Wki

Hur du tar hand om en undulat

Är du intresserad av en kamrat som är intelligent, godmodig och fascinerande att vara med? En parakiter skulle göra ett utmärkt val som ett husdjur för dig, och du kan lära dig hur man korrekt att ta hand om en här.

Steg

Hur du tar hand om en undulat. Byt mat och vatten dagligen.
Hur du tar hand om en undulat. Byt mat och vatten dagligen.
 1. 1
  Förbered buren. Linje buren med hushållspapper eller kopieringspapper (bättre val än tidningen) och byt dem regelbundet. Ställ in i buren med sittpinnar, vatten / mat rätter och leksaker. Ta fågeln hem till lugn plats och spela soft musik för ett par dagar.
  • Leksaker behövs för att hålla fågeln hyste (tristess kan orsaka skrikande) och friska.
 2. 2
  Skaffa en undulat. Hitta en ansedd fågel återförsäljare där fåglarna är kända för att vara mycket väl omhändertagna. Försök att kontrollera kvaliteten hos återförsäljaren eller djuraffär, och, om möjligt, få veta vem deras uppfödare är.
  • Se till att fåglarna inte är överfulla på sittpinnar, och kontrollera att de matas ren, livsmedelskvalitet, inklusive färska frukter och grönsaker.
  • Se till att fåglarna ser innehållet, kraftfull och i optimal hälsa. Du kan behöva besöka vid olika tidpunkter under dagen, så parakiter ta tupplurar och titta dåsig ibland under normala vakna timmar.
  • Undvik fåglar som stannar på botten av buren eller har orena ventiler eller knaprig näsborrar.
 3. 3
  Byt mat och vatten dagligen. Låt fågeln vänja dig och omgivningen, gör ingenting men behålla sin mat / vatten och buren, innan du försöker träna fågeln att sitta på fingret.
 4. 4
  Konvertera din fågel till en hälsosam pellets diet. Frön är en mycket vanlig orsak till bakteriell infektion, och kan lätt sänka hälsa och livslängden på din fågel. Bakterier kan bygga upp och överväldiga din fågel över tiden. Fåglar anpassar sig till pellets med olika hastigheter, och inledningsvis får avvisa dem, kanske kraftigt. Dock brukar 90% av parakiter konverterar inom två veckor med följande plan:
  • Lämna pellets i en matskål i bur hela tiden.
  • Ge fåglar utsäde för bara en timme på morgonen och en timme på natten.
  • Resten av den tid de har till mellanmål på pellets.
  • Generellt kommer 10% av parakiter som inte växla i två veckor växlar efter en kort period av att återgå till ett frö diet.
 5. 5
  Lägg färsk mat ofta. Mata färska grönsaker som grönkål, rödbetor, ärtor, morötter, persilja, kokt jams, skivad äpple, mandarin apelsiner, citrus, och liknande. Mat kan klippas till barerna på buren eller hackad liten i en matberedare och lägg i en skål.
 6. 6
  Erbjud godsaker. Millet kvistar eller "sprayer" är en favorit behandla, men inte mata för mycket av det (ca 1/2 "per dag), eftersom det är gödning som skräpmat. Undvik godis eller överskott havre, som båda är gödning.
 7. 7
  Försök att interagera med dina fåglar dagligen under minst 30-90 minuter. Utan regelbunden och tillräcklig uppmärksamhet, kommer de att förlora intresset för mänsklig interaktion. Ett par tenderar att bond med varandra (oavsett kön) och ignorera människor, men genom interaktion, kan du anses vara en del av flocken.
  • Ett sätt att interagera med din fågel är att sjunga tillsammans, ge det bad och om det verkar vara snabbt släppa en mobil leksak, plocka upp den. Det finns en chans det är att försöka spela ett spel med dig.
  • Prata med den. Ibland parakiter får ensam. Ett bra sätt att få dem glada igen är att prata med dem.
  • För att få dem att klättra upp på fingret, tryck lite på magen, och säga "Step Up." Genom att kontinuerligt att säga att de kommer att börja säga det själva, och kommer "Step Up" när de säger det (vilket vanligen är när de kommer till en trappa / avsats).
 8. 8
  Låt din undulat träning. Fundera över hur din fågel (s) kan få motion. Många människor antar att de bara kan lämna fåglarna i en liten bur hela dagen, där fåglarna, som i det vilda flyga och tränar mycket, annars får fett och fett sjukdomar. Om trimmas, bara ha en hyfsat stor bur med bra leksaker och ge fågeln lite speltid ur en bur varje dag. Manuell träning kan uppnås genom ett känsligt kasta eller hålla den i handen och känslig dra ner tills ser trött, visas med tung andning.
 9. 9
  Vara samvetsgrann. Parakiter är en hel del arbete, men du kommer att hitta dem en tillgiven och rolig kamrat. De flesta kommer att prata och hur mycket de lär sig är verkligen upp till dig. Vara beredda att göra vissa dagliga skötsel, underhåll och erbjudande av uppmärksamhet och tid för att prata och leka med dina fåglar, eller överväga att få en annan hobby.

