Wki

Hur du tränar din första falk


Falconry är en stor sport, men det finns en hel del tid inblandade. Om du inte har tid, eller viljan, så du kan lika gärna inte göra det alls. Om du är en av de människor som inte är patienten får falconry inte vara för dig. Du bör inte ta upp falkenering om du vill ha falken som husdjur, eller något att visa upp. Falcons kan inte bara sättas i garderoben när du är klar med dem. Det tar tid och engagemang, men belöningen i slutet är värt det.

Steg

Hur du tränar din första falk. Försök inte att försöka träna någon fågel om du inte har varit på en kurs och få tillgång till en mentor.
Hur du tränar din första falk. Försök inte att försöka träna någon fågel om du inte har varit på en kurs och få tillgång till en mentor.
 1. 1
  Försök inte att försöka träna någon fågel om du inte har varit på en kurs och få tillgång till en mentor. Alltför många fåglar försvinner och dödas av oerfarenhet. Du måste också ha en licens för att göra falkenering. I Europa, måste du ha statliga och federala tillstånd tillsammans med en jaktlicens. Fångar inte en falk och flyga det tills du har fått ditt falkenering licens.
 2. 2
  Innan du gör något, titta in i falkenering lagar i ditt område. Om du bor i Europa, kontakta statliga fisk och vilt avdelning och begära en Falconry Packet.
 3. 3
  Se till att du läser varje bok du kan, och köpa all utrustning du behöver, innan du får din fågel. Telemetri är ett absolut måste - du bara förlorar din fågel en gång.
 4. 4
  Hitta en sponsor (mentor) för att vägleda dig. Denna sponsor måste redan ha gjort falkenering under minst två år, och vara villiga att ta sig tid att lära dig.
 5. 5
  Som lärling Falconer i europa, har du bara alternativen för en röd-tailed hök eller en europeisk tornfalk för en fågel (såvida statens lagar anger annat). Det är lämpligt att börja med en röd-tailed, eftersom de är mer förlåtande när det gäller misstag. Om du inte är en lärling, men en allmän, betrakta en Harris hök för din första fågel, eftersom de är intelligenta och kapabla att fånga spelet. En kvinnlig Lanner gör en perfekt första falk. Bli inte en pilgrimsfalk eller Gyr hybrid som ett första fågel, något mer än vad du skulle köpa en Porsche som din första bil.
 6. 6
  Håll fågeln i huset under sina första veckor med dig. Ju mer man ser av familjen, desto mer "bemannade" det kommer att bli.
 7. 7
  Först lär falken att hoppa eller flyga till handsken på din knytnäve. Så snart den äter på handsken sedan presentera det för lockelsen.
 8. 8
  Nöja sig med en snabb flygning över två flygningar som bara kommer efter mycket strul. Om fågeln inte kommer omedelbart, sedan lägga lockbetet borta några minuter. Fågeln ska vänta på dig, du får aldrig vänta på fågeln. Det kommer att försöka utbilda dig. Du måste verkligen träna det.
 9. 9
  När du flyger till lockbetet, låt fågeln fånga den snabbt ibland. På så sätt kommer det alltid försöka hårt och tror att det har en chans. Om det fångar den, låt den ha det. En uttråkad fågel är en förlorad fågel.
 10. 10
  Man falken till huven tidigt och även efter övertäckning går bra, fortsätta att göra huva övningar varje dag. Det finns ingen ursäkt för att hålla en fågel huva om det inte reser eller i nära verkställas, företag med andras fåglar.
 11. 11
  Håll allting rent och snyggt - Hela tiden. Smuts raser sjukdom och är en skam för sporten.
  • Mata en god kvalitet, varierad kost. Quail är en mycket näringsrik häftklammer och falkar äter dem om de har införts till dem unga. Möss gör en bra stapelvara.
  • Håll Jesses smidig med ordentlig Dubbin eller liknande smörjmedel.
  • Låt aldrig någon som inte är en Falconer hand om din fågel, ens för en dag.
  • Ofta, men inte alltid, ge fågeln en godbit när du går nära den eller flytta den. Det bör BATE till dig, inte bort från dig. Uppmuntra den att hoppa upp på din handske för en godbit när det är väl bemannade, inte som ett första steg i utbildningen.
  • Få det brukade många sak som hundar och bilar på ett kontrollerat sätt så att de inte bli rädd. En larmrapport kan spook det under en lång tid, men en fågel blir lugnare om det används till vardagliga distraktioner.
  • Om, av någon anledning, du är inte säker på om flygande fågeln, sedan inte. Om något ser fel, så lita på dina magkänsla, oavsett vem som tittar. Ingenting är så pinsamt som att förlora fågeln!

Tips

 • Väg fågeln varje dag.
 • Ge fågeln små bitar av kött när det är nära dig att uttrycka din kärlek.
 • Ge din falk massor av kärlek och tillgivenhet.

Varningar

 • Tala alltid med din fågel så det kommer att vänja dig.
 • Visa inte upp. Fågeln är viktigare än ditt ego.
 • I falconry, klipp inte hörnen. Varje misstag du gör med en fågel, kommer det att finnas en kostnad. Gör ditt bästa för att inte göra misstag.
 • När du har din fågel, skrik inte i ilska när du är frustrerad. Detta kommer att skrämma fågeln, och det kommer att vara rädd för dig under en tid.