Wki

Hur berätta om din tonåring använder droger

Nästan hälften av alla tonåringar kommer att pröva narkotika innan de fyller arton. Vissa tonåringar använder marijuana (och / eller) alkohol regelbundet. En relativt liten mängd tonåringar är beroende av droger, men antalet ökar. Använd denna guide för att hjälpa till att besluta om din tonåring använder droger.

Steg

Hur berätta om din tonåring använder droger. Leta efter drastiska förändringar i utseendet.
Hur berätta om din tonåring använder droger. Leta efter drastiska förändringar i utseendet.
 1. 1
  Leta efter drastiska förändringar i utseendet. Om ditt barn plötsligt bär alla svarta, har ett ansikte fullt av piercingar, bär mycket smink eller bara ser helt annorlunda nyligen detta är ett av de första tecknen något är upp med ditt barn. Och en av de första rop på uppmärksamhet om det är vad de söker.
 2. 2
  Leta efter fallande kvaliteter. Tonåringar som använder droger ibland är mindre benägna att värdera studieresultat, så detta är en kontrollampa tecken. Sök efter drastiska droppar, inte bara små dips. Detta kan bero på vad som helst.
 3. 3
  Notera ditt barn har förändrat äta och sova vanor, liksom dålig aptit och sömnlöshet. Plötsliga begär efter sötsaker samt viktminskning tyder beroendeframkallande svängningar är typiska för narkotikabruk.
 4. 4
  Förändring av intresse. Ta på allvar någon mystisk avvisande av intressen som en gång var viktigt att ditt barn, gillar sport och hobby.
 5. 5
  Övervaka deras attityd. De kan bli mycket ruder och mer upprorisk än vanligt, och de kan vägra att göra några sysslor inte betalas.
 6. 6
  Se vem de umgås med. Deras vänner kan vara mer rebellisk än vanligt, och / eller de kan ta hem nya vänner, eller försummar sina gamla.
 7. 7
  Titta om de förlorar intresset för sina vanliga aktiviteter. De överger sina vanliga hobbies, eller ta upp nya.
 8. 8
  Tänk deras humör. De kan vara grouchy och kan mope runt i en lat humör för det mesta.
 9. 9
  Var medveten om de alltid ber om pengar. De kan spendera sina pengar på droger. Om de ber om pengar, fråga dem vad de behöver det för.
 10. 10
  Se om de tar till sig solglasögon en hel del (för att dölja vidgade pupiller, eller röda ögon som orsakats av marijuana). Även om de alltid bär ögondroppar med dem.
 11. 11
  Var uppmärksam på hur de luktar. Om de dricka eller göra droger, kanske du kan känna lukten av den på sina kläder eller andedräkt. Om de luktar som om de bara besprutas med parfym eller cologne de kanske försöker täcka upp doften.
 12. 12
  Om de börjar att vara borta från hemmet mer än någonsin tidigare, frågar vart de tar vägen och vem som kommer att vara med dem.
 13. 13
  I många fall är narkotikamissbruk ett resultat av tristess.

Tips

 • Lyssna på vad din tonåring har att säga. Fråga dem varför de använder droger och lyssna. De förmodligen inte gör det för att vara "cool" som du kanske tror. De flesta missbrukare har problem som de inte har kunnat hantera.
 • Se till att de får tillräckligt med uppmärksamhet, och alltid se till att de vet att du älskar och bryr sig om dem. Även om de agerar irriterade med dig när du gör dessa saker, uppskattar de i hemlighet det. Många vuxna missbrukare hade svårt tonåren eller år preteen. Om ditt barn går igenom sorg, kontakta en kurator.
 • Försök att komma ihåg att experimentera med droger är helt normalt och naturligt. När man talar med dem om droger, aldrig ljuga eller överdriva hur farlig en drog är. Snarare, informera dem om de goda och dåliga sidor. Om en tonåring berättade om de goda effekter samt t.ex. "cannabis gör folk känner sig glad, fnittrig..." etc, kan de prova det och inse att du hade rätt. Detta bygger upp förtroende mellan dig och din tonåring, och i sin tur, kommer de också att tro och respektera de dåliga sakerna du berätta om droger.
 • Lär dem att säga nej till knarklangare, och förklara för dem på ett kontrollerat sätt hur droger kan påverka inte bara ditt barn utan hela familjen.
 • Om din tonåring någonsin blir arresterad, gör inte något utan trösta dem. De kommer att bli utskälld av en polis, utskälld av domaren, och kommer att göra vad straffet domaren ger dem. Du behöver inte straffa dem, eftersom de redan kommer att få mer än de förtjänar från lagen.
 • Regelbundna gripanden är en död giveaway.

Varningar

 • Inte reagerar negativt på ett barns förändring av utseendet. Om målet är uppror du mata in det och om deras mål är bara att märkas att du kan tanka detta på ett positivt sätt genom att berömma något om det. Till exempel den kreativa färger eller stil. Chansen är ditt barn kommer att växa ur det efter en kort försöksperiod. Kritik kan snurra situationen utom kontroll genom att göra dem tror att du inte accepterar eller älskar dem.