Tips

 • Om du är borta en hel del, vara säker på att fågeln har en kamrat parakiter, annars får de ensamma, och det bara är inte rättvist att dessa mycket sociala djur. De bor i stora interaktiva flockar i det vilda. Du kan spela musik när du är borta, kanske till och med på en timer. Mjuk musik hjälper underlätta övergången till en ny plats.
 • Rengör burgallret med tvål och vatten regelbundet, särskilt efter att du har klippt mat till barerna.
 • Se till att din fläkt är inte på när du låter din fågel ut. De kunde flyga in i den och skada sig.
 • Parakiter behöver 10 timmars sömn per dygn. De får det mesta på natten, och tupplur under dagen ibland. En låg-TV är okej. Att hålla buren täckt hjälper dem att känna sig trygg och sova bättre.
 • Spela inte hög musik runt undulat eller göra några plötsliga rörelser.
 • Låt aldrig din fågel att se ut ett fönster. Det kan flyga in i den och skada sig.
 • Har dina fåglar kontrolleras upp av en veterinär initialt och minst varje år och få en baslinje hälsa läsning när du först få fågeln. Håll den nya fågeln separat först så att den äldre fågeln inte får sjukdomen tills du vet ny fågel är frisk.
 • Låt dem klättra och spela på säkra saker.
 • Du kan bygga ett rep gitter i windows och / eller ge dem en lekhage, eller bygga en köpa saker att klättra på och leka med utanför buren. En pjäs gym också rekommenderas och kommer att ge dem någonstans att spela medan du går om din verksamhet i rummet - men kom ihåg att inte lämna dem utan uppsikt någonsin.
 • Låt dem leka lite.
 • Det finns många varianter av "pellets" tillgängliga för parakiter och de kan smaka annorlunda. Du kan behöva att erbjuda variation eller prova olika listor och se vilka som dina fåglar gillar. Vissa ser ut som kanin mat, lite titt runt och utsäde som, vissa är pudrig, smular vissa ser ut. Några finns i olika storlekar. Du kan alltid krossa större pellets ned till olika storlekar ända till pulver för att se om olika storlekar är mer tilltalande.
 • Låt ut din undulat i upp till en timme om dagen, men se till att den inte flyger iväg.
 • Trimma fågelns vingar, men bara så att den inte kan flyga iväg när den är full fågelvilt. Var försiktig med blod fjädrar, fjädrar med beläggningar och blod i them.Trim de tånaglar när skarpa. Näbbar kan klippas med en nagelfil. Se din aviär veterinär för mer information.
 • Låt aldrig en undulat gå utanför.

Varningar

 • Fåglar döljer naturligtvis sina sjukdomar för att undvika att se sårbara för rovdjur, så du måste vara mycket uppmärksam att veta om din fågel beter ovanligt eller alltför slöa. Vid tiden en fågel visar symtom, är det oftast ganska sjuk och förmodligen har varit ett tag. Se en veterinär ASAP. Fåglar har höga ämnesomsättning, och deras tillstånd kan försämras mycket snabbt utan ordentlig vård. Fånga och behandla problem tidigt är viktigt.
 • Mata aldrig någon papegojor choklad, avokado, kaffe, alkohol eller salt. Dessa är giftiga för dem.
 • Tropiska fåglar tillbringar mycket av sin tid under trädkronorna i skogen, så var noga med att ge din undulat en skuggig plats att vara på om solen är väldigt varm. Undvik att placera buren i full sol under varma dagar.
 • Låt aldrig din fågel runt katter eller hundar, även om de verkar söt. Katter och hundar kommer ofta döda undulater. Detta är deras naturliga instinkt.
 • Parakiter bli mycket kalla snabbt. Se till att du håller ditt husdjur i en varm miljö. Var försiktig när du hänger på fågelbur från taket eftersom det är långt från värmekällan i de flesta hus. Se till att buren är inte nära något fönster. Det kan få mycket dragig nära ett fönster och din fågel kan dö av denna mycket liten utkast.
 • Parakiter dras till blanka saker. Om du låter din fågel flyga lös, vara försiktig i köket! Massor av skarpa och / eller farliga saker (t.ex. speglar inramade med målat trä eller nära toaletter, öppna toaletter, handfat, knivar, blandare osv) är attraktiva för dem.
 • Om du låter din undulat ta en dusch, se till att torka den med en handduk efteråt. Standarden tumregel är att inte ge en fågel ett badkar eller dusch efter 19:00 din tid för att de ska torka innan de somnar.
 • Saven på vintergröna träd är giftiga för många tropiska fåglar, så om du har en levande krans eller julgran, lägg fågeln i ett annat rum långt borta från ens lukten av vintergröna. Fågeln kan lockas till den blanka dekorationer, så vara mycket försiktiga.
 • Var särskilt försiktig med rök, sprayer och kemikalier i huset, eftersom parakiter är mycket mottagliga för dem. Burnt Teflon är mycket giftig för dem, så försök att inte använda anti-stickware (t.ex. nonstick stekning fläktar), och om du gör det, se till att inte bränna pannan. Hälsosammare för dig för att inte använda dessa.
 • Alltid kontrollera att trädet i fråga är inte giftig för undulater innan du ger din fågel någon form av växt eller filial. Många typer är giftiga!
 • Oroa dig inte om en av dina fåglar är inne i ett häckande hus, är hon förmodligen i färd med att lägga ägg. Stör inte henne när du tror att detta händer eftersom det kan förstöra deras ägg.
 • Ta starka försiktighetsåtgärder för att inte låta din fågel flykt, vilket troligen innebär klippning sina vingar och påminna familjemedlemmar, sätta skärmar på dörrar och fönster, och tänker mycket strategiskt. Om en undulat försvinner, kommer det med största sannolikhet dö av exponering och förvirring.
 • Frön är ofta lagras i silor efter skörd, där råttor äta och uträtta sina behov på det, och även tvättat, bakteriella rester finns kvar, och kan inte elimineras genom att frysa eller mikrovågsugnen.

Saker du behöver

 • Vatten
 • Leksaker
 • Mat
 • Cuttle ben
 • Mineral blocket
 • Cage
 • Millet dimma (viktigt att utbildning undulat att flyga till fingret eller abborre på det)