Wki

Hur man gör ett tak verka lägre


Inte alla är förtjust i höga tak. Det finns vissa nackdelar med höjd när rummet känns kallt, ovänliga och saknar. För att få ner några av höjden och göra rummet mer tilltalande, det finns flera sätt att lura visionen till ser taket som lägre än den egentligen är.

Steg

Hur man gör ett tak verka lägre. Måla taket en mörk färg.
Hur man gör ett tak verka lägre. Måla taket en mörk färg.
 1. 1
  Måla taket en mörk färg. Leta efter en mörk, varm färg, såsom djup crimson, mörkgrönt, apelsiner, brunt, reds etc. Färgen ska vara mörkare än färgen som används för väggar. Måla Café påpekar att varma toner göra ett rum verkar vänligare och mörka toner gör det verkar mer intim.
 2. 2
  Bifoga en bild järnväg eller trävägg bård. Ta taket färgen ner till mötet med den övre delen av bilden järnväg eller bård. Det rekommenderas att du tar med takmålning ner minst en fot.
 3. 3
  Använd mönster på taket själv. målade eller tapetserade mönster kan läggas till ett högt tak att dra det närmare betraktaren. Emma Scattergood rekommenderar mönstrat papper som anaglypta.
 4. 4
  Lägg, storbildsprojektor, dekorativa element som pressar ut från taket några funktioner som extrudering ger en känsla av att föra taket närmare de under det. Tänk dig en "bricka tak". Detta är ett tak som har varierat plana horisontella nivåer, en bricka tak kommer att bryta upp den platta utseende och kan förbättras genom belysning funktioner. Det kan inverteras eller infälld.
 5. 5
  Accentuera horisontella linjer. Apartment Therapy föreslår att man använder låga möbler som sträcker sig över rummet. Leta efter dekorativa element som ger horisontella kontraster, till exempel knäböj statyer, upptagen scener i målningar, bredare ramar etc.
 6. 6
  Håll skyltfönster ljus och kort. Använd inte långa och tunga draperier, eftersom dessa kommer att öka känslan av höjd. Snarare använda lätta, ljusare färgade draperier som endast täcker en del av fönstret och är inte kopplad nära taket. Gardiner har en tendens att skapa en vertikal linje, vilket är något som du försöker undvika när man försöker göra ett tak verkar lägre.
 7. 7
  Beakta effekterna av belysning. Medan en funktion ljus i centrum kan vara ett bra sätt för att hjälpa sätta höjden ned visuellt, bör stämningsbelysning placeras lägre, för att säkerställa en känsla av intimitet. Placera vägglampor på en lägre nivå, och fixturer användning med slutna toppar.
 8. 8
  Häng bilder lägre. Detta kommer att föra betraktarens öga till en lägre nivå och skapa en känsla av mindre höjd. Sikta för horisontell justering av ramar i möjligaste mån också - den som visas här är ett utmärkt exempel på att dra övergripande tema över väggen.

Tips

 • Ett rum med en högre tak kan bära mer "skräp" än ett rum med ett lägre tak. Detta gör att du kan vara lite mer kreativ med placering av bilder, fotografier, prydnadsföremål, etc. Detta kan skapa en stor känsla av hemtrevnad. Alla samma, överdriv inte till den grad överväldigad känsla!

Saker du behöver

 • Bild skena
 • Kontrasterande färg i varma, mörka toner
 • Korta, lätta fönster förband
 • Horisontellt lutande dekorativa element
 • Långa möbler
 • Stämningsbelysning