Wki

Så att välja rätt färg för ditt rum

Fick en fantastisk utsmyckning idé för ditt rum men kan inte besluta om färgerna? Denna guide kommer att berätta hur.

Steg

Så att välja rätt färg för ditt rum. Välj en färg som passar din personlighet.
Så att välja rätt färg för ditt rum. Välj en färg som passar din personlighet.
 1. 1
  Välj en färg som passar din personlighet. Det finns ingen mening i att välja en färg och en vecka senare beklagar det. Färger kan också ändra ditt humör och gör rummen ser större eller mindre. Ta en titt på dessa färg beskrivningar:
  • Blå: En mycket avslappnad färg som fungerar bäst med mycket naturligt ljus. Mörka blues kan göra små rum verkar mycket liten så se upp! Utan fönster mörka blues kommer också att göra ditt rum verkar mycket trångt och klaustrofobiskt. Lätta blues kan också tyckas lite barnsligt. Det fungerar bra med trägolv i synnerhet och kan vara mycket helande och lugnande. Posters ser också hemskt mot mörkblå väggar! De flesta människor har blå rum.
  • Grön: Både en mycket naturlig och artificiell färg beroende på dess skugga. Mörka gröna är stor med massor av naturligt ljus och kan få dig att känna mycket gratis. Lätta greener fungerar bra på ljusnande rum med inget naturligt ljus och kan få dem att verka större, ger de en fin "cool" känsla och är också original. Grön fungerar också bra i antingen manliga eller kvinnliga rum.
  • Svart: Bör undvikas. Kan fungera mycket bra med andra färger som grått, silver och några mörka blues men ger en övergripande "goth" känner till rum och får dem att känna små, trånga och skrämmande på nätterna. De kan också få dig att känna mycket deprimerad, ge dig huvudvärk och se konstigt med naturligt ljus. Affischer fungerar bra mot dem ändå.
  • Gul: lyser upp rummen, ökar ditt humör och är garanterat att sätta ett leende på ditt ansikte. Gult fungerar bra med ljus och med de flesta golv. Affischer fungerar också bra mot den. Ger en känsla av frihet, fred och energi. Kan ge huvudvärk. Mycket bra för dem som känner dig nere. Original.
  • Röd: Den ultimata ursprungliga färgen, visar att du har självförtroende, stolthet och styrka. Ingenting kan få dig ner med denna färg. Det fungerar bra med ljus och kan göra rummen känns rymliga. Detta är en mycket levande, varm färg och är vanligtvis inte rekommenderas för sovrum. Det är bäst att det används i kombination (en eller två väggar rött, de andra vita) eller som en accent färg.
  • Pink: Girly men inte alla tjejer gillar det. Rosa kan ge intryck av att du är mycket ytlig och materialistisk men också roligt och vänliga. Det ger ditt rum en lugn och avslappnad look och kan göra ditt rum ser större och luftiga.
 2. 2
  Välj färger som varandra. Ta en titt på vilka färger går bra ihop och samordna dem! Leka med olika nyanser för att få en bra match.
 3. 3
  Ta alla befintliga färger i rummet beaktas. Får man inte ändra en matta som är en viss färg, till exempel? Välj färger för väggar och dekorationer som går med att befintlig färg - arbeta med vad du har.