Wki

Hur kan man vara en snyggt freak

Har du någonsin velat vara en av de människor som ständigt ser till att allt är i perfekt ordning? Här är några enkla tips som hjälper dig på din väg till en mer "organiserat" sätt att leva!

Steg

Hur kan man vara en snyggt freak. Rengör vid en tidpunkt då du är mest glad och full av energi.
Hur kan man vara en snyggt freak. Rengör vid en tidpunkt då du är mest glad och full av energi.
 1. 1
  Rengör vid en tidpunkt då du är mest glad och full av energi. Detta förändrar helt din syn på vanliga sysslor. Eller välj en tidpunkt när du är fri. ex när du är klar med dina uppgifter, så att du inte kommer att ångra senare.
 2. 2
  Gör det roligt. Om du slår på en del av din favoritmusik medan du städar upp, kan du faktiskt få till det! Dansa lite eller sjunga tillsammans medan du städar.
 3. 3
  Tänk positivt. Var inte som "Oh great, jag måste städa mitt rum..." Istället tänker, "A clean room är en lycklig plats." Eller bara starta utan att tänka, höger i nästa ögonblick.
 4. 4
  Lista fördelarna. Tänk på det, den renare rummet är, desto lättare blir att hitta saker du behöver på ett ögonblick. Detta gör att du inte behöver spendera timmar att gå igenom dina lådor och garderob för att hitta något. Ett rent rum gör verkligen spara mycket tid!
 5. 5
  Var nöjd med ditt arbete! Tillåt dig själv att tro att du åstadkommit något... speciellt när du bjuder in någon över till ditt hus och de komplimang om hur trevligt ditt hem ser ut!
 6. 6
  Var kreativ! Gör några dekorativa och vackra förpackningar / etiketter att sätta alla dina grejer i.
 7. 7
  Njut av att ha inte bara mer tid, men också mer utrymme. Ju oftare du rensar ut skräp i ditt hus, desto mer utrymme du har i de snart kommer att vara tomma lådor att lägga alla dessa saker av er att ni var tvungna att saker i baksidan av din garderob tills du "städas- upp. "
 8. 8
  De-stress. Att se röran kastas runt på golvet och möbler kan verkligen ta en vägtull på din attityd. Röran runt du skapar mer skräp i dig.
 9. 9
  Gör det till en lek. Om du försöker att motivera dig själv genom att ställa "rekord" för minst tid du kan städa upp, det bara kan verka mycket mindre som själva arbetet.
 10. 10
  Få tips från folk du känner som är snyggt freaks. Vissa kanske bara säga att det är det sätt som de är, men du kan faktiskt få några bra knep från de andra! Bara gå vidare och fråga.
 11. 11
  Alltid vara redo för allt. Carry extra pengar med dig. Om du har en mobiltelefon, alltid se till att det är helt laddat. Du vet aldrig när du kommer att vara fast i en situation där du har fastnat på din egen. Du kommer att vara mycket tacksamma för att du tog din mobiltelefon med dig. Ett snyggt freak kan inte vara snyggt om de är oförberedda!
 12. 12
  Gör att göra-listor.
  • Gör en att göra-lista för dagen. Din dagliga eller omedelbar lista bör aldrig vara mer än 5 punkter lång, annars tar den för mycket och ställer dig upp för misslyckande. Markera en eller två av de objekt som saker som du absolut måste få gjort den dagen, och fullfölja dessa uppgifter obevekligt tills du får dem gjort.
  • Gör en att göra-lista för de week.Appropriate artiklar här skulle vara: Matinköp, fixa luftkonditionering etc. Rita från denna lista för att göra din dagliga att göra-lista. En whiteboard eller styrelse med raderbara markörer kan hjälpa till att komma ihåg allt man har att göra varje dag, eller långsiktiga mål.
  • Gör en att göra-lista för månaden. Denna lista skulle ha mer generella uppgifter som: Födelsedagspresent till Jill, få bilen servad, tandläkarbesök. Rita från denna lista för att göra din dag och vecka att göra-lista.
  • Gör en att göra-lista för ditt liv. Drastiskt, ja, men varför inte använda denna tid att ompröva ditt liv och vart det går? Att vara ett snyggt freak handlar om prioriteringar, och det skadar aldrig att få dina ankor i en row.Follow igenom. Det finns ingen mening med att göra en att-göra-lista om du inte disciplin dig att slutföra de uppgifter som du har tilldelat dig. Det finns många sätt att hålla fast vid din att göra-lista. Sluta förhala, ta bort eller ignorera distraktioner, och hoppa till den.
  • Om något håller halka till botten av din att-göra-lista, ta en ordentlig titt på det. Är det verkligen viktigt? Om så är fallet, få det överstökat, eller åtminstone få det började. Om inte, lägg tillbaka det på lång sikt lista för "someday" eller få det från listan helt och hållet. Låt inte dig själv få hängas upp på något för länge.
  • Tänk på att hålla ordning hela tiden, inte bara en dag.
  • Städa ur all röran, eftersom det inte är kul att ha runt!

