Wki

Hur att förhindra för tidig fledging

Fledging hänvisar till både utvecklingen av vingarna på en juvenil fågel före flygning och omsorg eller vakar över en fågel tills dess vingar är starka nog för flygning. Förtida fledging är när ungarna lämnar boet innan de är redo att, i vilket fall de sällan överlever.

Vårdslös övervakning av bolådor (fågelholkar) kan leda till fågelungar hoppar ut ur rede och överges av sina föräldrar. Lär dig att förhindra för tidig fledging vid övervakning av ett rede med detta hur-till.

Steg

Hur att förhindra för tidig fledging. Se till att du vet när fågelungarna beror flygga.
Hur att förhindra för tidig fledging. Se till att du vet när fågelungarna beror flygga.
 1. 1
  Se till att du vet när fågelungarna beror flygga. Detta sker vid olika tidpunkter beroende på art, t.ex. Bluebirds flygga på dagarna 16-21, träd svalor på dagar 18-17 och Purple Martins på cirka 20 dagar. Öppna nesters flygga generellt runt dag 12, medan hålighet nesters stanna längre.
  • Om du är osäker på tidpunkten för fåglarna som du övervakar, slå upp det i en ansedd fågel handbok eller på en tillförlitlig online webbplats tillägnad fåglarna i fråga. Du kan också ringa det lokala fågelskådning samhället eller universitetets zoologi institution för mer information.
 2. 2
  Sluta övervaka tre eller fyra dagar innan blivit flygga beror. Om du är osäker på hur gamla barnen är, stoppa övervakning när de är mestadels befjädrade eller de börjar dyka rädd om dig.
 3. 3
  Enda risken för tidig fledging om det är en nödsituation (t.ex. en sjuk eller skadad fågel). Larma fåglar (ringa eller vissla) före öppnandet, för att inte skrämma dem ytterligare. Vid övervakning, vara så snabb som möjligt.
 4. 4
  Var ytterst försiktig vid övervakning eller banding unga fåglar runt fledging tid. Om du måste sänka fågelholk eller rede, gör det med stor omsorg och mycket försiktigt. Både buller och vibrationer kan orsaka äldre ungarna att hoppa boet förtid. Om rede öppnas från toppen, det är en bra idé att blockera ingången hål eller andra hål för att dämpa bullret (en ren, trasa eller tidning är perfekt). Dessutom är det bäst att låta barnen lugna ner sig lite innan du öppnar lådan.
  • Var försiktig om en fågel hoppar in ditt ansikte.
 5. 5
  Håll ett öga på djuren du ansvarar för. Samt ta hand när de övervakar ungarna i deras rede, är det viktigt att hålla ditt husdjur under kontroll. Om ditt husdjur följer dig till ett rede och visar otillbörligt intresse, överväga att hålla henne inomhus tills fledging är klar (speciellt om hon är en katt).

Ungefärliga fledging tider för boungar

 1. 1
  Detta är en lista över typiska fledging gånger för några vanliga fågelungar. Det rekommenderas att du slutar övervaka rede eller boet före dessa tider:
  • Bluebirds: at runt dag 16-21
  • Lila Martin: at runt dagar 20-30
  • Barn och träd sväljer: at runt dag 15-17
  • Tufted mes: på runt dag 11
  • Chickadee: at runt dagar 10-11
  • Kattuggla: omkring dagar 28-25

Tips

 • Undvik kontakt med fågelungar (såvida de inte är sjuka / skadade och du behöver för att få dem till ett djurliv rehabber). Fåglar är instinktivt rädda för människor.
 • Det är en bra idé att hålla koll på ungarna "ålder, så att du kan veta när du ska förvänta flygga.

Varningar

 • Trakasserande inhemska fåglar är olagligt i Europa och andra jurisdiktioner. Detta inkluderar flyttar bon. Bara hantera fågelungar om det är absolut nödvändigt, såsom en hälsorisk.

Saker du behöver

 • Rede
 • Trasor eller andra objekt att stoppa hål för brusreducering
 • Nestcam att slippa störa fågelungar (valfritt)