Wki

Hur att rensa ut ditt hem

Bli av oanvända, gamla och oönskade saker och göra ditt hem mer användarvänlig.

Steg

Hur att rensa ut ditt hem. Välj ett område i ditt hem för att börja med, företrädesvis den mest rörigt (ditt rum, i studien, förråd.
Hur att rensa ut ditt hem. Välj ett område i ditt hem för att börja med, företrädesvis den mest rörigt (ditt rum, i studien, förråd.
 1. 1
  Välj ett område i ditt hem för att börja med, företrädesvis den mest rörigt (ditt rum, i studien, förråd...)
 2. 2
  Börja med att välja ett hörn i rummet och ta ut allt och sätta dem på golvet.
 3. 3
  Sortera objekten i ordning värde utgående från (verklig skräp till jag kunde ha behållit detta av någon anledning att definitivt inte kan kasta bort eller förlora). Tips: Om du inte har använt det, sett det, tänkt på det eller visste att det funnits i mer än 2 år, lägga den i skräp högen och inte se tillbaka.
 4. 4
  Få den största plast / papperspåse och lägg allt skräp inuti.
 5. 5
  Sortera ut alla grejer du har hållit utan någon uppenbar anledning annat än en känsla av att det kan komma till nytta någon gång i olika kategorier.
 6. 6
  Bestäm vad har att gå. Här behöver vi verkligen att ibland tvinga oss att kasta bort lite prydnadssaker, konstiga saker som vi har collecting.Add dessa till påsen (er) skräp.
 7. 7
  Ordna resten av grejer prydligt så att när du är klar din viktiga saker lätt kan hittas och inte i högar av skräp.
 8. 8
  Arbeta dig runt i rummet, sedan runt ditt hem och så kommer det att se väldigt mycket snyggt och mindre klaustrofobisk

Tips

 • Definitivt kasta bort: Bruten / nonfunctional föremål, små bitar av papper, plast och metall, gamla tidningar / böcker, fula möbler också och allt annat som du inte och inte behöver
 • När behöver vara, tvinga dig själv att kasta bort något om du är säker på att du inte behöver det, kommer minnessaker tillbaka bara din plats till sitt tidigare skick
 • Håll en dammsugare till hands när du släpper lös gamla högar av skräp.
 • Ha tålamod, ge dig själv om 1 vecka för varje rum.
 • Om du känner att kasta allt i soporna är inte alltför miljövänlig, hitta en Freecycle grupp i ditt område och ge bort allting. Eller ta med den till din lokala ideella butik som gör att du kan dumpa dina grejer. Och alltid komma ihåg, om det var på väg till soptippen när du hittade den, låta den avsluta sin resa kan vara bäst för alla. Känner mig inte skyldig.

Varningar

 • Se till att du dubbelkolla vad du kasserar
 • När kastar papperslappar, se till att strimla någonting som kan ha privatekonomi information om det.
 • Be om tillåtelse innan att bli av andras grejer, om inte, naturligtvis, du är 100% säker på att han eller hon helt har glömt bort det.