Wki

Hur man tränar en fågel att kliva på fingret

Undervisning en fågel att kliva upp på fingret tar tid och tålamod. Under processen, kommer det att bygga förtroende och gör att du kan obligation med din befjädrade vän.

Detta bör endast försökt en gång din fågel har vant sig vid sin nya omgivning. Om din fågel stannar i hörnet av sin bur, kan du behöva att socialisera din fågel mer innan träning det.

Steg

Hur man tränar en fågel att kliva på fingret. Sakta in handen i fågelns bur.
Hur man tränar en fågel att kliva på fingret. Sakta in handen i fågelns bur.
 1. 1
  Sakta in handen i fågelns bur. Detta borde inte vara alltför svårt om du rengör buren och ge mat dagligen.
 2. 2
  Sätt den där i minst 30 sekunder och sedan dra ut den. Fortsätt att göra detta varje dag tills din fågel lugnar ner sig och bara stannar på ett ställe. (Detta steg bygger förtroende som du inte kommer att skada din fågel.) Du kan också så småningom vill erbjuda honom en liten fest när du lägger din hand i buren.
 3. 3
  Tryck långsamt pekfingret mot fågelns nedre bröstkorgen, precis ovanför hans ben. De förmodligen inte kliva upp på fingret på första gången. Om din fågel har aldrig gjort det här förut, kan han bli nervös och tillbaka upp. Vänta fem minuter och försök igen.
 4. 4
  Gnid bröstet upp och ned något, medan du säger "öka" eller helt enkelt "up". Kom ihåg att om det är en lång mening, kommer det inte att fungera.
 5. 5
  Om fågeln fortfarande inte kliva upp, tillämpa lite mer tryck på bröstet. Så småningom din fågel kommer att känna obalanserad och naturligt steg på fingret. Men om du försöker göra detta ungefär tre gånger och (s) han fortfarande vägrar, försök igen nästa dag.
 6. 6
  Upprepa detta med den andra handen tills fågeln får kläm på det.
 7. 7
  Med tillräckligt praktiken, kommer din fågel att göra detta om du presenterar ditt finger utan att du säger ordet "upp".
 8. 8
  Flytta inte när du först plocka upp din fågel. Så småningom kan du flytta, men försök att inte flytta runt som du skulle göra om de inte på dig, eller de kan förlora balansen och falla på sin nacke eller ben och bryta det.

Tips

 • Förväxla inte biter med balansering! Detta är ett vanligt misstag. Din fågel kommer alltid testa en yta med sin näbb innan du kliver på den. Om din fågel gör detta, inte panik eftersom det är normalt.
 • Bo i rum med fågeln även om det inte är ur sin bur, kommer det att bli mer vana vid din närvaro.
 • Du ska inte behöva använda sittpinnar för att träna en fågel för att utföra detta kommando. I själva verket kan sittpinnar skrämma mer än de hjälper.
 • Var noga med att socialisera din fågel innan träning det.
 • Håll din fågel i en hög trafik rum, fåglar är sociala djur och vill känna sig inkluderade

Varningar

 • Täcka upp något genomskinligt glas eller speglar som fågeln kan flyga in dem i panik och skada sig själv.
 • Kom ihåg att vara försiktig med din fågel!
 • Vissa fåglar, t.ex. Quaker papegojor, är notoriskt territoriella och kräver mycket mer flitig träning än andra fåglar. Konsultera böcker om träning papegojor och hur man kan minimera och hantera territoriella beteende.
 • Vilda fåglar bör inte tas bort från deras livsmiljö för att utföra detta, och det rekommenderas inte att få dem används till människor.

Saker du behöver

 • En socialiserade fågel (de flesta fåglar kan utföra detta kommando. Finkar och andra "vilda" fåglar kan ha svårt)
 • Behandlar (det är inte ett måste, men det hjälper)