Wki

Så för att hålla tvättbjörnar ur en soptunna

Även skräp är skräp för oss, kan det vara en måltid eller två för några nyfikna och hungriga vilda djur. Ökänd för att göra ett mellanmål på vad du har kastat ut i din soptunna, kommer tvättbjörnar stanna vid väldigt lite för att få sina godsaker ur dina sopor.

Vad kan du göra för att avskräcka dessa gulliga men nyfikna varelser från strödde din sopor över hela din gräsmatta? Lyckligtvis finns det flera alternativ du kan välja mellan. Läs om de föreslagna stegen nedan för att hitta ett antal enkla alternativ för att hålla tvättbjörnar ur din soptunna.

Steg

Så för att hålla tvättbjörnar ur en soptunna. Fokusera på papperskorgen själv.
Så för att hålla tvättbjörnar ur en soptunna. Fokusera på papperskorgen själv.
 1. 1
  Fokusera på papperskorgen själv. Din första bästa försvar är att se till att soporna kan själv är så ogenomtränglig som en fästning till en tvättbjörn. Köp en metall papperskorg med ett lock som låses på plats.
  • Observera att vissa plast soptunnor har en skruv som håller fast locket på burken. Dock vara medveten om att tvättbjörnar kan och tugga igenom plastbackar.
  • Om du är osäker på vad bin att välja, be en kunnig säljare som hjälper dig - se till att nämna att det måste vara tvättbjörn-bevis. Dessutom, kan särskilda kommersiella tvättbjörn lås för lådor köpas.
  • Lämna aldrig din papperskorg exponeras genom att lämna locket! Det är en inbjudan till födosök.
 2. 2
  Säkra papperskorgen locket med klämmor eller låssystemet redan monterat på den. Alternativt kan du använda en kedja och lås - tvättbjörnar är inte smart nog (ännu) för att dyrka upp ett lås!
  • För ett lock som inte låser på plats, bifoga plastslang rör eller slang runt hela kanten av locket så att det skapar en tätning då den är monterad på behållaren. Klipp en bit gummislang eller slang längs ena sidan och trä den över kanten på din papperskorg. Detta kommer att skapa en tät förslutning för locket och gör det svårt för tvättbjörnar att bända bort.
  • Knyt locket till soptunnan till burken med ett rep eller gummiband fäst runt handtagen. Inslagning bungee rep hela vägen runt bin på två sidor kommer att sätta upp de mest intrepid tvättbjörnar.
 3. 3
  Ställ en sten, aska block eller andra tunga föremål ovanpå papperskorgen. Det enda problemet med denna metod är att tyngden av objektet. Om medlemmar i hushållet har svårt att lyfta upp den, de är benägna att sluta ta ut soporna, så ha detta i åtanke och bara använda den här metoden om de som använder papperskorgen kan fortfarande kunna få till papperskorgen lätt.
 4. 4
  Spraya insidan av papperskorgen med ammoniak. Alternativt plats ammoniak-dränkta dukar inne i papperskorgen eller hälla ammoniak i snyggt. Ammoniak luktar urin till en tvättbjörn, vilket gör det mycket kränkande för dem. Du kan också spraya andra områden där tvättbjörnar verkar samlas, för att avskräcka dem från att komma in din gård i första hand.
 5. 5
  Strö en tvättbjörn myggmedel runt soptunnor. Tvättbjörnar kommer inte gillar smaken av nästan alla typer av kommersiella repellent produkt.
  • Om du inte vill använda avstötande granulat, kan du använda peppar eller cayennepeppar istället.
  • Andra lämpliga impregneringsmedel inkluderar olja av senap och nafta flingor. Observera att användningen av nafta flingor, naftalen malkulor, etc. kan vara olagligt i ditt område som de är möjliga cancerframkallande ämnen, kontrollera lokala föreskrifter.
 6. 6
  Installera rörelsedetektorsystem belysning runt det område där du håller dina soptunnor. Tvättbjörnar föredrar mörker och kanske avskräckas av en plötslig starkt ljus. En 100 watts glödlampa är ett bra val för den ljusnivån.
  • Om möjligt, placera en radio nära din papperskorg. Ställ in den på en all-nyheter eller prata station. Ljudet av mänskliga röster kan avskräcka tvättbjörnar från att komma nära dina soptunnor. Du kan använda en låg nivå volym och gradvis öka den om det behövs.
 7. 7
  Placera dina soptunnor i ett skyddat bin område eller annan inneslutning, såsom inuti ett skjul, källare eller garage. Om inget djur kan komma in utan en människa att öppna en dörr, då soptunnor kommer vara ifred.

Tips

 • Knyt handtagen i din papperskorg på en metall eller trä stav fäst i marken för att hålla tvättbjörnar tippa dem över.
 • Se till att täta alla soppåsar innan du placerar dem i papperskorgen.
 • Sätt soptunnor upp högre. Medan tvättbjörnar kan hoppa, desto mer arbete du sätta i sina födosök eskapader, desto mindre intresserade de kommer att vara i din bin.
 • Eftersom tvättbjörnar är nattdjur, sätta ditt skräp ut på morgonen är det att samlas snarare än kvällen innan kan hålla dem borta.
 • Om du har en inhägnad gård, överväga att lägga nät tråd till botten av staketet och utvidga det flera inches under jord för att avskräcka tvättbjörnar från gräva under och få dina soptunnor.
 • Var noga med att städa upp ordentligt efter någon utanför grillar för att skära ned på att attrahera tvättbjörnar till din gård. Raccoons älskar grill fett!

Varningar

 • Om du har utomhus husdjur, undvik att lämna sin mat och vatten över natten, eftersom dessa kan locka tvättbjörnar till din gård.
 • Försök inte att fånga eller tvättbjörnar snare själv. Dessa djur kan bli våldsamma och kan även bära rabies. Kontakta alltid ett professionellt företag djurliv kontroll för att hantera djur instängda.
 • Observera att infångning är olagligt i vissa områden, kolla med din kommun om djur entrapment lagar i ditt område.

Saker du behöver

 • Papperskorg, metallic med lås om möjligt
 • Slang, bungee rep, aska block, kedja och hänglås, etc.
 • Ammoniak