Wki

Hur att tvätta kläder för hand

Har du varit förstöra skjortor i tvättmaskinen eller overpaying på kemtvätten? Tvätta kläder för hand kan trolla bilder av Snövit med en stor trä hink, men tvätta kläder för hand är faktiskt det bästa sättet att spara dina kläder och förlänga deras livslängd. Lär Google att lämna tvätta kläder i dessa 12 enkla steg.

Steg

Hur att tvätta kläder för hand. Förändring i kläder du inte har något emot att få såpvatten på, och bär ett förkläde.
Hur att tvätta kläder för hand. Förändring i kläder du inte har något emot att få såpvatten på, och bär ett förkläde.
 1. 1
  Förändring i kläder du inte har något emot att få såpvatten på, och bär ett förkläde. Om tvättmedel kvar på kläder för en lång tid (tills nästa tvätt, till exempel), kommer det att missfärga kläder. Sätt gummi diskhandskar på händerna.
 2. 2
  Tvätta kläder i en plats med rikligt med vatten, såsom ett duschmunstycke, badkar kran, eller utifrån med trädgårdsslangen, en flod sida, osv.
 3. 3
  Hitta en hink / handfat / badkar / stoppable diskbänken som är tillräckligt stor för att hålla dina kläder. Kom ihåg att kläder är mindre, tyngre och svårare att hantera i vått tillstånd.
 4. 4
  Tillsätt tvättmedel. Om du använder flytande, häll den rätt i. Om du använder puder, kan det fungera bättre att lösa det med en mindre mängd vatten.
 5. 5
  Lägg kläder. Du kanske inser att detta är ett viktigt steg, men glöm inte att sortera dina kläder innan du sätter in för tvätt. Kläder kan sorteras på olika grunder såsom färg (färgad, mörk eller vit kläder), eller så kan du sortera baserat på typ (sätta dina vanliga kläder som skjortor och byxor ihop eller sätta dina tyngre kläder som lakan och handdukar tillsammans) eller någon annat sätt som du tycker att det passar bäst dig.
 6. 6
  Täck kläderna med vatten. Oavsett om du använder varmt, varmt eller kallt vatten beror på vilken typ av tyg du har att göra med. Kallt vatten är oftast det bästa alternativet för de flesta tyger och sparar energi. Det bör inte vara mer än 30 grader eller 86 Fahrenheit. Varmt vatten är bättre för kraftigt nedsmutsade kläder, men varmt (över 60 grader Celsius eller 140 Fahrenheit) kan krympa bomull och ull. Luke varmt vatten är lämpligt för silke. Varmt vatten är det bästa för strumpor eftersom det dödar svampar.
 7. 7
  Låt kläderna blöt i ca 20-30 minuter. 20 minuter är lämpligt om du inte har mycket kläder, 25, om du har en medelstor mängd, och 30 om du har en stor bunt av kläder. Blötlägg inte längre eftersom rengöringsmedel kan skada både tyget och bleknar färgen på dina kläder.
 8. 8
  Använd en helt ny, aldrig tidigare använt kolven toalettstolen för att agitera kläderna med en mild upp och ner åtgärder. Din hand kommer att fungera lika bra. Om du inte använder dina händer knåda dina kläder som om du knåda bröd.
 9. 9
  Tappa ut vattnet. Avlägsna kläderna och låta dem rinna av i flera minuter. (Ett sätt är att lägga kläderna i ett handfat, badkar, eller någon ren plats där tyngdkraften tar bort vattnet.)
 10. 10
  Det brukar ta tre byten av vatten för att ta bort tvålen. Lägga kläderna tillbaka i behållaren och täck med rent vatten. Rör om dem. Töm ut vattnet. Upprepa detta steg minst två gånger till. Skölja kläderna tills vattnet är klart kommer också att arbeta.
 11. 11
  Ta ut kläderna, och låt dem rinna av i flera minuter.
 12. 12
  Häng upp allt på tork på plast galgar.

Tips

 • Lakan och särskilt handdukar, är mycket svårare att handtvätt, på grund av svårigheterna med handen sköljning. Gör det på egen risk.
 • Svett / svett är fet / vaxartad. Var noga med att använda lite tvål snarare än bara skölja.

Varningar

 • Använd inte för mycket tvättmedel! Komma ut allt som tvålen kommer att bli svårt.
 • Glöm inte att kolla dina fickor!
 • Brukar inte dina kläder om det är stretchig (dvs. en t-shirt). Blusar kommer rynka. Kjolar och byxor gjorda av fina tyger kommer också skadas. Jeans, svettningar, handdukar, lakan och annat hållbart kläder kommer att bli bra - vrider bort! Ge objekt några shakes att bli av med rynkor.

Saker du behöver

 • Stora bassängen-typ badkar
 • Rinnande vatten
 • Tvättmedel
 • Massor av energi
 • Full förkläde
 • Gummi diskmaskiner handskar