Tips

 • Planera i förväg! Gör en veckas schema och fylla i varje dag i veckan med något nytt att rengöra. Att göra det oftare kommer så småningom göra det till en vana.
 • Vara bekväm. Bära bekväma kläder medan ren hjälper dig att enkelt böja sig ner för att plocka upp saker och andra saker som du måste göra
 • Post-it-lappar är din vän. Lägg dem i fiffiga fläckar som påminnelser. Till exempel, om du vet att du behöver tvätta bilen, sedan sätta en post-it lapp på ratten så att nästa gång du får i din bil, du kommer ihåg att få det gjort. Andra bra platser för post-it-lappar är dörrhandtag, speglar, och PC-bildskärmar (gränserna, inte själva skärmen).
 • När du gör din att göra-lista för veckan, komma ihåg saker kan inträffa som kan vara helt oväntad. Så, inte satt i sten vad du behöver för att göra helt, men se till att göra andra saker på listan.
 • Om du städar ditt rum, kan du hitta något som saknades och att du inte kunde hitta innan!
 • Det är en bra idé att bära ett anteckningsblock och penna med dig hela tiden så att du kan skriva ner saker som de kommer till dig (oftast på de mest obekväma tider, vilket är varför de är så snabbt glömt). Om du är orolig för montering ett anteckningsblock i byxfickan, inte vara. Kolla bokhandlar och kontor centra utbudet för att hitta ett anteckningsblock smal nog för någon ficka. Självklart, om din planerare är kompakt nog, kan det tjäna detta ändamål också. En annan idé vore att ha en handdator, Blackberry eller Palm Pilot. Vissa mobiltelefoner har anmälan eller anteckningar menyer. Om du använder någon av dem, kan de vara praktiskt också. Som en sista utväg, ringa ditt eget telefonnummer och lämnar dig ett röstmeddelande.
 • Märk din vecka garderob i garderoben, till exempel, få klisterlappar, och märka dina kläder, "måndag", "tisdag" och så vidare.
 • Små föremål kan sättas in i en behållare, som kan se snyggare.
 • Aldrig sättas ned av dagarna resultatet. Om du har haft en dålig dag... inte får distraherad och tänker... "Väl inget har fungerat för mig i dag så jag kommer inte att rensa mitt rum. Det kan bli en enda röra."

Varningar

 • Gör ditt bästa i allt du gör, samtidigt som det är snyggt.
 • Glöm inte att rengöra också. Neat-freak hänvisar till att vara organiserad och ren. När du har alla dina tillhörigheter på rätt plats, se till att damm och vakuum.
 • Följ och vårda alla regler som du ska följa i skolan, hemma eller var annars du går.
 • Lägg inte för mycket press på dig själv.
 • Ingen dricka alkohol eller något olagligt på all.It är mycket slarviga.
 • Var medveten om att tvångssyndrom är en riktig sjukdom, och försöka att inte överdriva någonting.

Saker du behöver

 • Behållare för alla dina saker
 • Clean Cut kläder
 • En god arbetsmoral
 • Ett rent rum / hus
 • En planner / kalender
 • En klocka