Wki

Hur organisera ditt skräp låda

Alla har en skräp låda i deras hus med objekt som inte verkar ha ett hem. Oavsett om det är brimful med alltför många pennor, plastpåsar, gamla kvitton, eller verktyg, kan du ordna ändå ditt skräp låda och må bättre om den gamla röran du brukade ha på gång.

Mest skräp lådor består av objekt som är småsaker och du fortsätter att kasta föremål i dess - så småningom - röran är för stor för att ignorera! Poängen är att nu organisera bättre och göra dessa objekt lättare att komma på en regelbunden basis och ta bort alla röran och onödiga poster.

Steg

Hur organisera ditt skräp låda. När ditt skräp låda är helt tom, ger lådan en snabb ner med en fuktig pappershandduk.
Hur organisera ditt skräp låda. När ditt skräp låda är helt tom, ger lådan en snabb ner med en fuktig pappershandduk.
 1. 1
  Dumpa ut lådan. Hitta en stor, öppen yta - antingen ett golv eller ett stort bord där man kan dumpa allt ut och sortera i högar. Gör pålarna i "liknande" produkter, där verktygen går ihop och alla hantverk objekt har sin egen lugg. Separata diverse artiklar så att du inte hamnar i en annan hög.
 2. 2
  När ditt skräp låda är helt tom, ger lådan en snabb ner med en fuktig pappershandduk. Försök att använda en multi-purpose renare och spraya insidan av lådan några gånger.
 3. 3
  Ta alla de pennor du hittar i skräp låda och testa dem på en scratch papper. Det finns ingen anledning att hålla pennor som är slut på bläck, så omedelbart kasta ut dem. Pennor håller sällan sentimentalt värde, så inga ursäkter för att hålla dem!
 4. 4
  En annan gemensam punkt för skräp lådor är take-out menyer. Gå igenom dem och stapla dem tillsammans innan du lägger dem i en enkel Manila mapp så att de inte kommer att flytta runt i lådan.
 5. 5
  Köp låda arrangörer. De finns i en mängd olika former och storlekar så att du kan välja den bästa för att passa storleken på din låda. Gå till alla hem varor butiken eller organisatoriska butik för att köpa arrangörerna. Arrangörerna kommer i plast, bambu, silver, och många andra stilar och färger för att matcha din inredning. Arrangörerna är också stapelbara så du kan ofta dra arrangörerna eller flytta runt dem ovanpå varandra.
  • Vid köp av lådans arrangörerna, överväga storleken och djupet av din låda, samt vilka typer av objekt som du har att gå in i lådan.
 6. 6
  Ta alla dina verktyg och placera dem tillbaka in dina köpta arrangörerna av den typ av objekt. Sätt alla större objekt (verktyg etc.) i de större facken och placera de mindre (pennor, etc.) i en mindre.
  • Prova att använda olika färger av arrangörerna till bättre märkning vilka objekt går på varje plats.
 7. 7
  För alla de små saker som är svåra att kategoriserar (stift, gem, batterier) placera dem i ziploc påsar efter typ. Alternativt kan du använda små rutor som lite smör badkar. Testa batterierna och återvinna alla ut som inte längre fungerar.
 8. 8
  Lägg all den lösa förändring i en spargris. Det är OK att ha en hel del slantar och Dimes, precis så länge som de är grupperade tillsammans och ha sitt eget utrymme. När spargris blir för full kan du gå till ett mynt maskin på din lokala mataffär (prova Coinstar eller, ännu bättre, ta dina mynt till din bank där deras maskin kan räkna dem gratis) och överföra det i för kontanter.
 9. 9
  Njut av din välvårdade ny låda. Från och med nu, är det viktigt att gå tillbaka allt på sin plats. Om den inte har en plats, tänka två gånger om att dumpa dem i - kanske bortskaffande, eller en annan lagringsutrymme finns bättre alternativ.
  • Se till att du då och då kontrollera på lådan så att skräp inte börja ta igen. Rengör saker ur det hela månaden och hålla en process som pågår att hålla den ren tills väntar tills det ser ut som det är på väg att explodera. Placera inte något i lådan som inte har en plats - i stället hitta en organiserad plats för det objektet.
  • Varna andra medlemmar i ditt hem om den nya förändringen med organisationen. Berätta för dem vad objekt hör hemma i varje låda och visa dem det arbete ni gjort för att hålla lådorna plotter. Varna dem att du regelbundet kommer att kasta ut saker som har dumpats i det!

Tips

 • Var inte rädd för att kasta objekt ut. Även om du tror att du kan använda något senare, för det mesta kommer du inte. Det är bättre att gå ut och köpa något du behöver en gång och en stund än att ha för mycket skräp i lådorna.
 • Var inte rädd för att använda mer utrymme. Hitta rum i en annan låda för att lagra objekt som du kan inte verkar passa in din ursprungliga skräp låda. Rensa ut mer utrymme och använda rummet du har - inte tillgripa bara fyllning allt i en låda.
 • Om det finns några objekt som du hittar som fortfarande är i gott skick, men du behöver inte nödvändigtvis vill, sedan donera dem till din lokala second hand-butik. Goodwill och Frälsningsarmén gör mickar i ditt hem för objekt som du inte vill. Du får också en skatteåterbäring från det om du är i Europa.
 • Du kanske vill sätta på lite musik och njuta medan du arbetar.
 • Köp en luftfräschare eller låda påse för lådan att hålla det luktade ren. Försök att sätta en under dina arrangörerna så det är dolt och inte orsaka mer skräp. Alternativt, rengör den med något utmärkande såsom kryddnejlika olja (förhindrar mögel), eller lavendelolja (härlig doft), eller pepparmynta olja (avskräcker möss).

Varningar

 • Avsätt tid för att göra detta jobb från början till slut, blir distraherad i mitten av en declutter jobb kan vara frustrerande.

Saker du behöver

 • Utrymme att ställa ut lådor innehåll
 • Små plastpåsar för att organisera
 • Låda arrangörer (från de flesta hem lagring och järnaffärer)
 • Papperskorg och papperskorgen, välgörenhet box
 • Lådan liners eller påsar, eterisk olja för scenting (tillval)
 • Rengöring / avtorkning växel