Wki

Så för att förhindra håravfall medan amning

Nya mammor kan finna håravfall vid amning, och om mängden håravfall varierar från kvinna till kvinna, kan det fortfarande vara en besvärande biverkningar. Amning kan bidra till att stärka ditt barns immunförsvar och hjälpa till med graviditet viktminskning. Lär dig att förhindra håravfall vid amning genom att följa specifika steg.

Steg

Så för att förhindra håravfall medan amning. Förstå varför du upplever förlust postpartum hår.
Så för att förhindra håravfall medan amning. Förstå varför du upplever förlust postpartum hår.
 1. 1
  Förstå varför du upplever förlust postpartum hår. När du inte är gravid, är det mesta av håret i en tillväxtfas, medan cirka 10 till 15% av det är i en vilofas. Vid slutet av vilofasen, kommer håret att falla ut naturligt, oftast när du tvättar det, borsta det, eller styla det.
  • Hormonella förändringar under graviditeten överför mer av dina hårsäckar i tillväxtfas, ökar i täthet och orsakar håret att se tjockare, fylligare och friskare. Efter förlossningen, när dina hormonnivåer återgår till det normala, utarmar antalet folliklar i växande fas och skicka många av dem in i vilofasen i taget. Med mer i vilofasen, kommer du att uppleva mer håravfall än du har blivit van vid.
 2. 2
  Acceptera att du kommer att uppleva håravfall vid amning, åtminstone tills dina hormonnivåer återgår till det normala igen. Du kan inte helt förhindra eller stoppa håravfall efter födseln. Det kan ta ett genomsnitt på 6 till 12 månader för håret att komma tillbaka till före graviditeten skede, då förlusten kan sakta ner och återgå till det normala.
 3. 3
  Prova att använda nya hårprodukter. Om håravfall är besvärande eller tung, kanske du vill prova nya hårvårdsprodukter utformade för att hjälpa ditt hår tjockare eller börja använda mousse istället för hårspray för att slutföra din stil.
 4. 4
  Tänk att få ditt hår klippa. Den håravfall blir mindre tydlig i kortare hår, och håret blir lättare att styla och hantera. Med en ny bebis hemma, kan du hitta dig själv med lite eller ingen tid att styla håret i alla fall, så att hålla det kort och enkelt kan visa sig fördelaktigt.
 5. 5
  Ät en balanserad kost, full av livsmedel som innehåller essentiella fettsyror, vitamin B12 och järn. Många dieter saknar dessa näringsämnen och spela en roll i hårväxt och hälsa. Du kan hitta essentiella fettsyror i livsmedel såsom nötter, avokado, olivolja och spenat. Du kan hitta vitamin B12 i livsmedel såsom fisk, ost och ägg. Du kan hitta järn i livsmedel som linser och rött kött.
 6. 6
  Försök att inte stressa över håravfall, eftersom stress kan försvaga immunsystemet och göra problemet ännu värre. Fokusera på att ta hand om dig själv och ditt barn att hjälpa till att hålla ditt sinne av det.

Tips

 • Även kvinnor som väljer att inte eller inte kan amma kommer att möta håravfall på grund av hormonella förändringar.
 • Förutsätt inte att du kommer att kunna hålla håret på huvudet genom att hålla den med händerna. Kom ihåg, du kommer att behöva minst en fria händer att ta itu med ditt barn.

Varningar

  • Om du har långt hår, är det viktigare att ägna stor uppmärksamhet åt håravfall som trådar som fallit ut nära barnet kan få virad runt olika delar av barnets kropp, inklusive sina fingrar, tår, handleder, vrister och penis. Kallad ett hår tryckförband, kan det vara mycket smärtsamt för ditt barn och kan kräva läkarvård om håret lindas för hårt. Om du märker att ditt barn gråter för vad som verkar vara någon anledning, kontrollera om detta är fallet. För att minska risken för hår tourniquets, upp håret samtidigt ta hand om ditt barn.