Wki

Hur hänga en spegel

Hängande en spegel som faktiskt kräver en del skicklighet. Inte bara det måste vara nivå, men det måste också vara strategiskt placerade inom ett rum. Följande steg kommer att hjälpa dig att bli mer förtrogen när du hänga en spegel.

Steg

Hur hänga en spegel. Välj en lämplig plats.
Hur hänga en spegel. Välj en lämplig plats.
 1. 1
  Välj en lämplig plats.
  • Var noga med att ta hänsyn till vad syftet är för spegeln. Det kan låta självklart, men speglar kan användas för dekorativa och praktiska syften. Den plats som du väljer beror på vilket syfte du tänker. Om du vill att spegeln för att tjäna ett praktiskt syfte, måste du överväga höjden av de människor som kommer att använda den samt platsens tillgänglighet. Om spegeln är rent avsett för dekoration, kommer du att ha en lite mer spelrum med sin placering och kan välja det baserat på estetik.
 2. 2
  Bedöm hårdvara på spegelns baksida.
  • Typiskt, de lättare speglarna har bara en krok på baksidan medan de tyngre speglarna har minst två. De faktorer du måste ta hänsyn till kommer att variera beroende på vilken typ av hårdvara din spegel har. Med en krok, behöver du bara överväga att få spegeln centrerad på väggen. Två krokar kommer att kräva mer mätning och skicklighet för att få spegeln att hänga rakt.
 3. 3
  Hitta en tapp (om så behövs).
  • Tyngre speglar kräver att hänga på en stud. Det finns många sätt att hitta en stud från knackar på väggen till en faktisk regeldetektor enhet. När du har hittat bulten, kan du vara säker på att din spegel kommer att få det stöd den behöver. Om en stud inte är tillgänglig, eller kan inte hittas, kan du också använda torr vägg ankare för att stödja tyngre speglar. Ankarna är billiga och är lätta att installera i stället för en tapp.
 4. 4
  Hamra spik i väggen.
  • Använd ett vattenpass för att vara säker på att spegeln ska hänga rakt innan hamra naglarna hela vägen in i väggen. Det är viktigt att vara säker på spikarna i väggen är lika avstånd till hårdvaran på baksidan av spegeln. Mät avståndet och placera tillfälliga märken på väggen för att eliminera behovet av flera försök.
 5. 5
  Häng spegeln.
  • Du vill inte prova spegeln på krokarna tills du är helt säker på naglarna kan stödja den. Skjut försiktigt hakarna på baksidan av spegeln på spikarna i väggen. Släpp inte taget förrän du är säker på all hårdvara är ordentligt på plats.