Wki

Så för att roa din undulat eller annan fågel

Parakiter och andra fåglar är fjäderlätt vänner och älskar att spela med. Här är hur man roa dem och hålla dem friska och glada.

Steg

Så för att roa din undulat eller annan fågel. Köp eller göra leksaker.
Så för att roa din undulat eller annan fågel. Köp eller göra leksaker.
 1. 1
  Köp eller göra leksaker.
 2. 2
  Ge dina fåglar en mängd olika leksaker. Något som de kan tugga på, något de kan svänga på, och kanske till och med något de kan gosa med. Rotera leksaker ofta så din fågel inte bli uttråkad.
 3. 3
  När du inte är hemma, prova att lämna TV: n eller radion på för dina fåglar att hålla dem underhöll.
 4. 4
  Fåglar behöver minst en ny leksak i månaden. Leksaker är en nödvändighet, inte en lyx, för fåglar.
 5. 5
  När ger din fågel färska frukter eller grönsaker, prova en intressant presentation. Om det bara sitter i matskålen, kan det inte vara alltför aptitretande.
 6. 6
  Spendera kvalitetstid varje dag med din fågel. Läs dem en bok eller tidning, eller bara prata med dem och mata dem behandlar.
 7. 7
  Se till att din fågel får tillräcklig vila varje dag. 10 till 12 timmars sömn under våren och sommaren, och 12 till 14 timmar i höst och vinter är en bra summa. Se till att din fågel sover i ett tyst, mörkt rum.
 8. 8
  Titta på din fågel noga för tecken på sjukdom (sitter på botten av buren uppblåst, inte äta). De brukar inte visar att de är sjuka förrän det är riktigt allvarligt.
 9. 9
  Håll din fågels vingar avklippta såvida ditt hem är säkert nog att låta dem flyga runt. Faror för en flighted fågel inkluderar glas fönster och dörrar, krukor kokande vätskor, andra djur såsom hundar och katter, avslöjade akvarier, och även toaletter med locket upp eller fulla badkar.
 10. 10
  Spela spel med din fågel. Många tycker om Peek-a-boo, men räkna ut vad din fågel tycker.
 11. 11
  Ha en hälsosam kost för din fågel. Det bästa förhållandet är 25% pellets, 25% frön och 50% frukt och grönsaker.
 12. 12
  Har ett par olika typer av abborrar i din fågels bur. Dessa bör omfatta en regelbunden träpinne abborre, ett rep abborre, trä sittpinnar (som Manzanita), och en "pedikyr" abborre. Detta hjälper till att förhindra fötterna från att få ont.
 13. 13
  Se till att din fågel veterinär är certifierat aviär medicin.
 14. 14
  Se till att din fågel har alltid färsk mat och vatten, och tvätta deras mat och maträtter vatten med en fågel-säker renare.
 15. 15
  Fåglar och speglar inte alltid blanda. De kanske tror fågeln i spegeln är en kompis och obligation med det istället för dig, eller blir mycket territoriella och attackera den.
 16. 16
  Ha en pjäs ställ för din fågel så de har någonstans att umgås förutom deras bur.
 17. 17
  Linje din fågels bur med svart och vitt tidningen. Det är billigt, säkert, och bläcket faktiskt hjälper bromsa tillväxten av mikroorganismer.
 18. 18
  Fåglar måste bada för att hålla sina fjädrar ren. Fågel "badkar" kan vara en grund skål eller pajform fylld med vatten, eller så kan du fylla ett handfat med ett par inches av vatten för dem att ta ett bad i. Vissa fåglar trivs misted med en spray flaska också.

Varningar

 • Låt inte din fågel kommer i kontakt med saliv, oavsett om det är från dig, en hund, katt, iller, eller något annat djur. Bakterierna i det kan vara dödligt.
 • Tvinga inte din fågel att komma ut ur sin bur om det inte är på humör. De kan vara trötta eller sura just då, så försök igen senare.
 • Se upp för vissa livsmedel, som choklad, avokado, koffein, alkohol och något fet, socker, salt, eller fet. "Skräpmat" för människor är skräpmat för fåglar.
 • Papegojor lyssna mer än du tror. Om du inte vill att de ska plocka upp dåligt språk, hålla rent runt dem.
 • Håll inte en smidig dubbelsidig papperskorgen i samma rum som din fågel. Det kanske låter löjligt, men det är extremt farligt, eftersom fågeln kan komma in i papperskorgen och inte kunna komma ut.
 • Om din fågel bur är mindre än ett par meter från marken och du har katter Det föreslås att antingen ha en katt rum eller en fågel Room. Rummet måste också vara ett rum som du skulle gå in i en hel del.
 • Inte mata din fågel för många vattniga frukter eller grönsaker, kan detta orsaka din fågel att få diarré, vilket kan orsaka uttorkning och om den lämnas obehandlad, kan få den att dö.
 • Alltid övervaka din fågel när de är ute ur buren, så de behöver inte bli sårad.
 • Spruta inte parfym, cologne, deodoranter, hårspray, luftrenare, rengöringsmedel, etc. runt din fågel. Bränn inte ljus eller rökelse, och rök inte runt din fågel. Om du röker, alltid tvätta händerna innan du rör din fågel.
 • Kontrollera leksaker är av lämplig storlek för din fågel.
 • Ge inte fåglar mynt eller nycklar för att spela med. De innehåller zink, som är giftigt för dem. All metall utom rostfritt stål är inte säker, eftersom det kan innehålla zink.
 • Aldrig ge fåglarna trådar som de kan skada sig själva
 • Mata inte din fågel avokado eller honung nötter Cheerios - de kan döda den.
 • Aldrig har non-stick beläggning produkter i ett hushåll i bruk, eftersom det blir varmt, kan det frigöra farliga gaser som kan döda en fågel direkt, även om röken är okej för dig.
 • Kontrollera alltid leksaker för säkerheten, att se det finns inget sätt din fågel kan fastna i eller på dem.