Wki

Hur kakel ett golv billigt

Om du är villig att ta lite tid, kan du spara pengar när du göra om ditt golv.

Steg

Hur kakel ett golv billigt. Sök byggarbetsplatser.
Hur kakel ett golv billigt. Sök byggarbetsplatser.

Samla kakel

 1. 1
  Bestäm om du vill göra en enhetlig design med liknande brickor eller skapa en mosaik ( http:/ / en.wikipedia.org / wiki / Mosaik) med olika typer. Det är mycket lättare att hitta slumpmässiga plattor (bruten och hela) och kombinera dem på nya mönster än det är att ha dem enhetliga, men båda kan tas om du är tålmodig nog.
 2. 2
  Sök byggarbetsplatser. Kommersiella byggnader behöver alla har badrum, och nästan alla badrum använder en stor mängd plattor.
 3. 3
  Kontakta kakel entreprenörer och frågar om deras left-overs från senaste jobb eller försörjning från jobb som föll igenom. Vissa kommer att vara glada att hjälpa så länge du dra bort det själv utan deras hjälp.

Gör en design

 1. 1
  Detta kan göras före, efter eller under din kakel sammankomst. Vissa människor tycker att det är lättare att göra en design med vad de har samlats, medan andra är mer bekväma att hitta kakel som matchar mönstret de redan har gjort. Gör vad som fungerar bäst för dig.
 2. 2
  Geometriska mönster är ett bra sätt att använda sig av klipp och överblivna bitar.
 3. 3
  Lägg ut plattorna på det område som du täcker utan lim. Använd denna tid för att bedöma vad som ser bäst i praktiken.
 4. 4
  Kom ihåg att lämna injekteringsbruk utrymmet mellan plattorna för injekteringsbruk när du gör dina layouter. Mindre plattor har 1/8 "till 1/4" fogarna, där stora plattor kan ha 1/2 "till 3/4" utrymmen för injekteringsbruk utan ser obekväma.
 5. 5
  När du har fast på den design som du vill och har samlat och formade plattor du behöver, bifoga dem som du skulle någon klinkergolv - Se relaterad artikel för att lägga golv för detaljer.

Tips

 • När du arbetar med entreprenörer, desto lättare du gör situationen för dem, desto mer benägna de kommer att hjälpa dig.
 • Fråga innan du tar, speciellt på byggarbetsplatser. Såvida kakel installatörer är närvarande och du kan be deras tillåtelse direkt, detta är inte den bästa vägen. På varje byggarbetsplats, det finns flera entreprenörer som inte är närstående (el, VVS, VVS, etc.), och kanske inte bryr sig om du tar något som inte tillhör dem eller de misstag för papperskorgen.
 • När efter plattsättning riktningar i den relaterade artikeln, kom ihåg att vara square är bara nödvändigt om du använder alla helt kvadratiska / rektangulära plattor.
 • Var inte rädd för att använda slumpmässiga och oregelbundna bitar.

Varningar

 • Bär tjocka läderhandskar för att hålla från att få snitt. Skär kakel är knivskarp. Även små bitar kan göra en hel del skada.
 • Se till att tjockleken för varje platta är densamma om du gör en mosaik på golvet.
 • Om plattorna är inte av samma tjocklek, kan du göra några mindre justeringar genom att ändra tjockleken av mastix (lim) som du använder för att ställa dem på golvet. Lägga mer mastix under de tunnare plattorna kan höja dem upp till samma nivå som de tjockare plattor, men se till att ge tillräcklig torktid för tjockare lager av mastix.