas bort senare i livet för att förebygga tandproblem, medan tummen kan inte. Låt oss inse det dock, vissa barn ogillar nappar! För många föräldrar kan förebygga tummen suger vara ganska striden.

Observera att tumsugning är egentligen inte en tand problem vid barnets utvecklingsstadium, eftersom barnet ännu inte har tänder! De flesta barn (men inte alla) växa ur den innan de permanenta tänderna växer i. Dessutom är tumsugning ett naturligt sätt att vissa barn själv lugna, vilket kan innebära att föräldrar inte ska behöva göra så mycket arbete för att lugna barnet. Men om du är orolig för ditt barn att inte kunna bryta vanan i tiden här är några användbara tips.

Steg

Hur får man en bebis att ta en napp istället för tummen suger. Långsamt införa en napp för att se hur ditt barn reagerar.
Hur får man en bebis att ta en napp istället för tummen suger. Långsamt införa en napp för att se hur ditt barn reagerar.
 1. 1
  Vänta. Om du tänker amma, överväga att vänta tills barnet har vant sig amning för att undvika bröstvårtan förvirring. (För vissa barn bröstvårtan förvirring inte uppstår, så en napp kan införas direkt.) Fram nappen introduceras tryck försiktigt barnets händer borta från hans / hennes mun när han / hon verkar benägna att vilja suga på dem. Om hungern verkar vara orsaken till att suga händer, matdags kan vara ett bra sätt att förhindra suger. Det kan också hjälpa att använda barn vantar eller hela utrustningar bebis med ärmar som kan vikas över barnets händer för att täcka dem.
 2. 2
  Långsamt införa en napp för att se hur ditt barn reagerar. En underbar tid att införa en napp är när han / hon är på väg att somna medan man äter. Detta eftersom du kommer att ha tre saker som arbetar för dig: barnet är på gott humör, han / hon känner sig fortfarande som suger, och han / hon är sömnig och därför lätt kan flyttas och mottaglig.
  • Var noga med att undvika att göra något som skulle göra det en dålig första erfarenhet. Försök att undvika att tvinga en ointresserad, eller irriterad bebis att ta nappen, eftersom detta kan göra barnet arg, vilket gör barnet ogillar nappen. Försök också att undvika att trycka nappen i alltför snabbt, eller i en något felaktig vinkel, eftersom detta kan gag ditt barn, gör också barnet ogillar nappen. (Om du redan har av misstag gjort något för att göra barnet hatar napp, inga bekymmer - du kan fortfarande göra det här!)
 3. 3
  Om barnet reagerar positivt på nappen, gå vidare och hoppa till nästa steg, annars, om barnet verkar ointresserade eller ogillar nappen, prova dessa förslag:
  • Först, om ditt barn börjar ta nappen men sedan spottar ut det, prova att försiktigt rycka på den när den är i barnets mun. Detta utlöser barnet är att suga det igen så att du inte råkar trycka på det medan det är i barnets mun, eftersom det utlöser en motsatt reflex orsakar ditt barn att spotta ut det.
  • Om detta trick inte få ditt barn att ta nappen, prova att ge barnet nappen senare när ditt barn är i en annan stämning. Gör detta ett par gånger för att försöka hitta den bästa humör att införa det.
  • Om det fortfarande inte fungerar, anser att testa ut nappar i en annan storlek eller form. För vissa barn (särskilt nyfödda ) standarden napp har en nippel som är för stor och kan göra dem gag. Det finns speciella nyfödda och för tidigt storlek nappar som kan fungera bättre.
  • Om allt annat misslyckas, som en sista utväg sätta något sött på nappen, såsom konserverad frukt eller socker vatten. Visst, det är inte att föredra, men realistiskt vissa barn bara vägrar att ta en napp tills den införs på detta sätt. Håll försiktigt introducera nappen tills barnet visar intresse för att suga på den. (Detta kan ta så länge som en vecka eller två. Ge inte upp! Om du håller dig till det, kommer det att hända så småningom.)
 4. 4
  Nu när barnet är intresserad av napp, hålla ett napp hands och erbjuda det varje gång ditt barn börjar gå för hans / hennes tumme eller händer. Det kan vara bra att köpa en napp klipp att bifoga nappen till barnets kläder. (Det är bäst att välja en med en kort rem så att strypning är inte en risk.) Alternativt kan du alltid bära en napp med dig i fickan, skötväska, eller klippt till dina kläder.
  • Ett annat alternativ är att köpa massor av nappar och hålla en i varje ställe som du kanske ställa barnet att vila (till exempel, en av spjälsängen, en efter barnet gunga, en i bilen handskfacket för bilresor).

Tips

 • Om du har en bebis eller äldre barn som redan har vant sig tummen suger, ta del av när det är mest sannolikt att hända (t.ex. när du sover, medan upprörda, medan uttråkad, medan du tittar på tv) och vara redo med en napp eller annat alternativ till tummen suger, såsom ett par uppstoppade djur för att hålla för komfort, en verksamhet som medför båda händerna, eller en lösning på något upprörande dem.
 • När barnet är barnsjukdomar, hålla ett napp i kylskåp för att erbjuda när deras tandkött värker.
 • Om du har ett äldre barn som är en tumme suga, ett bra sätt att få dem att byta till en napp är att få din nästa bebis att ta napp! Äldre barn är mycket intresserad av allt de ser en ny bebis gör och om den nya bebisen tar en napp, kommer de vill också. (Det är därför potta utbildade barn regrediera och vill att deras blöjor tillbaka när en ny bebis kommer.)

Varningar

 • Ge inte upp! Du kommer förmodligen bli avskräckt, även ner-höger arg någon gång. Det är normalt. Håll dig till den. Du kan göra det här.
 • Kom ihåg att aldrig tvinga napp! Som bara kommer att vända saker till en ut-och-ut striden! (Oroa dig inte om det redan har hänt. Bara hålla följa råden i den här artikeln och ditt barn så småningom kommer att ta en napp.)

Saker du behöver

 • Pacifier (er) - ljusa färger frestar barn, och alltid ha ett par eftersom de är lätt att förlora. Kontrollera att nappar är diskas i diskmaskin, det är det bästa sättet att få dem ordentligt rena.
 • Något sött att fresta barn