Wki

Så för att hålla ditt hem anordnas dagligen

I dessa tider då det är vanligt att båda föräldrarna att arbeta heltid och våra barn är inblandade i många extra aktiviteter, livet går i en ganska snabb takt. Det kan vara svårt att hitta tid eller energi att hålla huset rent bland alla våra andra dagliga ansvar. Problemet är dock att om du låter huset gå alltför lång tid det kommer att bli en överväldigande plats, snarare än en fristad för dig att retirera till efter en lång, hektisk dag.

Det tar inte mycket för att hålla ditt hem kör som en väloljad maskin. Om du kan hitta fem till tio minuters fickor av tid du kan utföra små uppgifter som kommer att göra en enorm inverkan på ordning och reda i ditt hem. Här är en lista över tio viktiga uppgifter som tar lite tid men gör en stor skillnad. Börja lägga dem till din dagliga rutin idag och se skillnaden i hur ditt hus ser ut och hur du känner.

Steg

Så för att hålla ditt hem anordnas dagligen. Gör din säng varje dag.
Så för att hålla ditt hem anordnas dagligen. Gör din säng varje dag.
 1. 1
  Gör din säng varje dag. Göra din säng tar hela fem minuter, men i slutet av en hektisk dag, när man kan dra sig tillbaka till en inbjudande säng du kommer att kunna känna den stressiga dagen glida iväg när du glider under täcket. Gör det till en daglig syssla för dina barn att göra sina sängar också. Det kommer att hjälpa dig snyggare hem utseende och lära dem ansvar.
 2. 2
  Lasta en av tvätt varje dag. Om du inte har en bricka med en timer, samla belastningen på morgonen och kasta den i maskinen. Så fort du kliver in genom dörren på kvällen få lasten igång så det kommer att vara redo att överföra till torken precis innan du sitta ner för middag. Torktumlaren kommer att ske genom den tid du är klar med rengöringen upp rätter och du kommer att vara redo att vika kläder och sätta dem undan. Göra en tvätt varje dag lägger bara några minuter att din dagliga rutin, men när du inte behöver spendera hela helgen försöker gräva sig ut från under ett berg av smutstvätt, kommer du vara glad att du tog de extra minuterna i hela veckan.
 3. 3
  Plan middag på morgonen. Om du vet exakt vad du ska göra för middag varje kväll du kommer att spara så mycket tid som skulle ha gått till spillo står framför den öppna kylskåpet undrar vad du kan göra. Dra något ur frysen som behöver tina under dagen, hugga upp vissa planteras eller marinera något. Om det är något du kan göra på morgonen för att göra middag tid rush gå smidigare, gör det.
 4. 4
  Gör en lista över alla ärenden du kan göra medan du är ute. Blanda ärenden i din dagliga rutin kommer att spara dig besväret med att köra över hela stan på helgerna. Kan du göra ett stopp under din lunchrast? Kan du släppa något off på väg till jobbet eller kan du svänga förbi och plocka upp något på vägen hem? Gör dina ärenden hela veckan kommer att spara mycket tid i det långa loppet.
 5. 5
  Städa upp i köket efter middagen. Även om du är utmattad i slutet av dagen, och det är frestande att sätta disken i diskhon med tanken att du kommer att göra dem på morgonen, har hur många gånger nästa morgon kommer och du får upptagen med andra saker? När detta händer man hamnar lämnar huset med disken fortfarande ogjort och du måste komma hem till ett stökigt kök. Gör en punkt att spendera de extra tio minuter rengöring i köket efter middagen så att du kan börja varje ny dag med en ny ren skiffer i stället för att få bakom och låta saker stapla upp.
 6. 6
  Städa upp i vardagsrummet innan du går till sängs varje en natt. Gör detta till en familj knepig. Ta fem eller tio minuter för att göra ett svep genom vardagsrummet och sätta allt tillbaka där det hör hemma. Lämna saker om runt är exakt hur bergen få skapas av molehills.
 7. 7
  Schema läxor tid. Livet kanske inte alltid möjligt för strikta scheman, men försök att hålla saker så konsekvent som möjligt, så att dina barn vet vad som väntar och vad som förväntas av dem. Välj en tid som du kommer att kunna hålla sig till de flesta nätter i veckan och ägna den till läxor. Stäng av tv och eliminera alla andra distraktioner så att dina barn kan sitta ner och verkligen fokusera på sina studier. Direkt efter middagen är en bra tid för detta om möjligt. Barnen kan sitta vid bordet medan du städa upp efter middagen. Du kan tillbringa tid tillsammans och samtidigt utföra uppgiften och du är lätt tillgängliga för alla frågor de kan tänkas ha.
 8. 8
  Plocka ut dina kläder kvällen innan. Vi vet alla hur mycket lättare det kan göra morgonrusningen att ha dina barn väljer sina kläder kvällen innan. Leva som man lär och välj din egen klädsel kvällen innan. Ta bort alla nödvändiga objekt från garderoben eller lådor byrå och lägga ut dem så att de är nära till hands. De dyrbara minuter du sparar när du inte behöver försöka bestämma vad du kommer att bära kan göra skillnaden mellan att köra sent och vara rätt i tid.
 9. 9
  Gör en sänggåendet rutin. Förklara för alla dina familjemedlemmar vad som förväntas av dem när ni säger att det är dags för sängen. Detta skulle innehålla saker som att bada och borsta tänderna, sätta sina kläder i tvättkorg, förändras i sin pyjamas, välja sina kläder för nästa dag och komma i säng. Öva detta så att när du säger "det är dags för sängen," de vet exakt vad de ska göra. Om du inte behöver följa dem runt och säger till dem vad de ska göra härnäst, medan de utför sin rutin, kommer du att ha tid att ta hand om alla sista minuten detaljer du behöver för att utföra innan kalla det en dag. Om dina barn behöver lite motivation, skapa ett belöningssystem för varje natt som de framgångsrikt kan utföra sina godnattrutiner alldeles själva.
 10. 10
  Håll ett anteckningsblock bredvid sängen. Det är alltid precis som vi är redo att gå i pension för dagen som vi kommer ihåg något som vi måste göra i morgon. Var beredd på dessa slutet av dagen idéerna med ett anteckningsblock till hands att skriva ner allt du måste komma ihåg. Nästa morgon, helt enkelt dra bort den översta papperet och lägga den i fickan eller väskan för att hänvisa till senare under dagen.

Tips

 • Börja i liten skala. Lägg en eller två saker till din rutin varje dag. Innan du vet det, kommer ditt hus att vara snyggare och känns mer inbjudande och du kommer att bli lyckligare och mindre överväldigade. Kanske du kan även hitta lite ledig tid att spendera avkopplande.
 • Har en 5 minuters städa upp varje kväll efter middagen. Varje familjemedlem deltar. Ange ett kök timer och ni alla springa runt paketet och ren, med fler människor är mer tidseffektivt.