Wki

Hur man gör ett tak ser högre


Lågt tak finns ofta i moderna hem. Om du har ett lågt tak som gör att du känner lite trånga och stängde in, här är några enkla utsmyckning knep för att göra taket känns mindre stängda i.

Steg

Hur man gör ett tak ser högre. Måla taket med vit färg.
Hur man gör ett tak ser högre. Måla taket med vit färg.
 1. 1
  Måla taket med vit färg. Vit kommer att skapa en känsla av höjd och expansiveness och det kommer att återspegla en mycket ljus, vilket ger upphov till känslan av ökad höjd. Det finns två skolor av tanke om huruvida en matt eller högblank yta är bättre för att göra ett tak visas högre, så båda finns här för din egen bedömning:
  • Apartment Therapy anges att hög eller halvmatt färg är perfekt eftersom det kommer att skapa en reflekterande glans och reflektion kommer att ge intryck av höjd och extra utrymme.
  • Å andra sidan, Konst & Hem påstår att en matt yta är bättre eftersom det tillåter taket att "försvinna", med alla dess fel som samlas under den matt finish.
 2. 2
  Tänk ljusare färger snarare än vanlig vit. Vitt är inte alltid den perfekta färgen för ett rum och det är inte nödvändigt att hålla sig till en vanlig vit där du föredrar en färg. Välj svala färger, särskilt från pastell skugga sortiment. Det viktiga är att se till att den färg som valts är ljusare än väggen färger.
 3. 3
  Använd vertikala mönster med gott resultat. Fokus på väggarna i denna instans, känslan av ökad höjd kan skapas genom användning av vertikala ränder på väggarna. Måla vertikala ränder eller använda tapeter som har en tryckt vertikalt randmönster. De vertikala ränderna kommer bidra till att ge intryck av höjden.
 4. 4
  Undvik att använda några funktioner som sticker ut från taket. Ett lågt tak gynnar mest från att vara väldigt platt. Funktioner som sticker tenderar att göra taket känns närmare. Detta inkluderar inte använder takfläktar, lister och overhead belysning.
  • Håll listen tunn. Någon bredare än 2-3 inches/4-6cm blir för tjock.
 5. 5
  Välj vägg belysning istället för storbildsprojektor. Var noga med att hålla ljuskällorna även över taket. Det rekommenderas att du undviker att använda försänkta kan lampor eftersom ljuset fördelningen blir ojämn och kan göra taket verkar mer stängda i.
 6. 6
  Använd fönstret inredning för att öka känslan av höjden. Häng hellånga gardiner eller draperier som högt till taket som möjligt, helst från takhöjd. Att göra detta kommer att dra ögonen rakt upp långa, vertikala linjen, skapa en känsla av höjd.
 7. 7
  Häng konstverk upp högt. Detta lurar ögat att titta uppåt och ger mer intryck av höjd. Föredrar konstverk och foton med vertikala linjer och över horisontella former. Observera att konstverk hängs högt i inledningen bilden.
 8. 8
  Använd stora speglar som tar upp större delen av väggen. Dessa tenderar att göra taket verkar högre och fungerar riktigt bra att göra susen!
 9. 9
  Paint a "fauxfullföljande" som är lättare på toppen. Måla rummet två nyanser med en "snyltar" eller "uppsamlare" teknik, med den mörkare nyans i botten, så småningom flytta till ljusare nyans nära taket. Detta skapar den visuella effekten av mer utrymme upp högt.

Tips

 • Om ditt tak har brister, vara medveten om att blank färg kommer att förstärka alla bucklor och märken.
 • Undvik belamra rum som har lågt i tak. Varje extra objekt i rummet kommer att lägga till känslan av att vara "förpackad i". Använd bra förvaring metoder och hålla rummet snyggt.
 • Även möbler kan spela en roll för att göra taket verkar högre, sikta på lägre nivå möbler i hela rummet, för att ge en känsla av ökat avstånd mellan möbler och taket.

Saker du behöver

 • Ljus, blek, vit färg för tak
 • Vertikal bakgrund (tillval)
 • Vertikalt teman dekorationer och bildspråk
 • Wall belysning
 • Full längd gardiner / skyltfönster