Wki

Hur man knyter tomater: florida väv

Förklaring: När dina tomatplantor växer, kommer deras svaga stjälkar tenderar att falla över och sitta i smutsen. Detta kan göra dina växter mottagliga för sjukdomar och röta, och kommer att öka dina chanser att trampa på dem. De flesta bönder binda sina anläggningar till insatser för att öka växtens höjd, öka växt avkastning, och att hålla sina rader klart för människor eller maskiner.

Steg

Hur man knyter tomater: florida väv. Försiktigt hammare dina stakes i marken, med två fabriker mellan varje spel.
Hur man knyter tomater: florida väv. Försiktigt hammare dina stakes i marken, med två fabriker mellan varje spel.
 1. 1
  Försiktigt hammare dina stakes i marken, med två fabriker mellan varje spel. Insatserna bör vara så raka och vertikala som möjligt, och bör vara i linje med växterna. Se till att insatserna är minst 6 "i marken. Insatserna bör inte vicka.
 2. 2
  Hammer två stavar tillsammans vid ändarna av raderna för extra förstärkning.
 3. 3
  Knyt ihop änden av snöret till bålet vid slutet av raden ca 8 "från marken.
 4. 4
  Försiktigt föra strängen framför den första anläggningen bredvid bålet, sedan bakom den andra anläggningen.
 5. 5
  Dra i snöret tätt och slinga det runt nästa insats en gång.
 6. 6
  Fortsätt till nästa uppsättning av växter, upprepa steg 4 och 5, hålla strängen parallellt med marken.
  • Observera att när du har nått slutet av raden, loop snöret runt slutet spel två gånger, och arbeta dig tillbaka ner på andra sidan av växterna, sätta strängen på sidan av anläggningen som inte redan har en sträng. De två strängarna ska passera halvvägs mellan varje par av insatserna. Dra inte denna sida för hårt, eller du ska bryta växterna.
 7. 7
  Återgå till utgångsläget slutet, fästa och sedan klippa ditt garn. Du är nu redo för nästa rad (er).

Tips

 • Tiden till sträng tomater är när de är minst 10 ", men medan de fortfarande är under 20". Om du gör det för tidigt, du slösar bort din tid och sträng, och om du väntar för sent, kommer du att bryta fler plantor än du hjälper.
 • När plantorna är tillräckligt hög, kommer du att strängen annan rad, ca 8-10 inches ovanför föregående rad, tills antingen växterna slutar växa eller växterna är högre än insatserna.
 • Innan du börjar, bör växterna vara i rader, bör vara ca 18 "från varandra, och bör vara väl vattnas för att minimera rot skador och så att insatserna kommer att gå i lättare.

Varningar

 • OBSERVERA! Tomatplantor är ömtåliga och kommer att knäppa om du inte hantera dem försiktigt.

Saker du behöver

 • Träpålar - tillräckligt för en insats efter varje två fabriker, plus några extrafunktioner för förstärkning eller om man bryter. De bör vara cirka fyra meter om plantorna är bestämd, och upp till sju meter om plantorna är inte bestämt.
 • En slägga eller stav-pundiga.
 • Tråd. USDA använder nylontråd eftersom det är billigare och inte fastna stjälkarna, men min farbror alltid använt skördegarn eftersom det är biologiskt nedbrytbart, icke-petrokemi, och kommer inte att skära i fingrarna.
 • Sax.