Wki

Hur att rensa ut din garderob

Mer än sannolikt, måste din garderob vara en enda röra om man klickade här. Lyckligtvis finns det hopp. Allt du behöver är en dag (eftersom det tar lite tid ~!), Några enkla verktyg, och engagemang. Om detta låter dig perfekt, läsa tillsammans!

Steg

Hur att rensa ut din garderob. Se till att ditt rum är ren, så att du inte sluta med en större oreda.
Hur att rensa ut din garderob. Se till att ditt rum är ren, så att du inte sluta med en större oreda.
 1. 1
  Se till att ditt rum är ren, så att du inte sluta med en större oreda. Grundligt gå igenom din garderob och ta bort eventuella. Lägg dem i en korg eller i tvättmaskinen.
 2. 2
  Gör separata högar av följande rena kläder att vara och sätta på hyllor:
 3. 3
 4. 4
  Häng upp dessa punkter:
  • Något som lätt kommer
  • Kavajer / jackor /
 5. 5
  Sätt följande undan snyggt i din byrå:
 6. 6
  Om du har en en liten garderob försöka separera den i sektioner detta kommer att göra det lättare och göra det verka som dess större.
 7. 7
  Ta alla dina kläder ur garderoben och kategorisera dem i kläder som inte passar, eller om du inte gillar. Sedan tvätta dem alla. Tvätta resten av de kläder du vill behålla. De kan lukta eller mögel efter. sitter i garderoben alla dessa dagar. Det kommer att vara säker på att stinka upp ditt rum. Efter alla dessa kläder är tvättade och tillbaka i din garderob, kommer det luktar bättre än tidigare.
 8. 8
  Organisera på hyllorna eller i papperskorgar. Lägg dem undan snyggt och etikett varje hylla / bin, (t.ex., sandaler, stövlar, etc.).
 9. 9
  Om du har matta, och om du har trägolv,. Din garderob bör vara ren och organiserad nu.
 10. 10
  Sälj de kläder du inte vill ha på ebay. Ännu bättre, ge dina kläder till välgörenhet, eller sälja dem till Platons Closet, eller goodwill. Att veta att du gjorde något bra för någon mindre lyckligt lottade skulle få dig att må riktigt bra. Du kan även bara ge dina kläder till ett syskon eller kusin. Detta lättar upp din last.
 11. 11
  När din garderob är tom, skrubba ner det. Du kan söka andra recept för att rengöra din garderob, men tvål och vatten skulle göra bra som något annat.
 12. 12
  Installera några bokhyllor i din garderob för att lägga alla dina nödvändiga saker (som kanske inte kläder) i, några galgar att sätta dina väskor etc, och vissa skohyllor. Också installera en korg att sätta dina smutsiga kläder i, men var noga med att tvätta kläder ofta så det kommer inte överbelasta, och din garderob är en plötslig röra. Kontrollera externa länkar.
 13. 13
  Lägg inte till några onödiga objekt i din garderob som affischer. Den bara hogs upp plats som gör din garderob verkar stuffy.
 14. 14
  Slutligen när din garderob är städat ut spraya ner med några Febreeze eller avhysa. Det är en skön känsla.

Tips

 • Spraya din garderob med en luft desinfektionsmedel ofta. Denna doft kan vara en trevlig tvättstuga lukt, eller en citrus doft som känns söt och ren. Det är ditt val.
 • Nu när din garderob rengörs du känns som en tung vikt lyfts från dina axlar och ditt sinne är ännu tydligare än tidigare. Du mår bättre, känner ditt rum bättre. Ta dig ut för en behandling. Du behöver belöningen.
 • Organisera dina kläder med färg. Det är enklare än att bara organisera det med jeans, toppar etc. Om du ordna med färg är det lättare att plocka ut en koordinat outfit.
 • Tvätta dina kläder en gång i veckan, åtminstone. Du vill inte dina kläder hämmar till överbelastning.

Varningar

 • Var inte lat. Bara kasta några jeans i din garderob eftersom du inte känner för att sätta undan dem snyggt i korgen kan leda till en enda röra. Var noga med att inte bara tänka på att om du ger bort mer kläder får du mer!
 • Kasta inte gamla kläder borta om det är rippade eller slits. Ge bort eller sälja det till en person som syr. De behöver det.