Wki

Hur att läka en sprucken bröstvårta vid amning

Spruckna bröstvårtor är en vanlig företeelse bland ammande kvinnor som har flera orsaker. Att veta vad som orsakar en sprucken bröstvårta hjälper dig välja rätt botemedel för att lindra dina besvär.

Steg

Hur att läka en sprucken bröstvårta vid amning. Lär dig vad orsakerna till spruckna bröstvårtor är.
Hur att läka en sprucken bröstvårta vid amning. Lär dig vad orsakerna till spruckna bröstvårtor är.
 1. 1
  Lär dig vad orsakerna till spruckna bröstvårtor är. Spruckna nipplar kan orsakas av felaktig placering av barnet under, felaktig spärren hos barnet på bröst, om tvålrester på brösten felaktigt sköljdes, liksom trast (svampinfektion av brösten).
  • De bröstvårtor har vad som kallas Montgomerys tubercles. Dessa körtlar producerar antibakteriella smörjmedel som håller bröstvårtan ren. Tvål kan torka ut smörjmedlet upp, vilket bröstvårtorna att knäcka. Det är bäst att undvika att använda tvål och endast använda varmt vatten för att rengöra bröstvårtorna.
  • Thrush, mer känd som en svampinfektion, kan vara en vanlig företeelse bland ammande mammor och deras barn. innefatta smärtsamma, och ibland spruckna bröstvårtor, samt rodnad och klåda i bröstet. När det är svamp, kommer barnet brukar ha vita fläckar eller fläckar som ser ut som keso i munnen, och kan också ha jäst som plåster på sina skinkor och ljumskarna. Torsk är oftast resultatet av att vara på antibiotika medan omvårdnad och / eller p-piller, men det kan finnas andra orsaker också. Om du misstänker att det är svamp, kan du fortsätta att amma, men boka tid hos din vårdgivare för en ordentlig diagnos. Om trast diagnostiseras, kommer din läkare att förskriva ett läkemedel för både mor och barn som kommer att läka trastar samt spruckna nippeln (s).
 2. 2
  Undvik seghetsökande bröstvårtor under graviditeten. Ibland gravida kvinnor rekommenderas att de behöver för att förbereda sina bröstvårtor för amning medan de fortfarande är gravid med "skärpa dem" genom metoder såsom gnugga bröstvårtorna raskt med en handduk, nypa, och / eller dra på bröstvårtorna. Detta orsakar faktiskt mer skada till bröstvårtorna och resulterar vanligen i en kvinna som har spruckna bröstvårtor.
  • Om du är gravid och har fått rådet att göra det, så ska du sluta göra detta till dina bröstvårtor för att förhindra skador.
  • Om en sprucken bröstvårta har redan resulterat från försök att framställa dina bröstvårtor, kan du behandla det med din egen råmjölk. Försiktigt handen uttrycka en liten mängd från brösten och gnid försiktigt på dina bröstvårtor flera gånger om dagen för att lugna de påverkar områdena.
 3. 3
  Kontrollera positionen för ditt barn. Det finns många positioner som du kan använda för att amma ditt barn, men vissa kan fungera mycket bra för dig och ditt barn och andra inte.
  • Oavsett vilken position du försöker använda med ditt barn, se till att du gör läget korrekt. När barnet inte är korrekt placerad han / hon kommer att försöka suga hårdare på bröstet så att mjölken kommer att flöda. Friktion från den hårda diande på bröstvårtan kan orsaka bröstvårtan att spricka.
  • Om du behöver hjälp att lära korrekt positionering, boka tid hos en certifierad amning rådgivare för att få din placering bedömas liksom korrigeras.
 4. 4
  Se till att ditt barn bröstet på rätt sätt. Felaktig låsning kan orsaka din bröstvårta att spricka också. Detta beror på att din bröstvårta gnugga mot taket i ditt barns mun. En felaktig spärren kan också orsaka barnets tandkött skava mot nippeln.
  • För att få en bra spärr, titta för barnets. Tidig utfodring ledtrådar att ett barn utställningar är vickar på ben och armar, samt hålla fingrar och händer i munnen. Mid-level utfodring ledtrådar är kinkighet, och högfrekventa ljud. När ett barn uppvisar sena utfodring ledtrådar, de är oftast rött och gråter högljutt.
  • När mamman inte försöker mata barnet tills de uppvisar sena utfodring ledtrådar, är det omöjligt för barnet att haka på rätt sätt, att barnet måste vara lugn för att matas på rätt sätt.
  • För att få en ordentlig spärr, ska mamma och baby vara mage till mage. Då mamman ska flytta barnet mot bröstet, rada upp barnets näsa till bröstvårtan. Efter det flyttar barnet några inches bort från bröstvårtan, detta låter barnet gapa som huvudet tippar bakåt. Om denna metod inte fungerar första gången, ska mamman försöka igen.
  • Tecken på en bra spärr och diar är vickar på öronen, rundade kinder, och höra barnet svälja. Mamman bör inte höra ett klickande ljud när barnet är låst på rätt sätt, och det bör inte vara en dimpling av babyns kinder medan barnet ammar.
 5. 5
  Medicinera området. Mödrar kan använda en medicinsk kvalitet lanolin salva för att lindra obehaget av spruckna bröstvårtor.
  • Lanoish är det enda märket som godkänts för ammande mödrar, eftersom den inte innehåller kemikalier som kan vara i andra märken av salvor. Denna salva kan appliceras på spruckna nipplar och möjliggör fuktig sårläkning. Det behöver inte tvättas bort före ammande barnet.

Tips

 • Rådgör med din läkare om du funderar på att ta smärtstillande för att lindra svår smärta.

Varningar

 • Om det förekommer var eller andra tecken på infektion från eller i närheten av bröstvårtan, kontakta en läkare så snart som möjligt.