Wki

Hur man känner igen implantation blödning

Implantation blödning kan vara ett tidigt tecken på graviditet i ca 1/3 av alla kvinnor som blir gravida. Det befruktade ägget färdas ner i äggledaren och in i livmodern, där det implantat i livmoderslemhinnan. När den gör det, kan den vävnad som bildas runt ägget, känd som trofoblaster, skada några av moderns blodkärl i livmodern, vilket resulterar i en liten mängd blod läcker från livmoderhalsen och ner i slidan. Att lära sig att känna igen implantation blödning kan vara en tidig ledtråd för vissa kvinnor att graviditet har påbörjats.

Steg

Hur man känner igen implantation blödning. Tänk när implantation blödning uppstår.
Hur man känner igen implantation blödning. Tänk när implantation blödning uppstår.
 1. 1
  Tänk när implantation blödning uppstår. Denna typ av blödning under graviditet inträffar vanligtvis 10 till 14 dagar efter befruktningen - nära den tidpunkt då nästa menstruationscykel förväntas.
  • Eftersom implantation blödning kan förväxlas med den normala menstruationscykeln, vissa kvinnor förvånade över att upptäcka sin graviditet är en månad längre bort än vad de ursprungligen beräknat. När graviditeten är bekräftad på en läkarmottagning, kan läkaren använda andra tester för att bestämma rätt graviditetslängd på fostret, särskilt om implantation blödning har lämnat några frågor om när den sista riktiga menstruationscykeln inträffade.
 2. 2
  Undersök färg och mängden av blödningen. Detta kommer att hjälpa till att skilja mellan graviditet implantation och början på en regelbunden menstruationscykel. Implantation blödning inte brukar likna blödning under en normal period.
  • Implantation blödning består typiskt av ett utsläpp med en rosa eller brunaktig färg. Det är ofta mörkare än perioden blod eftersom det tar tid för blodet att färdas från livmoderväggen genom slidan. Mängden blödning är relativt lätt, och kommer bara att hålla ett par dagar. För vissa kvinnor, kommer flödet likna en mycket ljus period, vilket är anledningen till förväxling mellan 2 ibland inträffar. Majoriteten av kvinnorna tycker att mensblod är mer av en röd färg och blir tyngre inom en dag eller två.
 3. 3
  Betrakta nivån av smärta som följer med blödning. Graviditet blödning från implantation kan innehålla några milda kramper som ägget implantat och livmodern förändras för att rymma embryot. Men kramper med implantation blödning är oftast mycket lättare än vad kvinnor kan uppleva med en vanlig period.
  • Om magkramper fortsätter att öka, kan det tyda på en regelbunden period eller problem med graviditeten, till exempel ett utomkvedshavandeskap. I vissa fall kan smärtan vara associerad med en helt annan sjukdom, t.ex. blindtarmsinflammation eller en urinvägsinfektion. Någon smärta som inte verkar vara från din normala period och inte avta på egen hand inom ett par dagar bör kontrolleras av en läkare. Patienter som har smärta som fortsätter att öka, eller patienter som utvecklar andra symtom som feber, frossa eller kraftiga blödningar, bör se sin läkare så snart som möjligt.

Tips

 • De flesta graviditetstest är inte en exakt spåman av graviditeten till dagen efter en missad tid. Om implantation blödning inträffar före denna tid, kan du behöva vänta några dagar för att ta reda på om blödningen verkligen berodde på graviditet implantation eller annan orsak.