Wki

Hur man håller en lovebird som husdjur

Turturduvor kan vara vackra, underhållande husdjur. Att hålla dem kan vara givande, men du bör tänka på flera saker innan föra en fågel hem:

Ett. Lovebirds lever väl i tonåren. Är ett sådant åtagande rimligt för dig? 2. Lovebirds kan göra lite buller under dagen. Kommer dina grannar objektet? Tre. Är alla andra medlemmar i ditt hushåll för att få en lovebird? Det är inte bra för dig eller din fågel om en rumskompis tvingar dig att ge din fågel bort.

Steg

Hur man håller en lovebird som husdjur. Köpa eller bygga en lämplig bur.
Hur man håller en lovebird som husdjur. Köpa eller bygga en lämplig bur.
 1. 1
  Köpa eller bygga en lämplig bur. Lovebirds behöver höga burar med massor av sittpinnar av olika diametrar för att klättra runt på. Liksom andra papegojor, de använder sina näbbar och fötter för att utöva. Se till att din bur är gjord i slitstarkt, tvättbart, ogiftiga material och är minst 20 "bred och djup och 24" lång för en fågel, och större för ett par.
 2. 2
  Hitta en ansedd djuraffär eller uppfödare. Butiken du köper från bör vara snyggt och rent, måste djuren vara välnärda och har tillgång till rent vatten, och personalen bör inte tveka när du ber dem om information om de uppfödare de köper från.
 3. 3
  Bestäm om du vill ha en tam eller en "bara titta" lovebird. Generellt, hand-upp (tam) kärlekspar är dyrare än turturduvor tas upp av sina naturliga mödrar, men med konsekvent hantering under hela sitt liv som de gör tillgivna husdjur. Turturduvor som inte har hand upp från en ung ålder kan tränas att lita människor, men det är ofta mycket svårare att göra.
 4. 4
  Bestäm om du vill ha en enda fågel eller ett par. Om du planerar att få en hand-höjde lovebird, med endast en är en bra idé - så länge du har tid att leka med den och hålla den underhöll. Sådana turturduvor bildar starka band med sina djurhållare och göra tillgivna husdjur. Om du hellre vill ha ett par, kommer en naturligt höjs par i någon kombination av könen fungerar fint - kullsyskon eller fåglar som har bott i samma bur för en stund är att föredra. Självklart, om du inte vill att dina kärlekspar att föda, få två hanar eller två honor. Par är mycket svårare att tämja - allmänt fåglarna få knutna till varandra snarare än till dig.
 5. 5
  Köp din lovebird. Saker du bör leta efter: snyggt, rena fjädrar, klara ögon, en ren vent, fötter med "vågar" som är stram och ren, och en hälsosam uppsättning lungorna (en lugn Lovebird är sällan en sund dvärgpapegoja).
 6. 6
  Ta din lovebird hem. Göra övergången så fri från stress som möjligt genom att ställa upp buren i förväg. Köp några av livsmedel din fågel har använts för att få och sätta några i buren tillsammans med en skål med vatten så fort du får din fågel hem. Hur frestande det är att leka med och titta på ditt husdjur så fort du sätter in den i sitt nya hem, är det en bra idé att täcka buren med lite ljus tyg och låt den vänja sig vid omgivningen av sig själv för en stund.
 7. 7
  Mata din fågel en balanserad kost. Tillsammans med säd del saker, är det en god idé att komplettera med frukt och grönsaker (väl tvättas för att avlägsna gödsel och bekämpningsmedel) några gånger i veckan, en cuttlebone för kalcium vid alla tidpunkter, och hirs sprayer som behandlar.
 8. 8
  Njut av ditt husdjur! Rengör buren på en regelbunden basis, hålla mat och vatten rätter rena och fullt, och hantera din fågel när det är möjligt, och du har ett underbart husdjur för många år.

Varningar

 • Om du är matlagning med kärl med teflon, hålla dina turturduvor långt borta! Uppvärmd Teflon avger ångor som är dödliga för fåglar.