Wki

Hur man skapar ett kök med värme och stil


Ditt kök är en mycket viktig del av huset, det kan även vara en plats som du sitter i och ha ditt morgonkaffe. Ge ditt kök ett nytt utseende kan vara enkla, som att använda ny duk, eller komplex, som ett helt nytt kök. Det finns ingenting som ett kök som ger dig den där varma mysiga känslan.

Steg

Hur man skapar ett kök med värme och stil. Välj ett tema om du vill.
Hur man skapar ett kök med värme och stil. Välj ett tema om du vill.
 1. 1
  Bestäm din budget. Att omvandla ett kök behöver inte kosta en massa pengar, men det är bäst att hålla denna faktor i åtanke under hela processen. Att omvandla ett kök kan innebära allt från ett par nya dekorationer och tillbehör till en full. Välj rätt medelväg för dig och ditt kök, och gör bara stegen här som bäst passar dig och ditt rum.
 2. 2
  Rengör och organisera ditt kök. Det finns inte mycket inbjudande om en rörig röra eller en diskbänk full av förfallna rätter. Detta är den enklaste, billigaste sättet att få ditt kök ser bättre snabbt. Det kommer också att ge dig en god uppfattning vad du börjar med så långt som struktur och layout.
 3. 3
  Liva upp rummet. Ditt kök är en arbetsplats, och du kommer att njuta av att använda det mesta om du har gott om ljus. Få så mycket naturligt ljus som möjligt, och sedan lägga till uppgift belysning eller belysning som är lämpligt. Du kanske vill ha en mer moderat, dämpat ljus i din matsal, om det är en del av köket.
 4. 4
  Justera layouten. Skissa upp en plan eller bara stå i köket och titta på vad du har. Ändra layout kan vara så enkelt som att vrida på bordet på en bit av en vinkel. Andra enkla, anspråkslösa alternativ för att justera layouten för ditt kök inkluderar föra i en vagn eller bärbar ö, lägga hyllor eller en kaninbur, eller föra in precis rätt stol.
 5. 5
  Välj färger. Om du tänker för värme, prova för varma färger. Detta kan innebära reds, apelsiner och gula, men det kan också betyda naturliga färger, såsom solbränna, brunt, taupe, persika, etc. Varm kan vara mild eller fet, eller en del av båda. Viktigast, välja färger som umgås med varandra, umgås med alla färger du inte ändra, och verkar bekväma och inbjudande för dig.
 6. 6
  Välj ett tema om du vill. Det kommer att förena ditt rum. Kanske du vill ha land tillfällig eller en Medelhavet utseende.
  • Du behöver inte ha en bild perfekt kök för att göra er inspiration från en heminredning tidskrift eller bok. Besök ditt bibliotek, bläddra igenom några av dessa volymer, och se vad som fångar din uppmärksamhet - och vad som inte.
  • Gör din egen sak. Detta är ditt kök, så välj en stil som passar dig.
 7. 7
  Måla ditt kök om du kan. Det är fantastiskt hur mycket ett färskt skikt av färg kan förvandla ett rum. En lämplig kontrasterande trim färg runt fönster och dörrar kan ge det en speciell pop.
  • Måla ditt kök med en halvblank färg så att väggarna blir tvättbar när de oundvikliga stänker och plaskar hända.
 8. 8
  Välj ett golv och bänkskiva som en del av den övergripande planen, om du ska byta ut dessa poster. Dessa hårda ytor inte kommer i helt olika färger som färg och textil gör, så se till att de är en del av din plan.
 9. 9
  Överväg eller refacing dina skåp. Om layouten är i grunden fungerar och skåpen är i bra form, bör det inte finnas något behov av att byta ut hela strukturen. Istället kan du måla eller skåp eller byt bara fronterna (reface).
  • Om du har naturligt trä skåp, se om du kan Refinish dem snarare än att måla. Det kommer att bära bättre och trä kommer att bidra till att skapa värme. Tänk på att du kanske kan färga dem en annan färg eller ta bort den gamla fläcken, lämnar en naturlig träfärg.
 10. 10
  Byt låda drar eller handtag. Det finns ganska många där ute, allt från klassiskt till nyckfull.
  • Fundera på hur de kommer att känna i handen, hur de ska bära över tid, och hur de ska se ut i ett större perspektiv.
  • Kom ihåg att multiplicera ut hela kostnaden. En 5€ handtag kan lägga upp snabbt om du behöver tjugo eller trettio av dem.
 11. 11
  Uppdatera textilierna i ditt kök för att passa med dina färger och tema. Dessa inkluderar kasta mattor och gardiner, men glöm inte de mindre saker som dukar, och grytlappar. Häng en färgglad förkläde som dekoration, om du vill. Lägg koordinerande stolsdynor, mattor plats, eller servetter tyg.
 12. 12
  Lägg dekorationer. Dessa kan vara något du gillar att gå med ditt tema.
  • Håll dekorationer allmänhet av din disk. Din räknare är din arbetsyta.
  • Prova burkar eller antikviteter för en traditionell eller land utseende.
  • Försök hängande plattor eller plattor på dina väggar. Det finns en hel del konstnärliga ettor i ett enormt utbud av färger och mönster. De kan lägga en hel del färg och visuella intresse och de är lätta att rengöra om de blir dammiga eller fet.
  • Visa upp en samling hängande på väggen eller på små hyllor.
 13. 13
  Ta in växter, särskilt om du har en solig trädgård fönster. Se till att ha tefat under dem så att vattnet inte rinner ut och skadar några ytor. Håll dem trimmas av Råttis, äldre lövverk. Välj robusta krukväxter om du inte är en bra trädgårdsmästare.
  • Sunny fönster men inte en växt människa? Om du är en fruktansvärd brun tumme, prova glasflaskor istället. De ska fånga solen och lägga till färg och form med ingen extra ansträngning.
 14. 14
  Dekorera med saker du redan har. Det kommer att hålla dem inom räckhåll.
  • Häng dina krukor eller redskap, särskilt om de är bra verktyg.
  • Håll en fruktkorg eller skål runt. Det kan lägga massor av färg och (bara kanske) locka dig och familjemedlemmar att äta mer frukt.
 15. 15
  Cook i ditt kök. Det finns nästan ingenting som gör ett kök homier än lukten av färskt bröd, kakor, eller helt enkelt middag.
 16. 16
  Bjud in folk i, oavsett om du tror att ditt kök är helt klar. Ingenting gör ett kök homier snabbare än en grupp av vänner att prata, skratta och ha roligt.

Tips

 • Vara äventyrlig. Ge ditt kök en doft av resor, även om du aldrig äventyr långt från hemmet.
 • Spoon rack för samlare skedar är trevliga, har vänner och familj får du en sked tillbaka på sina resor.
 • lika mycket som du är bekväm att göra det. Det är definitivt inom de flesta människors förmåga att måla, hänga gardiner (kanske även handgjorda sådana), eller byt låda handtag. eller diskar eller ersätta din egen diskbänk är lite mer avancerat, men det är inte utom räckhåll, och det kommer säkert att spara pengar.
 • Ställ massor av doftljus på kaminen, eftersom det är en säker plats att bränna dem. Ljus är varm och inbjudande, särskilt på natten.
 • Satsa på en klassisk look som du vill för en stund, särskilt för inventarier och dyra objekt. Du kan göra djärvare drag med mer tillfälliga åtgärder.

Varningar

 • Använd lämplig vård när du bränner ljus, och inte lämna dem utan uppsikt.

Saker du behöver

 • Målning leveranser
 • Nya bordsdukar