Wki

Hur man använder kinesiska diagrammet födelse kön för könsval

Den kinesiska födelse kön diagram, en gammal kön förutsägelse metod, är ett roligt sätt att gissa könet på ett ofött barn. Liknar astrologi, det finns inga bevis för att denna metod är korrekt, men vissa människor svär vid det och de flesta människor använder det bara för skojs skull. För att använda diagrammet, behöver du bara två bitar av information - det månvarv och månens moderns ålder när barnet är tänkt. Här är hur man gör det.

Steg

Hur man använder kinesiska diagrammet födelse kön för könsval. Ta reda på moderns lunar ålder vid tidpunkten för befruktningen.
Hur man använder kinesiska diagrammet födelse kön för könsval. Ta reda på moderns lunar ålder vid tidpunkten för befruktningen.

Räkna ut kön

 1. 1
  Ta reda på moderns lunar ålder vid tidpunkten för befruktningen. Den kinesiska använda ett månkalendern, vilket skiljer sig från den västerländska gregorianska kalendern. Av denna anledning, du kommer att behöva beräkna moderns ålder enligt månkalendern, inte den gregorianska kalendern.
  • Först av allt, lägga ett år till men gammal du är just nu. Du är 32 år gammal just nu? Enligt den kinesiska kalendern, du är minst 33 (möjligen 34). Detta beror på att den kinesiska räkna de första nio månaderna spenderas i livmodern mot barnets ålder, till skillnad från i väst. Så när ett barn föds, är det redan 1 år gammal enligt månkalendern.
  • Om du är född efter den 22 februari ta din gregorianska ålder, tillsätt 1 (från ungefär år du spenderat i din mammas livmoder), och du är klar. Om du är 17 och du är född den 11 juli, är du 18 enligt månkalendern.
  • Om du är född före den 22 februari ta reda på om din födelsedag kommer före eller efter det kinesiska nyåret under året du föddes. Om du är född före det kinesiska nyåret, lägga ytterligare ett år till gregorianska ålder.
   • Till exempel, du var född den 7 januari 1990, det kinesiska nyåret under 1990 hände den 27 januari, vilket innebär att du är född före nyår, enligt månkalendern. Detta gör att du två år äldre, på lunar år, än du enligt den gregorianska kalendern.
  • Om du har problem med att konvertera din gregorianska ålder till din lunar ålder, söka efter en online-omvandlare eller klick.
 2. 2
  Bestäm lunar månad då barnet föddes. Om barnet ännu inte har tänkt, fastställa den månad som du vill att barnet ska utformas, eller bara arbeta bakåt: använda kalendern och önskade kön för att avgöra när du ska bli gravid.
  • Det enklaste sättet att konvertera den aktuella månaden eller det önskade månaden för befruktningen till månkalendern är att använda en online-omvandlare. Skriv in "gregorianska till månkalendern konvertering," eller använd den som medföljer
 3. 3
  Med hjälp av diagrammet nedan, hitta den plats där din lunar ålder och barnets uppfattning månad skär. Utgå från din lunar ålder vid tidpunkten för befruktningen och flytta åt höger tills du hittar den lunar månaden när barnet tänkt. Detta kommer att ge dig antingen en G (flicka) eller B (pojke).

Ytterligare upplysningar

 1. 1
  Använd födelsehoroskop att försöka välja vilket kön du helst vill ha. Medan många familjer använder kinesiska födelsehoroskop efter ett barn har blivit havande, vissa par ser till födelsen kalendern innan befruktningen att välja en pojke eller flicka specifikt. Oavsett kön ditt barn är, är du säker på att älska dem, men tänk om du kunde räkna ut det på förhand?
 2. 2
  Kom ihåg att korrekta avläsningar alltid involverar kinesiska månkalendern och datum baseras på tidpunkten för befruktningen.
  • Födelse sjökort som inte använder den lunar kalendern som en guide är inte korrekt. Akta dig för avläsningar som använder den gregorianska kalendern.
  • Var noga med att välja datum utifrån tidpunkten för befruktningen, speciellt med tanke på ålder. Välj hur gammal du var vid tiden för befruktningen, inte hur gammal du är nu.
 3. 3
  Vet att det inte finns någon vetenskaplig grund för att den kinesiska födelsehoroskop. Vetenskapen har inte kunnat kontrollera riktigheten av den kinesiska födelsehoroskop, så var försiktig med diagrammet enbart att bestämma eller förutsäga könet på ditt barn. Det finns flera sätt att vetenskapligt förutsäga könet på ditt ofödda barn - ultraljud, fostervattensprov - men den kinesiska födelsehoroskop är inte en av dem.

Varningar

 • Samråda med andra vetenskapliga metoder för att förutsäga kön på en bebis. Aldrig enbart på den kinesiska födelsehoroskop att exakt förutsäga könet på ditt ofödda barn.