Wki

Hur att inducera amning

Amning är produktionen av mjölk i kvinnliga bröstkörtlar, och förekommer naturligt under graviditeten och efter graviditet amning. Kvinnor kanske vill framkalla amning om de planerar att anta ett barn eller om de samtycker till att vara ett surrogat sjuksköterska för ett barn vars biologiska mamma kan inte amma. Amning styrs av hypofysen hormoner (i motsats till äggstockshormoner), och därför kan någon kvinna stimulera amning, oavsett hennes obstetrisk eller gynekologisk historia. Du behöver inte nödvändigtvis gå till en läkare eller att vidta några speciella mediciner för att börja producera din egen bröstmjölk. Följ bara dessa instruktioner för hur att inducera amning.

Steg

Hur att inducera amning. Välj metod för stimulering.
Hur att inducera amning. Välj metod för stimulering.
 1. 1
  Skapa ett schema. Du behöver helst ägna 8 pass om dagen, 20 minuter per session (10 minuter för varje bröst), mot processen för att stimulera produktion av bröstmjölk.
 2. 2
  Välj metod för stimulering. Du kan välja att ha en partner diar, massera brösten, använd en bröstpump eller genomgå hormonbehandling, eller så kan du använda en kombination av alla 4.
  • Diande. Se till att din partner är kunnig om korrekt låsning / diande tekniken innan du försöker detta, eller riskerar du ägna din tid till ineffektiva stimulering.
  • Bröst massage och bröstvårtan manipulation. Följ denna teknik för att stimulera mjölkkörtlar i brösten och bröstvårtorna. Använd ditt pek-och långfinger till massage bröst i en cirkelrörelse runt vårtgården, likt bröstet undersökningsteknik, sedan placera tummen ovanför bröstvårtan och pekfingret och långfingret under bröstvårtan och upprepat applicerar tryck direkt in i bröstkorgen till komprimera mjölk reservoarer.
  • Bröstpump. Om du inte har en partner för diar, kommer den mekaniska stimuleringen som erbjuds av en bröstpump räcka. Var noga med att läsa anvisningarna bröstpump noggrant, eftersom felaktig låsning kan orsaka skada under diande processen och visa sig vara ineffektivt att bröstmjölk stimulering.
  • Hormonbehandling. Detta måste administreras av din läkare och följs upp genom manuell bröst stimulering.
 3. 3
  Fortsätt sessioner för 1 till 4 veckor. Du bör märka sekret inom denna tidsperiod. När du stimulerar amning, kommer bröstmjölk visas i droppar först, sedan gradvis öka till ett flöde som du fortsätter att amma processen.

Tips

 • Din emotionella attityd är av yttersta vikt när du försöker framkalla amning. Bara fokusera på uppgiften och försöka föreställa dig själv ammar. Om du låter ditt sinne vandra, kommer din hypofysen har svårare att producera de hormoner som behövs för produktion av bröstmjölk.
 • Hitta tutorials för korrekt sugteknik på Internet eller på biblioteket.
 • Gå med i en grupp ammande stöd för känslomässigt stöd och råd.

Varningar

 • Inte stimulerar brösten längre än de nödvändiga 20 minuter åt gången. Amning hormoner bara släppt in i ditt system under högst 20 minuter, så något utöver är onödigt och kan orsaka irritation.
 • Var medveten om att p-piller innehåller östrogen, en amning suppressant.