Wki

Hur djupt rengöra och organisera ditt rum

Har du någonsin velat ha ett helt organiserat rum?. Du har kommit till rätt ställe! I den här artikeln får du veta hur man gör ett mycket stökigt rum i den rena, organiserade rum du alltid har drömt om!

Steg

Hur djupt rengöra och organisera ditt rum. Ta allt av din säng, med undantag för madrass.
Hur djupt rengöra och organisera ditt rum. Ta allt av din säng, med undantag för madrass.
 1. 1
  Ta allt av din säng, med undantag för madrass. Sedan, tvätta sängkläder. Även om detta är i tvätten, försök att plocka upp några av de punkter på golvet eller fortsätta med stegen. Vänd din madrass för att öka livslängd och komfort. När tvätten är klar, gör din säng! Var noga med att styla kuddar som du vill! Bädda sängen snyggt, men också lägga till en touch av er. Göra sängen gör en stor skillnad i ditt rum. Om du har en, prydligt placera ett uppstoppat djur på kudden.
 2. 2
  Organisera ditt sängbord, om du har en. Ta allt bort och ut ur den. Organisera lådorna och toppen av det. Torka av sängbord och gå igenom de objekt du rensat bort av nattduksbordet. Sätta något viktigt du behöver på toppen av det som ett glasögonfodral, mobiltelefon, etc. Men försök att inte göra det för rörigt.
 3. 3
  Organisera ditt skrivbord, om du har en, eftersom skolan är mycket viktig och skolarbetet är lättast i ett organiserat område. Ta allt från skrivbordet och sortera det. Håll bara grejer viktigt att arbeta eller skolan och hitta hem till allt annat. Torka av skrivbordet och prydligt ordna objekten på skrivbordet. Torka även ner din skrivbordsstol. Du är mer sannolikt att fungera bra om du känner dig bekväm, ren och organiserad.
 4. 4
  Organisera din bokhylla också, om du har en. Rensa ut bokhyllan och sortera objekten. Nästa, torka av hyllorna och ge det en minut att torka. Nästa, organisera böcker och minnessaker. Kom ihåg, du vill inte skapa ett skräp hylla så sätt inte in saker som är irrelevanta för de övriga objekten på bokhyllan.
 5. 5
  Organisera kläderna i garderoben ett visst sätt. Först rensar ut garderoben. Tvätta alla dina kläder. Om kläderna inte passar längre, sedan donera det. Vakuum / mopp / schampo golvet och torka hyllor, ställningar, och andra delar av garderoben. Nästa, hänga upp ömtåliga material (observera att stickade varor ska vikas i lådor för att förhindra sträckning av trådarna). Få mer slits ut av din garderob genom att några sällan slitna objekt till en mer framträdande position. Om du inte bär saker du bör bli av med dem, vilket gör utrymme för kläder du kommer att bära. Sedan, hänga upp eller placera resten av dina kläder på hyllorna. Sätt gillar kläder tillsammans (tröjor med tröjor, klänningar med klänningar, jeans med jeans, etc.) Nu, organisera dina skor prydligt. Du bör alltid hålla skor med kläder så på morgonen, kan du klä från huvud till skorna.
 6. 6
  Ta ut allt av din, vik grejer, och torka av alltihop! Sedan, organisera dina kläder i byrå. Det är en bra idé att hålla alla strumpor och alla underkläder tillsammans, så kan du direkt se om du kör ut! Försök att inte placera saker ovanpå byrå, men om du gör, inte belamra det. Försök att placera relevanta artiklar om det, som ett smyckeskrin eller väckarklocka.
 7. 7
  Städa upp något annat angett i den här artikeln. Var noga med att torka av alla ytor som du rensa bort. Om du har en spegel, en TV eller en dator i ditt rum, torka av skärmarna. Ta ut soporna och ta de donerade föremål för en donation station (Goodwill eller en sparsamhet butik) Se till att du har en plats för allt, men om det inte hör hemma i ditt rum, ta den till där den hör hemma!
 8. 8
  Damm, vakuum eller, tvätta fönster, och om du gillar, spraya din favorit doft luftfräschare. Öppna sedan alla persienner! Solljus är pricken!
 9. 9
  Se till att du gillar hur ditt rum ser ut. Om du blir uttråkad med det, ändra det. Kontrollera om du flyttar runt saker, för att få hjälp så att du inte skadar dig själv.
 10. 10
  Njut av din nya, rena, organiserade room! Var säker på att om du tar något som du lägger undan den. Börja en daglig rutin för att hjälpa dig att se till att ditt rum förblir ser bra ut!

Tips

 • Ta din tid, om du rusar, kommer det med all sannolikhet ser dåligt.
 • Prova att göra en stor rensa upp så här över en helg, kommer detta att du kan ha lite mer frihet till vilken tid du gör det. Du kan också sprida arbetet under ett par dagar (lördag och söndag).
 • Bli inte frustrerad om det tar dig en lång tid. Det är allt värt det i slutändan!
 • Låt inte ditt rum bli rörigt! För att undvika detta, starta en daglig rutin för att hålla det ser bra ut! Kom ihåg dessa enkla regler: "Om du tar ut den, lägger tillbaka" och "Om du tar ett objekt i, du tar ett objekt".
 • Om det är nattetid och det börjar bli sent, inte stanna upp för att avsluta. När det är morgon och du vaknar, kan du fortsätta att städa ditt rum.
 • Slå på lite musik, men inte bli distraherad av det.
 • Om du blir trött av gamla och slitna möbler, gå och köpa lite nya saker! Det ser trevligt om du får allt matchning.
 • Försök att göra en "15 på, 15 off, 15 om" rengöringssystem. Rengör och organisera ett område för 15 minuter, sedan flytta till ett annat område för att rengöra / organisera i 15 minuter, sedan gå tillbaka till det första området i 15 minuter, och sedan ta en 15 minuters paus. Detta kommer att hjälpa dig att inte tröttna på de olika områden så att du kan rengöra mer effektivt. Se till att du lämnar gott om tid för detta, eller riskerar du att hamna med flera delvis rengjorda områden, i stället för ett perfekt organiserat rum!